سد سیاه بیشه چالوس به بهره برداری می رسد

سد و نیروگاه تلمبه - ذخیره ای سیاه بیشه کندوان (چالوس) امروز با حضور رییس جمهور به بهره برداری می رسد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، دکتر محمود احمدی نژاد به همراه شماری از وزرا و مسوولان استانی امروز سه شنبه(7 خرداد)در سفر به مازندران، سد و نیروگاه تلمبه - ذخیره ای سیاه بیشه چالوس را افتتاح می کند.

 

این سد در ماههای گذشته آبگیری شد و از جمله طرح های مهر ماندگار است.

 

مجموعه سدهای سیاه بیشه دارای 2 سد در بالادست و پایین دست با ذخیره سازی 11 میلیون متر مکعب آب است که توان تنظیم روزانه 3 و نیم میلیون متر مکعب آب را دارد.

 

برای تونل جاده دسترسی به سد سیاه بیشه به طول 600 متر در مجموع 12 هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شد.

 

سد و نیروگاه تلمبه - ذخیره ای سیاه بیشه ،طرحی آمیخته با فناوری ملی کارشناسان و مواهب طبیعی در ارتفاعات رشته کوه البرز در جاده کندوان واقع در استان مازندران قرار دارد.

 

چهار واحد نیروگاه سیاه بیشه با ظرفیت تولید ‎ 1040مگاوات برق در ساعت های پربار مصرف (پیک بار) قادر است در شبکه برق مصرفی کشور تعادل ایجاد کند.

 

نیروگاه سیاه بیشه از دو دریاچه یکی در تراز بالا و دیگری در تراز پایین ارتفاع 500 متر به صورت طبیعی برخوردار است.

 

سد بالا چهار میلیون 300 و سد پایین شش میلیون و 900 هزار متر مکعب ظرفیت دارد و آب این دو سد بدون اینکه به حجم آن اضافه شود، تا چهار سال پاسخگوی نیاز نیروگاه است.

 

اهمیت و ویژگی نیروگاه سیاه بیشه زمانی که با دیگر نیروگاه های کشور از جمله نیروگاه های برق آبی مقایسه می شود، مشخص تر می شود، زیرا این نیروگاه با کمترین حجم و مصرف آب قادر است توربین را به گردش در آورده، برق تولید کند.

 

سد و نیروگاه سیاه بیشه با قرا گرفتن در دل رشته کوه های البرز ، از نظر امنیت نیز یکی از ایمن ترین سد و نیروگاه های کشور محسوب می شود.

 

مطالعات اولیه برای ساخت سد و نیروگاه تلمبه ذخیره ای سیاه بیشه از سال ‎ 49در قالب همکاری های مشترک ایران و بلژیک آغاز شد و کارهای مقدماتی زمین شناسی نیروگاه هم اوایل سال 57 کلیدخورد ولی با پیروزی انقلاب اسلامی و قطع همکاری مشاوران خارجی متوقف شد.

 

در سال 62 مطالعات و طراحی فاز دو و تهیه اسناد مناقصه از سوی شرکت" مشانیز " آغاز شد و در سال 64 به پایان رسید.

 

در فاصله سال های 64 تا 71 کارهای مطالعاتی تکمیل و طراحی جزییات از سوی شرکت مشانیز لامایر بلژیک انجام شد و در همین سال ها کارهای اجرایی برخی از قسمت های پروژه از جمله ساخت تونل های انحراف ،سدهای بالا و پایین و قسمتی از تونل دسترسی ،مغار نیروگاه ، تونل زهکشی نیروگاه به همراه برخی از آزمایشات انفجاری و تراکم صحرایی نیز صورت گرفت.

 

عملیات اجرایی این طرح در فاصله سال های ‎ 71تا‎ 80متوقف شد و پس از بازنگری دوباره فنی و اقتصادی، در سال ‎ 81از سرگرفته شد.

 

نیروگاه تلمبه ای ذخیره ای سیاه بیشه به صورت خاص انرژی برق را ذخیره می کند و این نیروگاه تنظیم کننده بار شبکه ای برق به حساب می آید.

 

سدهای این نیروگاه از نوع سنگریزه بتونی هستند. ارتفاع سد بالا 5/82 متر ، طول تاج 436 متر و عرض تاج 12 متر و ارتفاع سد پایین 102 متر ، طول تاج 332 متر و عرض تاج 12 متر است.

 

حفاری و سنگریزی نیروگاه تلمبه ای ذخیره ای سیاه بیشه 5/5 میلیون متر مکعب و بتون ریزی آن 400 هزار مترمکعب و طول جاده های دسترسی هم 5/26 کیلومتر است.

 

به گفته کارشناسان امر، اعتبار اجرایی این طرح ملی 14هزار میلیارد ریال پیش بینی شد که تا کنون بیش از 11هزار میلیارد ریال آن هزینه شده است.

 

بر اساس برنامه تا شهریور سال آینده ،سه واحد نیروگاهی این سد نیز وارد مدار خواهد شد.
 

گفتنی است، نیروگاه و سد سیاه‌بیشه بر اساس برنامه، هفته قبل باید به بهره‌برداری می‌رسید که به دلیل لغو سفر رئیس جمهور به دلیل بدی تغییرات جوی در هفته گذشته به امروز (7 خرداد)موکول شد.
 

پایان پیام/

 

 

 


 

کد خبر 257854

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha