به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیتالله مکارم شیرازی امروز (8 خرداد) در درس خارج فقه خود با اشاره به انتخابات پیش رو حمایت خود از فردی خاص در انتخابات ریاست جمهوری را تکذیب کرد.
وی ادامه داد: در سایت ها و رسانه های مختلف مطالبی از ما نقل می کنند که حقیقت ندارد، ما درباره این اشخاص که هر کدام فضیلتی برای خود دارند و مورد تایید شورای نگهبان هستند، هیچ اظهار نظری نکرده و نخواهیم کرد و اگر کسی چیزی از ما در این باره نقل کند درست نیست.
این مرجع تقلید با تاکید بر لزوم رعایت مصلحت ها در این خصوص افزود: به مصلحت ما نیست که وارد بحث اشخاص شویم و شخصی را معین و شخصی را حذف کنیم بلکه ما کلیات را بیان می کنیم و امیدواریم برای همه کسانی که می خواهند در انتخابات شرکت کنند این بیانات دستور العمل مفیدی باشد.
شرکت در انتخابات از واجبات است
وی شرکت در انتخابات را امری لازم دانست و گفت: ورود و شرکت در انتخابات امری لازم است و ما آن را از واجبات می دانیم.
آیت الله مکارم شیرازی در ادامه با تاکید بر علت های این الزام خاطرنشان کرد: این حضور مایه تقویت جمهوری اسلامی و نظام اسلامی است و برگزاری انتخاباتی پرشور یکی از پایه ها و اصول مهم در این خصوص می باشد.
با تامل و تحقیق فرد شایسته را انتخاب کنید
وی در ادامه با تاکید بر مسئولیت آفرین بودن انتخابات اضافه کرد: واجدین شرایط برای شرکت در انتخابات باید بدانند، با انتخاب خود به نوعی در مسائل آینده نیز شریک هستند پس باید به دور از هر گونه نگاه سرسری به این موضوع با تحقیق و تامل فرد شایسته را انتخاب کرد.
وی تصریح کرد: در صورتی که شما بی حساب و کتاب وارد انتخاب شده و در گرداب حب و بغض ها و جناح گرایی گرفتار شوید با انتخاب نابه جای خود در مدت ریاست جمهوری فرد مورد نظر در همه اعمال این فرد شریک هستید.
انداختن رای سفید به صندوق در نتیجه وسواس شدید کار درستی نیست
این مرجع تقلید ادامه داد: البته نباید در انتخاب گرفتار وسواس شد و رای سفید به صندوق انداخت، این مسئله درست نیست، انسان باید به اندازه توان تحقیق کرده و به نتیجه برسد.
وی با تاکید بر این که هر اندازه مسئولیت سنگین تر باشد شرایط نیز سنگین تر است، خاطرنشان کرد: فردی که می خواهیم برای ریاست جمهوری انتخاب کنیم با فردی که می خواهد عهده دار یک بخشداری و یا مرکز دیگر شود فرق می کند و باید رییس جمهور واجد شرایط خاصی باشد.
آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: داشتن سطح بالایی از تقوا و دیانت یکی از ویژگی های رییس جمهور است چراکه این فرد باید بتواند از منافع مردم و کشور حفاظت کرده و اختیار را به جناح یا گروه خاصی نداده، امانتدار مردم باشد.
رییس جمهور منتخب از توانمندی های رقبای خود برای ارتقای امور کشور استفاده کند
وی ادامه داد: سعه صدر یکی از ویژگی های لازم برای این فرد است، رییس جمهور آینده کشور پس از انتخابات باید بسنجد و ببیند که رقبای او لیاقت چه کاری دارند، نه این که مثل برخی افراد عمل کرده و به دلیل این که فلانی در ستاد رقیب عضویت داشته از ظرفیت او استفاده نکنند.
وی با بیان اینکه این مسئله (استفاده از توانمندی های رقبا) جز با سعه صدر امکان پذیر نیست، افزود: رییس جمهور منتخب باید با بررسی در میان رقبای خود افراد لایق را برای تصدی امور برگزیند و تحقق این مسئله جز با سعه صدر ممکن نیست.
این مرجع تقلید تصریح کرد: رییس جمهور باید اهل مشورت باشد نه مستبد و خود رای و بتواند از همه ظرفیت ها استفاده کند چرا که بر اساس روایات دینی کسانی که مستبد در رای باشند هلاک می شوند.
وی داشتن شجاعت در تصمیم گیری های کلان را شاخصه دیگر رییس جمهور برشمرد و ادامه داد: مهم ترین نمود شجاعت یک رییس جمهور این است که اگر خطایی از او سر زد به آن اعتراف کرده و در صدد اصلاح برآید.
آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: برای رییس جمهور باید حل مشکلات مردم به ویژه گروهای مستضعف در اولویت باشد.
وی در ادامه با اشاره به غوغای تورم و بیکاری در کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر این مسئله در کشور به وضوح احساس می شود، رییس جمهور باید تمام مشکلات مردم را در نظر گرفته و تدابیری برای آن بیندیشد البته بخشی از مشکلات تحمیلی از خارج از کشور است و بخشی نیز ناشی از سوء مدیریت و بخشی نیز ناشی از بی انصافی عده ای از مردم است.
پایان پیام/
نظر شما