به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، غلامرضا جعفری رئیس فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی و محلی کشور صبح امروز( 10 خرداد) در مجمع عمومی سالانه هیئت ورزش روستایی و بازی های بومی و محلی استان اردبیل اظهار داشت: بیش از 500 نوع بازی محلی و بومی با بیش از دو هزار و 400 شکل در کشور رواج دارد.
وی با بیان اینکه دایره المعارف بازی های بومی در راستای صیانت از آئین های اصیل و بومی کشور تدوین می شود، افزود: برخی از این بازی ها در حال فراموشی است که ضروری دارد شناسایی، احیا و مستندسازی شوند.
جعفری ادامه داد: در مرحله اول باید تعداد دقیق بازیها را مشخص کنیم، برای این منظور ما باید به استان ها تمرکز کنیم، شناسایی افرادی که می توانند این بازی ها را مستند کنند، یا برخی بازی ها که دیگر کسی اطلاعی از آن ندارد، این ها نیز باید در تاریخ پژوهش مطالعه و استخراج شوند.
رئیس فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی و محلی با تاکید بر اینکه تدوین این دایره المعارف نیازمند توجه دولت و نمایندگان مجلس است، تصریح کرد: برای تدوین این دایره المعارف باید به صورت میدانی افرادی را که شرایط سنی آنها برای استناد ایجاد می کند، شناسایی شوند که این مهم در بیشتر روستاها متمرکز شده است و باید در این مناطق شناسایی شوند.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری برای توسعه ورزش های روستایی و حاکمیت فرهنگ اصیل و بومی، اضافه کرد: شاید برخی اعتقاد دارند که با توجه به شرایط موجود، اقبال به بازی های بومی کمتر است، اما باید توجه شود که خیلی از علاقمندان به این بازی ها کودکان و نوجوانان هستند، علاوه بر این خیلی از ورزش های کلاسیک نیز می توانند از بازی های بومی و محلی به عنوان برنامه های تمرینی استفاده کنند.
جعفری تاکید کرد: شاید بازی های بومی و محلی نتوانند به مانند رشته های کلاسیک جذابیت داشته باشند، اما صیانت از آئین های اصیل و بومی ضروری است تا ایندگان با اصالت های فرهنگی خود آشنا شوند.
این مسئول با بیان اینکه هم اکنون 64 هزار روستا با 24 میلیون جمعیت در کشور وجود دارد، گفت: توسعه ورزش در این مناطق نیاز به توسعه منابع دارد که در این خصوص بحث توسعه زیرساخت ها از سوی ورزش و جوانان محقق می شود. البته بسیاری از اماکن ورزشی در روستاها هستند که بلااستفاده مانده اند؛ که می توان با تغییر کاربری این سالن ها را در اختیار ورزش های بومی و محلی قرار داد.
وی رویکرد و اهداف این فدراسیون را در سه محور احیا ارزشهای فرهنگی، تربیت نیروی انسانی و توسعه ورزش در روستاها برشمرد و متذکر شد: احیا ارزشهای فرهنگی بعد معنوی و مورد تاکید فدراسیون است.
رئیس فدراسیون ورزشهای روستایی و بازیهای بومی، محلی از تدوین این برنامه راهبردی پنج ساله در کشور خبر داد و اظهار داشت: ورزش قهرمانی ساز و کار خاص خود را دارد و در این راه می توان از ورزش های بومی و محلی به عنوان پل ارتباطی ورزش پهلوانی و قهرمانی بهره گرفت.
پایان پیام/
نظر شما