به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، محمدباقر قالیباف، نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شب گذشته با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری پاسخگوی سؤالات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بود.
قالیباف با اشاره به اینکه بیشتر کار خواهد کرد تا حرف بزند، گفت: فعالیت من در نیروی انتظامی و شهرداری تأییدکننده نوع مدیریت من است، من اهل سخنرانی نیستم و حرفهایم از جنس کار است.
وی درباره علت اصلی حضورش در عرصه انتخابات گفت: دغدغه اصلی من انجام وظیفه و ادای دین بود.
وی گفت: من فردی از این جامعه بودم که نه عقبه قدرتی داشتیم و نه ثروت بلکه به برکت انقلاب و نهضت امام و خون شهدا به اینجا رسیدهام.
وی تصریح کرد: خداوند این لطف را به من داشته که در سایه نظام اسلامی و با مردمی اسلامی زندگی کنم و این انقلاب و مردم و نظام امروز مشکلاتی دارد که وظیفه من کمک به رفع آنهاست.
وی منابع موجود در ایران را غنی ارزیابی کرد و گفت: ما منابع انسانی و نیروهای جوان تحصیلکرده در حوزههای مختلف داریم. همچنین منابع طبیعی بسیاری داریم که میتوانیم از آنها برای بهره اقتصادی مناسب استفاده کنیم.
وی با ضعیفدانستن خروجی عملکرد دولتهای مختلف گفت: من منکر زحمات بزرگی که در دورههای مختلف مانند دوره دفاع مقدس و آغاز سازندگی کشیده شد، نیستم؛ هرچند انتقاداتی به رویکرد فرهنگی آن دوران است، همچنین در دوره اصلاحات رشد صنعت به دو رقم رسید و حتی در یک برهه زمانی رشد 10 درصدی داشتیم اما در آن دوران نیز انتقاداتی به روابط سیاسی وجود داشت. در دوره نهم و دهم نیز طرح هدفمندی یارانهها و مسکن مهر انجام شد که یکی از فعالیتهای بسیار بزرگ و مهم بود اما مسئله مهم این است که خروجی این تلاشهای عظیم رضایتبخش نیست و باید با روند مدیریتی جدید متحول و جدی از منابع انسانی و مادی استفاده بهینه ببریم تا روح جدیدی وارد سیستم مدیریتی شود.
شهردار تهران درباره برنامههای اقتصادیاش گفت: من برای رفع نابسامانی اقتصادی دوره دوسالهای را مشخص کردهام.
وی در توضیح مسئله نابسامانی گفت: مسئله گرانی یک چیز است و نابسامانبودن تورم و نگرانی از تغییرات قیمتی روز به روز چیز دیگری است، این موضوعات زحمت مردم را زیاد کرده است و این در حالی است که عدم ثبات گرانی و تغییر قیمتهای متوالی و در کنار آن تغییر کیفیت و وزن باعث نابسامانیهای اقتصادی شده است، در رشد اقتصادی باید نابسامانیهایی که در زمینه گرانی و حتی بیکاری است از بین برود زیرا در حال حاضر ما هم سرمایههای مادی را از دست میدهیم هم سرمایههای انسانی را.
قالیباف درباره ساماندادن وضع اقتصادی کنونی گفت: ما باید روشی را پیدا کنیم که طی یک دوره مشخص آرامش و ثبات به اقتصاد برگردد، من طبق عادتام در مدیریت یک دوره دوساله را برای این کار مشخص کردهام، با این کار برای استفادهکننده و تولیدکننده ثبات ایجاد شده مردم از بلاتکلیفی نجات پیدا میکنند.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری درباره وضعیت ارز و دلار گفت: در چند ماهه اول دولتام قیمت ارز و دلار را تثبیت میکنم زیرا نوسانات ارزی ارزش پول کشور را کاهش داده است، همچنین از تصمیمات مختلف و متعدد درباره یک موضوع جلوگیری میکند.
