خبرگزاری شبستان: بحران سوریه و امتحان تاریخی که کشورهای مختلف در خصوص آن پس دادند ،میدانی واقعی برای سنجش راستی و اخلاق مداری کشورهای گوناگون بوده است. عده ای در جبهه مخالفان دولت سوریه با آغاز ناآرامی ها در سوریه مخالفان این کشور درصدد قوی تر ساختن هرچه بیشتر خود برآمده و هرکدام به گونه ای از جناح های خاص معارض حمایت کرده اند. در حالیکه ترکیه از گرو ه های عمده مخالفان در بیرون و خارج از سوریه حمایت می کند و بر روی آن کنترل دارد، عربستان سعودی و قطر نیز به عنوان حامی سلفی ها و افراط گرایان از ابتدا به حمایت همه جانبه از آنان پرداخته و بر آنها نظارت داشته اند. محور غربی نیز هفته گذشته با برگزاری نشستی سازوکارهای دسترسی آسانتر معارضین و گروه های تروریستی به اسلحه غرب را مورد بررسی قرار دادند. بدین ترتیب شورشیان در طول این دوسال در سوریه از گرو های مختلفی پول و اسلحه دریافت کرده اند و باکنون دیگر آشکار شده است که سرویس های اطلاعاتی عربستانی که شاهزاده بندر بن سلطان ریاست انرا برعهده دارد حامی گروه تروریستی و جنایتکار موسوم به جبهه النصره است که جنایت های فجیعی را ضد ملت سوریه مرتکب می شود.
جبهه النصره یک گروه نظامی در سوریه است. این گروه در حین جنگ داخلی سوریه در 23 ژانویه 2012 تشکیلش را اعلام کرد. این گروه با تندروی ها بسیار وحشتناک ارامش را از مردم سوری صلب نموده است .در نهایت می توان این گروه را گروهی جنایتکار عیله مردم سوریه اعلام کرد که تحت حمایت غرب می باشد خوشبختانه ارتش سوریه با عملیات های قهرمانانه با این گروه تکفیری به مقابله پرداخته است. امریکا در دسامبر 2012 این گروه را یک سازمان تروریستی اعلام کرد.اغلب سرکردگان جبهه النصره در سوریه قبلا" در زندان های عربستان بوده و پس ازآزادی از طریق ترکیه و دیگر کشورها به سوریه فرستاده شدند تا درجهت خدمت به منافع توطئه گران علیه ملت و دولت سوریه، خون مردم بیگناه این کشور را بریزند.
همچنین دراین گزارش ها آمده است که افسرانی از سازمان اطلاعات عربستان از طریق اتاق عملیاتی ویژه که در اراضی یکی از کشورهای همسایه سوریه است، با این گروه تروریستی در ارتباط هستند و کمک هایی را در اختیار عناصر این گروهک جنایتکار قرار می دهند. مواضعی که در عملیات تروریستی جبهه النصره هدف قرار می گیرد ، از سوی افسران سازمان اطلاعات تعیین می شوند و این افسران جنایت های جبهه النصره بر ضد مردم سوریه را پی گیری می کنند.
دو مشاور اسرائیلی و آمریکایی در رهبری سازمان اطلاعات عربستان به ریاست " بندر بن سلطان " مشارکت دارند و بندر بن سلطان ، روابطی مستحکم با مراکز امنیتی و اطلاعاتی در واشنگتن و تل آویو دارد.
از سوی دیگر سخنان رییس سابق دستگاه اطلاعات و امنیت عربستان درباره ضرورت ارائه کمک های تسلیحاتی به افراد مسلح در سوریه، نشان دهنده انگیزه ها و نیات عربستان سعودی است. عربستان از ابتدای بحران سوریه در صدد ویران کردن این کشور برآمده و با حمایت تسلیحاتی، مالی و رسانه ای از تروریست ها، تلاش کرده در این باره نقش محوری ایفا کند.
به هرحال آنها تا کنون توانسته اند به بخشی از اهداف خود دست یابند، و بیش از دو سال است که سوریه را وارد بحران کنونی کرده اند؛ و با انواع اقدامات سیاسی- امنیتی و حمایت مالی، تسلیحاتی و رسانه ای از مخالفان دولت سوریه در این مدت بر آتش این بحران دمیده اند. این کشورها همچنین تلاش کرده اند مدیریت بحران سیاسی را به خارج از مرزهای سوریه انتقال دهند، و ابتکار عمل را در این بحران به دست گیرند، و نهایتا خشونت را به عنوان تنها راهِ حل، به جای رویه های مسالمت آمیز مطرح کنند. به دیگر سخن، آنها برای براندازی دولت سوریه، معادله «خشونت- خشونت» را جایگزین راه حل سیاسی و مسالمت آمیز کرده اند. برای تقویت این معادله نیز انواع سلاح و مهمات را وارد سوریه کرده اند، و در اختیار گروه های تروریستی قرار داده اند؛ که ویرانی زیرساخت های سوریه از جمله پیامدهای آن بوده است. چنین است که اکنون سوریه در لحظه ای تاریخی، قرار گرفته است که در آن اِجماعِ مجرمانه دولتهای غربی، عربی و گروه های تروریستی تضعیف و نابودی کشور، ملت و دولت سوریه را هدف گرفته است. در واقع، گروههای تروریستی با برخورداری از حمایت های همه جانبه سیاسی و رسانه ایِ محور غربی- عربی، و در اختیار گرفتن انواع سلاح های سبک و سنگین، و برخوردار شدن از حمایت های مالی و آموزشی، روندی غیرانسانی را در سوریه در پیش گرفته اند که حاصل آن تداوم رنج و درد ملت سوریه، و ویرانی هرچه بیشتر این کشور است. در سوی دیگر معادله نیز کشورهایی چون ایران همواره از راه حل سیاسی و گفتگوی بین دلوت و مخالفین سخن گفته و نشست های متعددی که در ایران برگزار شده همچون نشست امروز به نام اجلاس سوریه به دنبال رسیدن راه حلی برای سازش و بازگشت ثبات و آرامش به مردم این کشور بوده است.
نویسنده: اقدس اقبال
پایان پیام/
نظر شما