سینمای ما قهرمانی می خواهد که تسلیم خدا باشد

خبرگزاری شبستان: دکتر کریمی با بیان این که برای تغییر سبک زندگی نیاز به بازگشت به دوران گذشته و نگاه نوستالوژیک نیست، گفت: سینمای ما قهرمانی می خواهد که با تسلیم در برابر خدا توان مقابله با مشکلات را می یابد.

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری شبستان، نخستین نشست ازسلسله نشست های کرسی های آزاداندیشی در سینما توسط اداره کل مطالعات و توسعه دانش و مهارت های سینمایی و با همکاری سینما تک موزه هنرهای معاصر تهران ، با عنوان "سینما و سبک زندگی" برگزار شد.


این نشست با حضور سعید رجبی فروتن ، مدیر کل حوزه ریاست ، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان سینمایی ، جلیل عرفان منش ، معاون آثار سینمایی و پرویز فارسیجانی، مدیر کل مطالعات و توسعه دانش و مهارت های سینمایی و همچنین اساتید دانشگاهی ، عالمان حوزه علمیه و دست اندرکاران مجرب سینما از جمله حجت الاسلام دکتر سهرابی ، دکتر محمدهادی کریمی ، دکتر فهیمی فر و دکتر ندایی به همراه نمایش فیلم "درخت زندگی" به کارگردانی ترانس مالیک برگزار شد.

 

در این نشست پس از نمایش فیلم "درخت زندگی" ، عرفان منش پس از تشکر از فارسیجانی ، به خاطر تلاش در برگزاری این نشست به خلاصه‌ای از وضعیت سینمای ایران و سبک زندگی در ایران پرداخت و گفت: سینمای ایران با تمام فرازها و فرودهایش ، امروز نیازمند بازگشت به خویشتن و هویت ایرانی – اسلامی خود می باشد.

 

عرفان منش با بیان اینکه مولفه هویتی ما با دیگر کشورها متفاوت است گفت : دو چیز باعث حفظ هویت ما درقرون مختلف شده و آن دو مولفه ، دین اسلام و زبان فارسی می باشد. سایر اساتید مدعو نیز با نگاه های مختلف به سینمای ایران و تاثیر سبک زندگی ایرانی – اسلامی در محتوای فیلم های ایرانی به نقد وبررسی پرداختند.

 

حجت الاسلام سهرابی با نگاهی مذهبی به فیلم درخت زندگی به تحلیل مرگ از نگاه اسلام پرداخت و گفت : مرگ انقطاع نیست بلکه گذر از یک مرحله کوچک به دنیای بی نهایت است .
 

او در خصوص سبک زندگی گفت : سبک زندگی دارای سه محوراساسی می باشد که اگر این سه محور را دستمایه زندگی قرار دهیم سایر مولفه های نرم افزاری قابل بحث خواهد بود که آن سه محور شامل معرفت به عظمت وجودی انسان ، استمرار و ادامه انسان تا بیکرانه ها و ارتباطات انسان می باشد.

 

دکتر محمد هادی کریمی با نگاهی جامعه شناسانه به فیلم درخت زندگی گفت :سبک زندگی برآمده از یک کانسپت است که فرد در زندگی به آن می رسد و آنچه ما می بینیم صرفاً ظواهر زندگی است. کریمی با اشاره به اینکه سبک زندگی به دودسته تقسیم می شود که یکی برآمده از یک ایده یا کانسپت رهبر گونه ودیگری کانسپت زندگی منفعل ( passive ) می باشد بیان نمود که ما در سینمای ایران قهرمان نداریم و اکثر شخصیت پردازی فیلمنامه های ما بر گرفته از شخصیت های منفعل و پسیو می باشد. وی با بیان اینکه برای تغییر سبک زندگی و نشان دادن هویت یک ایرانی مسلمان نیاز به بازگشت به دوران گذشته و دورانی که از آن نوستالژی داریم نیست بیان نمود که شخصیت های فیلم های ما باید قهرمان داشته باشد ، قهرمانی که تنها در برابر خداوند تسلیم باشد و این تسلیم شدن بتواند به او انرژی دهد برای مقابله و رویارویی با تمام مشکلات و مسائل.

 

در خاتمه این نشست، دکتر فهیمی‌فر نیز با نگاهی جامعه شناسانه به فیلمهای ایرانی و سبک زندگی در آنها گفت : فیلم مجموعه ای از حوادث و اتفاقات است که واقعیتی را می سازد ، مخاطب باید فیلم را به صورت جهانی تجربه کند، جهانی که پیشنهادی برای مخاطب داشته باشد ، جهانی که برتر از جهان واقعی باشد وجهانی که ایده آل باشد و شخص در آن منفعل نباشد.
 

پایان پیام/

کد خبر 257944

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha