به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، علیاکبر صالحی، وزیر امور خارجه کشورمان در مراسم افتتاحیه اجلاس بینالمللی سوریه راهحل سیاسی- ثبات منطقهای با بیان اینکه امروز در شرایطی که در سوریه داریم بحران این کشور به وضعیت پیچیده مبدل شده است، گفت: این بحران کمک به تمام کشورهای جهان بخصوص کشورهای منطقه را میطلبد، سوریه با برخورداری از مؤلفههای خاصی همچون جمعیت و ژئوپولوتیک از کشورهای مهم منطقه است که استمرار بحران این کشور هم میتواند آرامش منطقه را با چالشی جدی مواجه کند.
وی با اظهار اینکه جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران سوریه با تمرکز برای برگشت آرامش به این کشور تلاشهای زیادی انجام داده، افزود: راهحل سیاسی و برآوردهکردن خواستههای مردم سوریه در فضایی آرام تأکید جمهوری اسلامی ایران بوده که از هیچ اقدامی در این زمینه فروگذار نکرده است.
وزیر امور خارجه با تصریح اینکه باید خواستههای مهم مردم در کشور سوریه پاسخ داده شود، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همواره جزیی از راهحل بحران سوریه به حساب میآمده و در بحرانهای منطقه مانند افغانستان، عراق و لبنان همواره گامهای مثبتی برداشته است.
وی با یادآوری موضع ایران در حل بحران سوریه عنوان کرد: حفظ صلح و ثبات خاورمیانه همواره جزء مواردی بوده که ایران اسلامی به آن اهتمام داشته، بحران سوریه با حساسیت فراوان همواره از سوی ایران پیگیری شده و تلاش شده تا اقداماتی برای حل آن انجام شود.
وزیر امور خارجه کشورمان اقدامات ایران در حل بحران سوریه را برگزاری نشست مشورتی پیرامون سوریه در مرداد 91 با حضور نمایندگان 30 کشور جهان دانست و یادآور شد: در این نشست نمایندگان کشورهای مختلف پیشنهاداتی را برای برونرفت از بحران مطرح کردند و پیشنهاد برقراری آتشبس عید فطر نیز نتیجه این نشست بود که با دخالت خارجی پایدار نماند.
صالحی اقدام دیگر جمهوری اسلامی ایران در حل بحران سوریه را با تکیه بر تلاش برای ایجاد گفتوگوهای فراگیر ملی با حضور نمایندگان اقشار مختلف دانست و افزود: تهران تاکنون با احزاب، گروهها و معارضین مختلف دولت سوریه نشست داشته تا بتواند نشستی با گفتمان فراگیر ملی با حضور آحاد مردم سوریه فراهم کند.
صالحی برگزاری سه دور نشست گفتوگوهای ملی با مشارکت معارضین داخل و خارج در تهران، دمشق و ژنو را از جمله اقدامات تهران برای حل بحران سوریه عنوان کرد و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با کلیه گروههای مخالفی که ضمن احترام به حاکمیت ملی، تمامیت ارضی، امنیت داخلی و ممانعت از دخالت خارجی اقدام به برقراری ارتباط کرده و این را یکی از دستاوردهای مهم سیاست خارجی خود میدانند.
صالحی همچنین با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره از کلیه اقدامات منطقهای و بینالمللی با تأکید بر راهکار سیاسی حمایت کرده است، خاطرنشان کرد: طرح کوفیعنان تلاشهای اخضر ابراهیمی نیز همواره مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران بوده است.
وی اقدام پنجم جمهوری اسلامی ایران برای برونرفت از بحران سوریه را حمایت از طرح پیشنهادی رییسجمهور مصر دانست و گفت: در همین زمینه کمیته چهارجانبهای تشکیل شد که نشستهایی با حضور کارشناسان ارشد و وزرای خارجه ترکیه، مصر، روسیه و ایران در قاهره و حاشیه همایش D8 در اسلامآباد برگزار کردیم.
وی ششمین اقدام جمهوری اسلامی ایران را ارایه ابتکارات برای رسیدن به راهکار سیاسی از جمله طرح ششمادهای خواند و عنوان کرد: در اواخر سال 2012 این طرح از سوی ایران به نماینده سازمان ملل و برخی از کشورهای منطقه و دولت سوریه ارایه شد که توقف خشونتها، اعلام آتشبس، ایجاد گفتوگوی ملی، برگزاری انتخابات آزاد و پارلمان جدید و مجلس و مؤسسان برای تدوین قانون اساسی شش ماده طرح ایران را تشکیل میداد.
صالحی قدم بعدی جمهوری اسلامی ایران را ارایه کمکها و خدمات انساندوستانه به مردم سوریه عنوان کرد و افزود: کمک به پناهجویان مقیم لبنان و ارایه مواد غذایی، دارویی، آمبولانس و غیره، همچنین تقویت شبکه برق سوریه علاوه بر آن کمک به حل مشکلات اقتصادی سوریه در مقابله با تحریمهای ناعادلانه غرب است.
وی آخرین اقدام جمهوری اسلامی ایران در حمایت از ارایه راهحل برای بحران سوریه را اینگونه عنوان کرد: کشور سوییس به جمهوری اسلامی ایران پیشنهادی برای ارایه کمک به سوریه با همکاری دو کشور ارایه داد که نشستهای سهجانبه ایران، سوییس و سوریه در این زمینه در تهران و دمشق ایجاد شد که تشکیل کمیته پیگیری برای کمک به مردم با کمک هلالاحمر سوریه نتیجه این نشستها بود.
پایان پیام/
نظر شما