حل بحران سوریه از مسیر نظامی امکانپذیر نیست

رئیس کیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه حامیان تروریست تصمیم به انتقال بحران سوریه به عراق دارند، گفت: حل بحران سوریه از مسیر نظامی امکانپذیر نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد علاء‌الدین بروجردی، رئیس کیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ظهر امروز(9خرداد) در نشست با اصحاب رسانه در محل سالن اجتماعات جهاد دانشگاهی بابیان اینکه باید آتش‌افروزی‌ها در میدان سوریه به نقطه صفر برسد، اظهار داشت:‌ برخی کشورها برای حل بحران سوریه فقط مصوباتی ارائه می‌دهند و باید بگوییم که مصوبات کاغذی بدون هیچ پشتوانه اجرایی مؤثر نخواهد بود و باید به سرعت از کشتار بی‌رحمانه مردم در سوریه جلوگیری شود.

 

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری گفت‌وگو و مذاکرات ایران با گروه‌های معارض و نمایندگان دولت سوریه یادآور شد: با توجه به اینکه تأکید بر حل بحران سوریه از مسیر سیاسی داریم گفت‌وگوهایی با گروه‌های معارض و نمایندگان دولت در دو نوبت در دمشق و در یک نوبت در تهران برگزار کرده‌ایم؛ این گفت‌وگوها همچنان ادامه دارد و امیدواریم با نتایج مطلوب و مثبت شاهد برقراری امنیت در این کشور باشیم.

 

بروجردی با تأکید براینکه حل بحران سوریه از مسیر نظامی امکانپذیر نیست، گفت: بحران سوریه از مسیر سیاسی قابل حل است و نظامی‌گری سبب آتش‌افروزی‌های مضاعف در سوریه می‌شود.

 

وی ضمن بررسی تحولات اخیر سوریه و خاورمیانه ، گفت: خوشبختانه شاهد آن هستیم که امنیت سوریه و به ویژه دمشق از روزهای گذشته بیشتر شده و به نوعی می‌توان گفت وضعیت امنیت سوریه در حال حاضر مطلوب است.


وی ‌با بیان اینکه بحران سوریه حل نظامی ندارد و ما موافق گفت‌وگو و مذاکره در این باره هستیم، اظهار داشت: در اجلاس مکه طرح مذاکره چهارجانبه "مرسی" مورد استقبال ما قرار گرفت و مذاکرکنندگان کشور‌های مصر، عربستان، ترکیه و ایران هستند.

 

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: امروز شاهد آن هستیم کشورهایی که تاکنون با ارسال تسلیحات نظامی آتش‌افروزی را در سوریه بیشتر کردند به این نتیجه‌ رسیده‌اند که از مسیر نظامی مشکل سوریه حل نخواهد شد.

 

وی با تأکید براینکه حامیان تروریسم در سوریه با شکست مواجه‌ شده‌اند، گفت: پس از اینکه حامیان تروریسم در سوریه با شکست مواجه شدند به این نتیجه رسیدند که بحران را از سوریه به عراق منتقل کنند.

 

بروجردی از برگزاری اجلاس ژنو 2 در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در حال حاضر در اجلاس پنج روزه استانبول هم جلساتی هم صورت گرفته تا برای حضور ایران به جمع‌بندی برسند هم هنوز پس از گذشت پنج روز این جلسات برای حضور ایران بی‌نتیجه مانده است.

 

وی تصریح کرد: ‌این مسئله مطلوب نبوده چرا که عراق همسایه غربی ایران است و به این واسطه ما را نیز تحت فشار قرار می‌دهند.

 

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اظهار امیدواری اتخاذ تصمیمات درست و منطقی توسط دولت عراق گفت: امیدوارم مجلس و دولت عراق از طریق اتخاذ تصمیمات صحیح از آتش‌افروزی مجدد در این کشور جلوگیری کنند.


رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: ‌آمریکا به امتیاز دادن به روسیه بازهم نمی‌تواند مواضع این کشور را در برابر سوریه تغییر دهد همچنین انتقال این سامانه‌ها از حیث اینکه سوریه در نزدیکی با مرزهای صهیونیستی قرار دارد مکان مشخصی از استقرار آنها ابلاغ نمی شود.

 

بروجردی با اشاره به انجام مذاکرات ایران با آمریکا برای کاهش بحران عراق گفت: آنچه که در افغانستان اتفاق افتاد در مذاکرات «بن» آلمان، سیاست‌های کلی برای کمک به برقراری امنیت در این کشور بود چرا که نا امنی در کشورهای همجوار سبب نا امنی در مرزهای جمهوری اسلامی ایران می‌شود.

 

بروجردی اظهار داشت: در عراق نیز به دنبال درخواست‌های مکرر آمریکا برای کاهش بحران عراق مذاکرات مستقیمی در سه مرحله انجام دادیم اما به صراحت اعلام می‌کنم که این شرایط در مورد سوریه امکان‌پذیر نیست.


رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه الزام زائران ایرانی تا برقراری کامل امنیت در سوریه متوقف است، تصریح کرد: امروز شاهد اقدامت زشت و ضد اسلامی و تکفیری در سوریه نسبت به اماکن متبرکه و مقدس هستیم.

 

وی ادامه داد: هتک حرمت به قبور بزرگان دینی عملی تکفیری بوده و این در سوریه امروز به طور متعدد صورت گرفته است.

 

بروجردی با اشاره به هتک‌حرمت اخیر تروریست‌ها به مقبره حجر‌ابن عدی تصریح کرد: دست‌اندرکاران درسوریه همچنان پیگیر این مسئله هستند و در آینده‌ای نزدیک با دریافت اطلاعات دقیق نسبت به انتقال جسد حجرابن عدی برای عموم جهان اسلام اطلاع رسانی می‌کنند.


رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: امروز آمریکا پس از شکست‌های متوالی در افغانستان و عراق و همچنین سوریه نمی‌خواهد به طور مستقیم وارد جنگ شود و قطر را به نیابت از خود وارد این عرصه کرده است.


پایان پیام/
 

کد خبر 258862

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha