نقش مساجد را در مهندسی فرهنگی  به شکل واقعی احیا کنیم

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، با اشاره به اهمیت تبیین کارکردهای مساجد، تأکید کرد: در مهندسی فرهنگی باید تلاش کنیم تا نقش مساجد در تمام شئون به شکل واقعی احیا شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، محمدرضا سوقندی، شب گذشته (17 اسفند) در همایش تقدیر از فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان شمالی که با حضور مهندس ابوطالب شفقت، استاندار خراسان شمالی، مرتضی طاهریان، معاون فرهنگی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و مدیران و اعضای فعال کانون های مساجد این استان در تالار گلشن شهرستان بجنورد برگزار شد، گفت:مسجد محور و مدار همه حرکت ها و منشأ همه اندیشه هاست.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، به تحولات اخیر خاورمیانه و بیداری اسلامی اشاره و منشأ آن را مسجد عنوان کرد و با تأکید بر اهمیت احیای مساجد، افزود: در مهندسی فرهنگی باید تلاش کنیم تا نقش مساجد در تمام شئون به شکل واقعی احیا شود.


وی با اشاره به جدیت دشمن در حذف باورهای دینی، مذهبی، اعتقادی و فرهنگی مسلمانان به خصوص جامعه اسلامی ایران و ورود آن در قالب یک امپریالیسم رسانه ای در این راستا، خاطرنشان کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد بهترین پایگاه مقابله با دشمنان هستند.


سوقندی اضافه کرد: دشمن سرمنشأ و مرکز ثقل این بیداری اسلامی را ایران اسلامی می داند و این مرزو بوم را مورد هدف قرار داده است بنابراین امروز سنگر مقابله ای مستحکم تر از مسجد نیست.

 

وی بیان اینکه در برنامه پنجم توسعه  وزارت فرهنگ و ارشاد متعهد به راه اندازی کانون مسجد در 25 درصد مساجد کشور شده است، گفت: در استان خراسان شمالی با حمایت استاندار قرار شد تا پایان این زمان در 50 درصد مساجد کانون راه اندازی شود.

 

سوقندی، بابیان اینکه دشمن، امروز با توسعه فن آوری و جنگ نرم وارد عمل شده و با تشکیل یک امپریالیسم رسانه ای می جنگد، بر تجهیز فن آوری در کنار حوزه های دینی و مساجد تاکید کرد و خبر داد: در این راستا تلاش کرده ایم تا خانه های فرهنگ دیجیتال را در کانون های مساجد راه اندازی کنیم.


وی ادامه داد: آمادگی داریم در هر کانون مسجدی که 70 متر فضا وجود داشته باشد برای تجهیز و راه اندازی این خانه های فرهنگی اقدام کنیم.
 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، با استناد به بیانات امام راحل (ره) و نیز تأکیدات مقام معظم رهبری در امر توجه به آبادانی و توسعه مساجد، بزرگداشت سالروز تأسیس ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد و تقدیر از فعالان این عرصه را اقدامی پسندیده و به نوعی حرکت به سمت هرچه بیشتر تفکر مسجدی و ولایی عنوان کرد.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی، هنری مساجد خراسان شمالی نیز در این همایش با بیان اینکه 12 کانون فرهنگی، هنری تا سال 84 در استان راه اندازی شده است، افزود: تعداد کانون های مساجد استان تا پایان سال به 200 کانون افزایش می یابد.

 

هاشم شیرازیان، با بیان اینکه 65 کانون در مناطق مرزی و روستایی مشغول فعالیت هستند، افزود: مهمت رین هدف ما توسعه این کانون ها در روستا هاست.

وی با اشاره به فعال بودن 105 کتابخانه در سطح کانون های مساجد استان، اظهار داشت: از این تعداد 66 کتابخانه به صورت باز فعالیت می کنند.
 

شیرازیان، از راه اندازی هشت کانون تخصصی با حمایت ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور و همچنین 20 کانون با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد.

وی با اشاره به اینکه 200 میلیارد ریال اعتبار برای تهیه کتاب کتابخانه های مساجد استان از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به این دبیرخانه اختصاص یافته است، افزود: توزیع کتاب ها تا پایان اسفند سال جاری انجام می شود.
 

 شیرازیان، با تأکید بر کیفی سازی فعالیت های کانون های فرهنگی، هنری مساجد در این استان به مورد توجه قرار دادن بحث پژوهش در این نهاد اشاره کرد و اظهار داشت: 59 اثر پژوهشی برتر از استان به دبیرخانه چهارمین فراخوان پژوهشی ستاد عالی کانون های مساجد کشور ارسال شده است.


در این مراسم از هفت دستگاه بلوتوث برای اطلاع رسانی هرچه بیشتر رونمایی شد.


گفتنی است، این گردهمایی با اجرای تواشیح یک گروه نوجوان، از کانون فرهنگی هنری "ولایت" شهرستان اسفراین ادامه و با تقدیر از فعالان کانون ها فرهنگی هنری مساجد استان پایان یافت.
 

پایان پیام/

کد خبر 25901

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha