به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، سعید جلیلی، کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دیدار جمعی از نخبگان عرصه فناوری و صنایع دانش بنیان که دقایقی پیش به پایان رسید، گفت: باید به کسی که سر کار میآید کمک شود تا در ادارات مختلف ایجاد انسجام کند زیرا یکی از مشکلاتی که نظام ما از آن رنج میبرد اختلافات دروندستگاهی است.
جلیلی با اشاره به ورود جمهوری اسلامی به مرحله جدیدی از علم و تکنولوژی گفت: یکی از مسایلی که در چند سال گذشته ایجاد ضرورت کرده است مباحث اقتصاد دانشبنیان است.
وی با اشاره به اینکه مباحث اصلیاش در چهار محور دنبال میشود، گفت: محور اول در بحثها این است که برآوردی از ظرفیتهای نرم و سختافزاری داشته و از این ظرفیتها در راستای شکوفایی استفاده شود. محور دوم آزادکردن ظرفیتها بر اساس رویکردهای مورد نیاز است زیرا ما میخواهیم بر اساس گفتمان انقلاب اسلامی حرکت کنیم. در محور سوم اعتقاد من این است این کار بدون استفاده از آحاد مردم قابل انجام نیست و باید به ظرفیتهای مردمی اتکا شود.
وی درباره محور چهارم برنامههایش گفت: هر کس که رییس قوه مجریه میشود باید از تمامی خلاقیتهای دولت و ساختار اجتماعی استفاده کند.
جلیلی گفت: من معتقدم دستگاههای دولتی نباید مانع آزادشدن ظرفیتها شوند زیرا امروزه متأسفانه شاهد این مسئله هستیم که ظرفیتهای مختلف فعالیت خود را آغاز میکنند اما وقتی به مرحله اجرایی میرسند، متوقف میشوند در صورتی که دستگاههای اجرایی نه تنها نباید مانعی برای شکوفایی استعدادها باشند بلکه باید خودشان به دنبال استفاده از ظرفیتها باشند.
وی تصریح کرد: دستگاههای دولتی نباید باعث ناامیدی ظرفیتهای علمی شوند و باید برای ظرفیتهای علمی زمینه و تسهیلات فراهم کنند.
جلیلی افزود: هنر دولت، قوه مجریه و مجموعه نظام این است که به حداقلها اکتفا نکرده، از هر ظرفیتی برای رسیدن به ارزش افزوده علمی استفاده کنند.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری گفت: دانشآموختههای ما نباید برای کاریابی به مدیران مراجعه کنند بلکه خودشان باید کارآفرین باشند، هر چند این کار دشوار بوده و مقاومتهایی در برابرشان خواهند داشت زیرا دستگاههای دیوانسالار در مقابل چنین عملکردهایی ایستادگی میکنند.
جلیلی گفت: یکی از مشکلات دولت در انجامدادن کارها این است که هنگام عملکرد مراحل صفر تا 100 موضوع را به صورت روشن ندارد و به همین دلیل نمیتواند از ظرفیتها استفاده کند. مشکل دیگر در زمینه استفاده از اقتصاد دانشبنیان این است که در برخی موارد حتی خود دولت نیز خریدار این فناوریها نیست.
وی از نخبگان خواست هر کسی که به عنوان نماینده مردم انتخاب شد را کمک کرده و در راستای استفاده از اقتصاد دانشبنیان به وی کمک کنند.
جلیلی تصریح کرد: برای رسیدن به نتیجه باید هدفمان دستیابی به مطلوب اصلی باشد و نرسیدن به هدف را توجیه نکنیم.
نامزد یازدهمین دوره ریاستجمهوری عملکرد مناسب در طی چهار سال ریاستجمهوری منتخب مردم را زمانی برای رسیدن به اهداف 5 تا 10 ساله دانست و گفت: در چهار سال اگر از تمام قوا و امکانات استفاده کنیم نهایتا بتوانیم به اندازه 5 یا 10 سال کار انجام دهیم، برای همین نباید به اندازه 50 سال قول انجام کار بدهیم، این کار بیصداقتی است و اعتماد مردم را سلب میکند.
وی درباره عملکرد دولت در زمینه سیاستهای خارجی گفت: یکی از ایرادات سیاستهای خارجی این است که سیاستهای خارجی جمهوری اسلامی که مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی است و اهداف، ارزش و منافعی دارد در یک پارادایم تعریف میشود و هر کشوری فعالیتهایش را بر اساس این موضوع تنظیم میکند اما نقاط مشترک زیادی بین نظرات جمهوری اسلامی با کشورهای دیگر وجود دارد که فرصت و تعامل را ایجاد کرده و حتی نقاط افتراق آن میتواند به تهدید منجر شود.
وی افزود: یکی از مشکلات این است که در تعاملاتمان تنها به چند کشور خاص اکتفا میکنیم در صورتی که اقتصاد مقاومتی تنها تقابل در برابر دشمنان به معنای استفادهنکردن از ظرفیت جهانی نیست.
جلیلی گفت: دولت در تمام عرصهها باید با فعالان آن عرصه مشورت کرده، نباید به صورت مجرد تصمیمگیری کند، این کار باعث رفع ایرادها و مشکلات شده و بدنه دولت را محکم میکند.
وی در پایان گفت: یکی از بحثهای اساسی در بخشهای دانشبنیان این است که دانش مبنای درآمد بوده، کیفیت آن بیشتر شود و مجموعه سیاستهای اقتصادی اتخاذشده به گونهای باشد که زمینه برای حضور دلالان فراهم نشود.
پایان پیام/
نظر شما