محرمانه ها هنوز دست از سر انقلاب و جنگ برنداشته اند

خبرگزاری شبستان: با موانعی که بر سر به تصویر کشیدن وقایع مهم انقلاب و جنگ وجود دارد فیلمسازان یا به بیان نیمی از واقعیت بسنده می کنند و یا لاجرم واقعه تاریخی تنها در فلاش بک ها و خاطرات حضور می یابد.

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری شبستان، هر ملتی برای ماندگاری فرهنگ خود، نیازمند ثبت رویدادهای تاریخی از طریق ادبیات و هنر است. در این مسیر، انقلاب اسلامی ایران و دفاع مقدس هشت ساله ملت ما نیز از این قاعده مستثنی نیست، تا نسل های آینده این کشور بدانند، روزی جوانان این مرز و بوم چه حماسه ها خلق کرده اند.


با این حال، نگاهی به آثار تولید شده ادبیات و هنر ایران، نشان دهنده خلاهایی در این عرصه است، چنان که با وجود تعدد آثار مرتبط با وقایع انقلاب و جنگ، همچنان رویدادهای تاثیرگذار و سرنوشت ساز تاریخ انقلاب، تصویری ملموس نزد مردم نیافته و خصوصا در سینما، این نقیصه بیشتر احساس می شود.


با بررسی تولیدات سینمایی سال های پس از انقلاب، به آثار بسیاری برمی خوریم که به وقایع انقلاب و جنگ در حاشیه داستان خود پرداخته اند و کمتر فیلم هایی هستند که واقعه تاریخی را در متن داستان خود قرار داده باشند. آن چه گفته شد این پرسش را مطرح می کند که چرا فیلمسازان ایرانی رغبت کمی به ساخت فیلم هایی دارند که مستقیماً وقایع تاریخ انقلاب و جنگ را دستمایه داستان قرار می دهد؟


واقعه تاریخی در فلاش بک ها و خاطرات
علی شاه حاتمی کارگردان سینما و تلویزیون که دستیاری رسول ملاقلی پور در فیلم «بلمی به سوی ساحل»و حضور در جبهه های جنگ را تجربه کرده است، در این باره به خبرنگار شبستان، گفت: به نظر می رسد هنوز موانعی بر سر به تصویر کشیدن برخی وقایع وجود دارد.

وی با یادآوری واقعه آزادسازی خرمشهر گفت: جریان خرمشهر، سقوط و بازپس گیری آن جوانب بسیار زیادی دارد .اتفاقات زیادی قبل از سقوط خرمشهر افتاد مانند تحرکات گروه خلق عرب که شاید به دلایلی هنوز نتوان از آن ها سخن گفت و به همین خاطر، دست اندرکاران امر، گفتن نیمی از واقعیت را به کل واقعیت ترجیح می دهند و لاجرم واقعه تاریخی تنها در فلاش بک ها و خاطرات حضور می یابد و اصل آن به تصویر کشیده نمی شود.


محرمانه ها هنوز بر سر وقایع سایه افکنده
شاه حاتمی تصریح کرد: در بسیاری از کشورها پس از مدت معینی مدارک مرتبط با وقایع تاریخی در سطح عمومی منتشر می شود و از آنها سوژه فیلم در می آید اما در کشورمان هنوز این اتفاق رخ نداده و به طور مثال هنوز کسی از جزئیات پذیرش قطعنامه 598 از سوی ایران با خبر نیست و تنها اشاراتی سربسته از سوی آقایان رفسنجانی و رضایی و... در مورد این جریان مطرح شده است.


این کارگردان افزود:دراین شرایط هنرمند به سمتی نمی رود که مجبور به خود سانسوری شود و به همین خاطر فیلمهایی با موضوع وقایع مهم جنگ و انقلاب ساخته نمی شود.


سازنده سریال«خوش رکاب»با اشاره به وقایع منتج به پیروزی انقلاب اسلامی افزود: برخی از افراد حاضر در وقایع انقلاب اکنون دیگر در قید حیات نیستند و بخشی از خاطرات آن ها نیز ثبت نشده است. ساخت فیلمی در مورد وقایع انقلاب بدون پرداخت به شخصیت آنها بی فایده و ابتر است.

 

وقتی جنگ، اسباب شوخی و خنده می شود

سازنده فیلم«ترکشهای صلح»در ادامه تصریح کرد:وقتی برای یک فیلم طنز تمسخر آمیز و درجه سه دفاع مقدس که جانبازان را هم مسخره کرده کف می زنیم و به مناسبت تحریف تاریخ در آن فیلم هورا می کشیم،اگر فردا کشورهای دیگر روایتهای دیگری از جنگ را بسازند،نباید تعجب کنیم.متاسفانه نهادهای مرتبط با تاریخ انقلاب و جنگ، به تحریفات جنگ و انقلاب در برخی فیلم ها واکنشی نشان نمی دهند و خود بچه های جنگ،به سختی تلاش دارند تا حقیقت آن روزها حفظ شود.


پایان پیام/

 

کد خبر 257987

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha