صدای بلند ناشران مسأله کاغذ را خیلی بزرگ کرده/ قدرت ابررسانه‌ای چاپ

خبرگزاری شبستان: رضا رضایی معتقد است به دلیل اینکه ناشران، در بیان مشکلات صدای بلندی دارند، کمبود کاغذ بیش از اندازه در رسانه ها بزرگ شده؛ در حالی که مسأله کاغذ تنها بخشی از مقوله چاپ کتاب است.

«رضا رضایی» عضو شورای سیاست‌گذاری صنعت چاپ و بسته‌بندی و رییس هیات داوران مسابقات جشنواره چاپ ایران، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه نشر خبرگزاری شبستان، صنعت چاپ کشور را مستثنی از مشکلات صنایع دیگر ندانست و توضیح داد: وضعیت صنعت چاپ و نشر کشور نیز مستثنی از دیگر صنایع کشور نیست، چراکه مواد اولیه این صنعت نیز، وارداتی است و به دلیل تحریم‌ها و مشکلات ارزی، واردات این مواد تحت الشعاع قرار گرفته است. به همین منظور سفارش‌های محصولات چاپی به اندازه سابق نیست و واحدهای چاپی تنها می‌توانند در بخش صادرات با توجه به تغییر قیمت ارز، موفق عمل کنند و فرصت بسیار خوبی است، اما این امر نیز به شرط آن محقق می‌شود که مواد اولیه لازم و سرمایه در گردش بسیاری نسبت به گذشته وجود داشته باشد.


وی ادامه داد: با توجه به پایین آمدن ارزش ریال، طبیعتاً برای خرید مواد اولیه 3 برابر ریال مورد نیاز بوده و طبیعی است که سرمایه در گردش افزایش پیدا می‌کند و بهترین نوع حمایت این است که بانک‌ها تسهیلات و وام‌هایی را به مصارف تولیدی ارائه دهند تا حداقل کارخانه‌‌ها و چاپخانه‌ها در بخش صادرات موفق عمل کنند.

 

سهم دولت آینده در حل مشکلات صنعت چاپ/ افق چشم‌انداز آینده چاپ
رضایی در پاسخ به این سوال که سهم دولت در تحقق رشد صنعت چاپ چیست، گفت: دولت باید ارز و امکانات داشته باشد تا بتواند به این صنعت کمک کند، اما اکنون بودجه‌ ادارات دولتی در حال کاهش است و طبیعتاً در این راستا، واقعیت‌هایی نظیر تنگناهای ارزی وجود دارد و دشمنان کشور نیز با تمام قدرت‌شان ما را در تنگنا قرار داده‌اند که امیدوارم دولت جدید بتواند این مشکلات را تا حدودی حل کند.


وی در ادامه درباره افق چشم‌انداز صنعت کشور بیان کرد: اگر افق چشم‌انداز آینده، با سمت و سوی چشم‌انداز کنونی پیش رود، متاسفانه چشم‌انداز خوبی نیست و آینده بسیار خطرناکی را پیش‌رو خواهیم داشت. اما امیدوارم در آینده برنامه‌ریزی‌هایی شود که بتواند جلوی این خطر را بگیرد تا همه صنایع و جوان‌ها از بیکاری نجات یابند.

 

صدای بلند ناشران، مساله کاغذ را خیلی بزرگ کرده است
عضو شورای سیاست‌گذاری صنعت چاپ و بسته‌بندی با اشاره به مشکلات بسیار صنعت چاپ در مقایسه با بحث کاغذ در کشور، تاکید کرد: متاسفانه به دلیل اینکه ناشران صدای بلندی دارند، کاغذ بیش از آن که بزرگ باشد، بزرگ شده است. کاغذ تنها بخشی از کتاب است و کتاب علاوه بر کاغذ به جلد، مرکب، چسب و سایر موارد اولیه نیازمند است که در حال حاضر ناشران و چاپخانه‌داران برای تهیه آن در تنگنا قرار دارند.


وی خاطرنشان کرد: باید مسائل را بسیار جدی‌تر و تخصصی‌تر ببینیم یعنی باید در جامعه دید که چه چیزهایی مورد نیاز است و چگونه می‌توان برای رفاه، آموزش و بالا بردن فرهنگ جامعه کاری را انجام داد که مؤثر باشد، امروز قبل از اینکه کتاب بتواند نقش داشته باشد، بسته‌بندی حائز نقش و اهمیت است.

 

قدرت ابر رسانه‌ای صنعت بسته‌بندی
رضایی در بخش دیگری از سخنانش، 80 درصد نیروی بخش چاپ را در بخش تبلیغات و بسته‌بندی دانست و عنوان کرد: امروزه در دنیا، صنعت بسته‌بندی به عنوان ابر رسانه شناخته شده است؛ برای مثال یک بسته بیسکویت ماهانه 50 تا 100 میلیون بسته چاپ می‌شود و اگر جلد این بیسکویت با استفاده از رنگ و پیام‌های جذاب چاپ شود، نقش بسیار خوبی در داخل و خارج از کشور خواهد داشت. بنابراین امکان اینکه یک بسته بیسکویت طی چند روز بر روی میز شما باقی بماند، وجود دارد و به سهولت می‌توان مطالب آن را مرور کرد.

 

مردم با ارزان‌ترین و ساده‌ترین روش کتاب‌خوان شوند
وی ابراز امیدواری کرد: خوشبختانه امروزه آموزش و پرورش برای آموزش کتب درسی تلاش دارد تا از فضای مجازی استفاده کند و یا دولت برای قبض برق، آب، گاز و تلفن سعی می‌کند از فضای مجازی استفاده کند که طبیعتاً با این اقدام مصرف کاغذ کاهش خواهد یافت. شاید فکر کنیم این طرح خوب نیست اما هر چه ما کاغذ کمتر مصرف کنیم به محیط زیست کمتر آسیب خواهیم رساند.


رضایی در پایان گفت: مردم کشورمان باید کتاب‌خوان باشند، اما با ارزان‌ترین و ساده‌ترین روش باید کتاب‌خوان شوند، اما در عین حال نیز باید صنعت چاپ را جدی بگیریم یعنی اگر بخواهیم جلوی واردات کالاهای خارجی را در داخل کشور بگیریم باید صنعت بسته‌بندی ارزشمندی داشته باشیم تا بتوانیم با این مهم رقابت کنیم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 258945

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha