اقلیم کردستان عراق برای توسعه مبادلات اقتصادی با ایران تلاش می کند

رئیس اتحادیه واردات و صادرات اقلیم کردستان عراق گفت: با توجه به علاقه مردم کشورمان به محصولات ایرانی، جمهوری اسلامی ایران، کشور هدف اقلیم کردستان عراق برای مبادلات اقتصادی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، شیخ مصطفی، رئیس اتحادیه واردات و صادرات اقلیم کردستان عراق، امروز ( 11 خرداد) به همراه هیات اقتصادی این کشور در دیدار با مسئولان استان کردستان در سالن شهدای دولت استانداری، گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران در زمینه های مختلف دارای تجربه و در منطقه صاحب نظر است و با توجه به علاقه مردم اقلیم با ایرانیان، تمام تلاش خود را برای توسعه مبادلات اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران بکار خواهیم گرفت.

 

وی اظهار داشت: براساس برنامه ریزی های صورت گرفته و تصمیمات مسئولان سیاسی و اقتصادی بخش دولتی و فعالان خصوصی اقلیم کردستان عراق، تلاش خواهیم کرد مبادلات اصلی خود را با جمهوری اسلامی داشته باشیم و روز به روز به آن رونق ببخشیم.

 

رئیس اتحادیه واردات و صادرات اقلیم کردستان عراق با تاکید بر اینکه دو طرف ایرانی و عراقی باید با فراهم کردن زیرساخت های لازم و رفع موانع و مشکلات خواستار فراهم شدن شرایط رشد و توسعه مبادلات اقتصادی در مرزهای رسمی کردستان ایران شد.

شیخ مصطفی، با اشاره به قوانین حاکم بر مبادلات اقتصادی در اقلیم کردستان عراق، افزود: فعالان اقتصادی جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد برنامه های خود و تحقق سیاست های اصلی دو طرف باید به این قوانین آشنا باشند و بر اساس آن فعالیت های خود را رونق ببخشند تا شرایط بهتری مهیا شود.


به گفته وی، در این سفر سه روزه با بسیاری از توانمدی های جمهوری اسلامی ایران در زمینه های فنی و مهندسی و فعالیت های زیر ساختی آشنا شده ایم و تلاش خواهیم کرد شرایط بهتری برای فعالیت جمهوری اسلامی در آبادانی اقلیم عراق فراهم شود.


رئیس اتحادیه واردات و صادرات اقلیم کردستان عراق خاطر نشان کرد: در حال حاضر 2 هزار و 620 شرکت خارجی در اقلیم کردستان عراق در زمینه های مختلف مشغول فعالیت هستنند که از این آمار 470شرکت ایرانی هستند ما در تلاش هستیم آمار این شرکت های از این سهم بیشتر شود.


شیخ مصطفی گفت: بخش های خصوصی به ویژه اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی سنندج با اتاق اقلیم کردستان عراق باید برای رونق بخشیدن به فعالیت های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در شمال عراق باید تلاش بیشتری داشته باشند و مسوولین دولتی دو طرف نیز باید از طرح ها و برنامه های آنها حمایت کنند.


وی افزود: همه تلاش و کوشش ما در این سفر آشنایی با توانمدی های جمهوری اسلامی و رفع مسایل و موانع مبادلات اقتصادی اقلیم کردستان عراق با کردستان ایران بوده که نتیجه بسیار عالی گرفته ایم.


شیخ مصطفی اعلام کرد: به محض بازگشت به اقلیم کردستان عراق تمامی خواسته های جمهوری اسلامی را برای رونق بخشیدن مبادلات اقتصادی با شمال عراق را با مسئولان دولتی و فعالان بخش خصوصی در میان خواهیم گذاشت و برای عملیاتی کردن راه های توسعه نهایت تلاش و کوشش خواهیم کرد.


صادق وجدی، مدیر کل راه و شهرسازی استان کردستان، نیز در این نشست، طرح مسکن مهر جمهوری اسلامی ایران را به عنوان تجربه ای موفق در خدمت هیات عراقی توضیح داد و آمادگی خود را برای اجرای آن در اقلیم عراق اعلام کرد.


وی به نظام مهندسی کردستان و عضویت بیش از سه هزار و 700مهندس در رشته های فنی و مهندسی با مقاطع تحصیلی بالا اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز برای انتفال دانش و تجارب خود در اقلیم کردستان عراق آمادگی کامل را داریم.


مسئولان شرکت های زیر مجموعه وزارت نیرو نیز در این جلسه آز آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران برای فعالیت در طرح های زیر بنایی اقلیم کردستان عراق خبر دادند.


پایان پیام/

کد خبر 259121

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha