به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، علیاکبر ولایتی، کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری با حضور در جلسه فراکسیون رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی که بعدازظهر امروز سهشنبه 7 خرداد برگزار شد، گفت: اگر مردم اعتماد کردند بتوانند خدمتی را که بتوانم از آنها بربیایم سعی میکنم برنامههایی که قول آنها را دادهام، عمل کنم.
وی بیان کرد: شرایط کنونی کشور هم در داخل و هم در خارج از کشور شرایط مناسبی نیست و انسان تأسف میخورد که کشور با این وسعت و امکانات عظیم و وسیع و چه به لحاظ امکانات انسانی که انسانهای تحصیلکردهای هستند شرایطاش اینگونه است.
وی با انتقاد از مدیریت اجرایی کشور یادآور شد: ما نتوانستیم کشوری با این سابقه طولانی، فرهنگی و مدنی که 75 میلیون نفر جمعیت دارد را اداره کنیم، این در حالی است که در دنیا کشوری همانند چین که یک میلیارد جمعیت دارد به این خوبی توانسته است همه چیز را مدیریت کند.
وی از علل این عدم توفیق را تفرقه و عدم انسجام بین مسئولان رده بالای کشور عنوان کرد و گفت: عدم تعامل بین قوه مجریه و مقننه بسیار زیاد است و میبینیم قانون مصوب ولی اجرایی نمیشود و نظارت بر قانون که وظیفه مجلس است اگر هم تذکر داده شود باز اجرایی نمیشود و به جای اینکه دولت و مجلس با هم همکاری کنند و کارها را پیش ببرند بیشتر در ناهماهنگی با هم بسر میبرند.
ولایتی با تأکید بر اینکه یکی از برنامههایم انسجام بین دولت و مجلس است، گفت: مشکل اصلی ما مشکل اقتصادی است و دیگر مشکل روابط خارجی است که هر دو از هم قابل تفکیک نیست و هر دو با هم روابط وثیقی دارند که اگر روابط ما با دیگر کشورها اصلاح نشود ما حتی در فروش نفت نیز دچار مشکل میشویم.
وی با انتقاد از دیپلماسی غیرفعال و غیرکارآمد در کشور یادآور شد: نقش دیپلماسی جلوگیری از تنشهاست و اگر تنش و تردید در جامعه حاکم شود یکی از نتایجاش مشکلات اقتصادی است.
وی با بیان اینکه قوانین بالادستی همانند قانون اصل 44 قانون اساسی و چشمانداز 20 ساله اجرایی نمیشود، گفت: هدفمندی یارانهها نیز در حال حاضر در کشور سلیقهای اجرا میشود و تورم افسارگسیخته و بیکاری نیز حکایت از این موضوع دارد.
ولایتی در پاسخ به سوال نمایندهای در رابطه با برنامه اقتصادی دولتاش گفت: من به واسطه حضور در 4 دولت در مدت 16 سال تجربههای بسیار خوبی در بخش اقتصاد دارم که از آن جمله نیز میتوانم حمایت از نجات اقتصاد و اقتصاد خارجی را بیان کنم.
وی اضافه کرد: بنده مسئولیت تعدادی از کمیسیونهای مشترک را در وزارت امور خارجه داشتم و فعالیت برای صادرات غیرنفتی نیز از دیگر کارهایی بود که در این وزارتخانه مورد تأکید بنده بود.
وی در رابطه با دغدغههایش برای حوزه دیپلماسی یادآور شد: بیشتر از دیگر مسئولان سابقه کار در حوزه سیاست خارجی دارم و باید بگویم وقتی به وزارت امور خارجه رفتم ایران 9 سفیر داشت ولی بعد از آنکه بنده از آنجا بیرون آمدم دارای 136 نمایندگی در دیگر کشورها بودیم.
وی با بیان اینکه ما وزارت امور خارجه را متحول کردیم، گفت: در واقع ما برنامههای مدونی در وزارت امور خارجه اجرایی کردیم.
نظر شما