وی تصریح کرد: پس از ساماندهیشدن وضعیت اقتصادی کاهش هزینه تولید و کنترل قیمت روی خواهد داد.
قالیباف نظارت بر تولیدات کشاورزی و صنعت را مهم قلمداد کرد و گفت: برای ساماندهی وضعیت اقتصادی باید اولویتهای صنعتی و کشاورزی کشور مشخص شود تا منابع و هزینهها در راه مشخصی که مورد نیاز است، هزینه شود.
قالیباف درباره نظارت بر وضعیت بانکها گفت: با نظارت بر بانکها نقدینگی کنترل شده و به سمت اولویتها سوق داده میشود و اینگونه افراد بیشتر به سمت تولید میروند تا اینکه به بورس و بورسبازی روی بیاورند.
قالیباف ضمانت عملکرد شعارهایش را مدیریت تهران دانست و گفت: من در زمانی که در شهرداری و نیروی انتظامی بودم به قولهایم در مدتزمانی که مشخص کردهام، عمل نمودهام و از مردم میخواهم گذشته من را ضمانت عملکردن به قولهای آیندهام قرار دهم.
نامزد یازدهمین دوره ریاستجمهوری درباره برنامه اقتصادی دولت احتمالیاش در رابطه با اقتصاد مقاومتی گفت: از نظر من اقتصاد مقاومتی به معنی این است که اقتصاد آسیبپذیر نباشد، اقتصاد مقاومتی شکننده نیست و متعلق به مردم است، در اقتصاد مقاومتی دولت نباید در همه جا دخالت کند بلکه باید به دنبال کوچکسازی کودک و چابککردن آن باشیم، همچنین نباید به نفت متکی بوده بلکه به فکر رشد تولید باشیم، در کنار آن برای قشر خاصی رانت اطلاعاتی نگذاریم تا افراد ثروتمند و سودجو با آگاهی از شرایط آینده بتوانند زودتر از سایر اقشار بار خود را بسته به فکر سودجویی باشند.
محمدباقر قالیباف برنامه هدفمندی یارانهها را موضوعی مهم ارزیابی کرد و گفت: یکی از مزیتهای این دولت هدفمندی یارانهها بود که انتقاداتی به آن وجود دارد اما در دولت احتمالی من پرداخت یارانهها ادامه پیدا کرده و بر اساس قوانین مجلس به صورت کامل اجرا میشود.
وی افزود: از جمله بخشهایی که در پرداخت یارانه فعلی لحاظ نمیشود، پرداخت یارانه به بخش کشاورزی و صنعت است.
وی تصریح کرد: در هدفمندکردن یارانهها به حقوق ملت توجه نشده است زیرا تنها افزایش قیمتها را در پی داشته و به حق مردم برای داشتن ابزاری که بتوانند یارانههایشان را کنترل کنند، اهمیت داده نشده است؛ برای مثال قیمت بنزین افزایش پیدا میکند اما خودروهایی که استاندارد سوخت در آنها رعایت شده باشد با قیمت مناسب در دسترس مردم نیست و در بحث وسایل الکترونیکی تولیدات داخلی که مصرف انرژی آنها پایین باشد در دسترس مردم نیست تا بتوانند بر مصرف انرژیشان نظارت و کنترل داشته باشند. به نظر من در هدفمندی یارانهها مردم نباید خسارت کوتاهی و ضعف مدیریت دولتمردانی که صنعت را در دست دارند، بپردازند.
شهردار تهران درباره نقش برنامه پنجساله توسعه و سند چشمانداز در برنامههای آتیاش گفت: سند چشمانداز سال 1404 بالاترین سند در کشور است و برنامههای من مطابق با این سند تنظیم شده است.
وی تصریح کرد: تاکنون هشت سال از سند و برنامه پنجم توسعه گذشته اما چون طبق برنامه پیش نرفتهایم علیرغم هزینههای بسیاری که شده حتی 40 درصد پیشرفت نیز نداشتهایم.
قالیباف در ادامه صحبتهایش درباره عدالت و پیشرفت گفت: به نظر من تا پیشرفت نباشد عدالت توزیع فقر است، لازمه اول پیشرفت این است که بفهمیم حق آزمون و خطا نداشته و حق نداریم خلاف قانون عمل کنیم، نباید بهانه بیاوریم که نمیگذارند کار کنیم و یا اینکه قانون اساسی اجازه تصمیمگیریهای مختلف را به رییس دولت نمیدهد، باید بدانیم که ما با علم به همین قانون اساسی ثبتنام کرده و کاندیدا شدیم و با آگاهی به همین قانون اساسی تبلیغ میکنیم، پس حق نداریم بهانه بیاوریم؛ باید قانون اساسی که از حقوق اصلی مردم است، رعایت شود. در کشور نباید حاکمیت دوگانه شکل بگیرد و رییس قوه مجریه باید به تصمیمات مجلس، قانون قوه مقننه و بیانات مقام رهبری که هماهنگکننده سه قوه هستند، احترام بگذارد.
قالیباف رشد تکنولوژی و رشد اقتصادی را در کنار توسعه اجتماعی لازم دانست و گفت: باید عدالت فردی و اجتماعی در جامعه رعایت شود و فرصتها برای همه مردم از هر قشر و قوم و با هر وضعیت مالی یکسان باشد. در عدالت اجتماعی نیز نباید بین دارا و ندار تفاوتی قایل شد و من در برنامههایم در شهرداری تهران این مسئله را همیشه مدنظر داشتم و همیشه به فکر کمکردن فاصله شمال و جنوب تهران بودم.
قالیباف درباره سیاستهای خارجی و فعالیتهای صلحآمیز هستهای دولت احتمالیاش گفت: ما باید در سیاست خارجی بدانیم آمریکا و سایر قدرتهای بزرگ قرار است چه کاری برای مردم ما انجام دهند، در واقع باید منافع ملی و امنیت ملی یک کشور و هویت دینی، انقلابی و ملی ما تضمین باشد، این وظیفهای است که بر دوش ملت من است اما من به عنوان رییس دولت اجازه ندارم خارج از قانون برای سیاست خارجی تصمیم بگیرم زیرا سیاست خارجی موضوعی حاکمیتی است و هر نامزدی نمیتواند مدعی تغییرات سیاست خارجی باشد زیرا رییسجمهور تنها به عنوان فردی اثرگذار میتواند برخی تصمیمها را بگیرد.
وی تصریح کرد: دستگاه دیپلماسی و شورای عالی امنیت ملی دو حوزه تأثیرگذار در سیاست خارجی هستند که باید کارشان را به درستی انجام دهند.
قالیباف سیاست خارجی را در چهار بخش مقابله، تعامل، مذاکره و رقابت تقسیمبندی کرد و گفت: به هر حال سیاست خارجی ما در مقابل کشورهای مختلف در این 4 بخش دستهبندی میشود اما باید بدانیم اگر انسجام داخلی نداشته باشیم و همدلی و همبستگی بین ما نباشد دیپلماسی خارجی نیز نمیتواند از کشور در مقابله و رقابت با کشورهای دیگر حمایت کند، در واقع یک دیپلماسی فعال در کنار همبستگی میتواند قدرت ملی را افزایش دهد.
وی گفت: اگر به عنوان رییس دولت انتخاب شوم مدیریتام با رویکرد تغییر اساسی برای این مدیریت خسته خواهد بود و با نیروهای جوان، تازهنفس و کارآمد و با استفاده از نظرات بزرگان و پیشکسوتان دولت را ادامه خواهم داد.
وی در پایان درباره نحوه تعاملاش با مخالفان گفت: من از امام یاد گرفتم که حرف مرد دو تا است، یک مدیر خوب نیز ممکن است اشتباه کند وقتی فهمید اشتباه کرده و وقتی خرد جمعی به او یادآور شد که مشکلی داشته است باید عذرخواهی کرده، انتقادپذیر بوده، در پی جبران برآید و با خرد جمعی پیش برود.
پایان پیام/
نظر شما