به گزارش خبرگزاری شبستان، دبیر شورای برنامهریزی حوزههای علمیه خواهران با بیان آماده بودن طرحنامه اجمالی این دکترین گفت: این طرح در بین تمام دستگاهها و نهادها برای نخستین بار در یک مرکز حوزوی تهیه میشود و مورد استقبال و تایید رئیس شورای سیاستگذاری و مدیر مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران گرفته است.
حجتالاسلام علیاکبر حصاری تصریح کرد: این طرح موضوع تعریف و تدوین طرحنامه های اجمالی مجموعهای از طرحهای کلان زیرساختی، توسعهای و ارتقایی حوزههای علمیه خواهران در حیطههایی که شامل رسالت حوزههای علمیه میشود را در بر می گیرد و با تجمیع این پروژههای 22گانه، ساز و کار دکترین راهبری که شامل سه سطح استراتژیک، عملیاتی و تاکتیکی است، با همه لوازم این سه سطح فراهم میشود.
دبیر شورای برنامهریزی حوزههای علمیه خواهران افزود: این دکترین در یک بازه زمانی 8 و 10 ساله تعریف و همه پیشبینیها برای پیشرفت ماموریتها و رسالتهای تعریفشده حوزههای علمیه خواهران تا رسیدن به جایگاه شایسته حوزههای علمیه خواهران که اکنون مجموعه جوانی به حساب میآید در آن برنامهریزی شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران از مرحله مدیریت عبور کرده است و شاهد سیاست مصوب واسپاری امور مدیریتی به مدیریتهای استانی حوزههای علمیه خواهران هستیم، باید به دنبال جایگاه بعدی مرکز که همان جایگاه راهبری است باشیم.
حجتالاسلام حصاری با اشاره به اینکه سطوح مدیریتی در حوزههای علمیه خواهران شامل صف (مدارس علمیه)، مدیریت استانی و سطح راهبری در ستاد مرکز میشود، گفت: سطح مدیریت استانی، دارای مدیریت عملیاتی است که با واسپاری امور به مدیریتهای استانی، ستاد مرکز به ستاد راهبری ارتقا مییابد، در این صورت باید بتوانیم برای مسیر راهبری مرکز با گسترهای که باید نسبت به پوشش دهی نهادی به تمامی رسالتها و وظایف حوزوی و طلبگی داشته باشد؛ در بازه زمانی تا سال 1500 برنامهریزی کنیم.
وی از این فرصت به عنوان یک فرصت طلایی برای عملیاتی کردن امور در مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران و نهادها و موسسات تابعه نام برد و افزود: در این زمینه چه واحدهای موجود و چه واحدهایی که باید تاسیس شوند را باید تعریف کنیم و برای عملیاتی شدن به بخشهای مختلف مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران تحویل دهیم.
دبیر شورای برنامهریزی حوزههای علمیه خواهران پیرامون زمان تهیه طرح نهایی دکترین راهبری مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران تا سال 1500 یادآور شد: با توجه به اینکه طرحنامههای ذیل این دکترین، هریک متوجه یکی از بخشهای این مرکز است، به نوعی میتوان گفت تقسیم کار صورت گرفته است و امیدواریم با پشتیبانی مالی، بازه زمانی تهیه این طرحها کوتاه شود که اگر شاهد همه حمایتها باشیم طی سه سال طرحها را جمعآوری میکنیم و دکترین آماده میشود.
وی با بیان اینکه طرح دکترین راهبری مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران یک تکلیف جمعی و فرابخشی است، ادامه داد: حمایت جدی مسئولان قانونگذار در شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران در این میان از اهمیت بسیاری برخوردار است و امیدواریم بخشهای مربوطه در مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران نیز نقش خود را به درستی انجام دهند.
حجتالاسلام حصاری با اشاره به تفاوت حوزه و دانشگاه در حوزه آموزشی گفت: در حوزه، تربیت طلبه، مقدمه ایفای رسالت است، در حالی است که در دانشگاه، با فارغالتحصیلی رسالت انجامشده تلقی میشود.
وی ادامه داد: در این صورت تمام سازوکارهای لازم برای انجام رسالتهای طلبگی از تبلیغ تا پژوهش و تولید علم، باید ساختارسازی و نهادسازی شود و این کار به مدیریت و راهبری نیاز دارد.
دبیر شورای برنامهریزی حوزههای علمیه خواهران با بیان اینکه طرحهای 22 گانه زیرساختی، توسعهای و ارتقایی حوزههای علمیه خواهران برای تحقق این هدف مهم تهیه میشوند، ادامه داد: برخی از این طرحها زیرساختی است، برخی نظامسازی درونحوزوی و برخی دیگر به پیرامون حوزه مربوط میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حوزه های علمیه خواهران وی برخی از این طرحها را شامل نظام معنایی حوزههای علمیه خواهران، نقشه جامع علمی دینی حوزههای علمیه خواهران و مدیریت تحول و خردهنظامهایی که باید در چارچوب آن دنبال شوند شامل نظام دانشی، نظام بینشی و نظام ارزشی دانست.
حجتالاسلام حصاری از مجموعه نظامهای جامعی که باید در مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران تعریف شوند، به نظام جامع آموزشی، نظام جامع پژوهشی، نظام جامع تربیتی، نظام جامع فرهنگی، نظام جامع تبلیغی، نظام جامع اطلاعرسانی، نظام جامع ارتباطات و نظام جامع فناوری اطلاعات به عنوان طرحهای ذیل دکترین راهبری مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران نام برد و افزود: نهادهای مورد نیاز هریک از این نظامهای جامع نیز باید پیشنهاد و تاسیس شود.
پایان پیام/
نظر شما