به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری شبستان، با نزدیک شدن به ایام انتخاب ریاست جمهوری شور و هیجان تمامی اقشار جامعه را فرا می گیرد، اگرچه به ظاهر امر انتخابات یک مسئله صرفا سیاسی است اما در ذات خود به این گونه نیست، چرا که با تک تک شئون جامعه در پیوند است، با این حال انتخاب شخص ریس جمهور برای اقشار سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... می تواند نوید بخش آینده ای روشن و امید بخش در صنف خود باشد، به همین ترتیب هر گروه به فراخور نقشی که در جامعه بر عهده دارد انتظارات و دغدغه هایی دارد که می خواهد فرد منتخب این انتظارات را برآورده کند یا حد اقل توجهی به آنها داشته باشد.
جامعه هنری هم از این قاعده مستثنی نیستند، آنها هم همانند دیگر شهروندان از گذشته تاکنون با مشکلات و موانعی روبرو بوده اند، اما انتظاراتی از رییس جمهور آینده دارند. شاید آنچه برای اهالی هنر اولویت دارد، توجه به امر فرهنگ و انتخاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از میان اهالی فرهنگ و هنر است. انتظارات و دغدغه های هنرمندان از رییس جمهور آینده موضوع گزارش شبستان است:
رشیدی: مسئولان فرهنگی هر چقدر به تئاتر کمک کنند فرهنگ را اشاعه می دهند
داوود رشیدی، هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون از رییس جمهور آینده خواست برای فرهنگ و هنر کار زیربنایی انجام دهد چرا که فرهنگ معرفی کننده یک ملت است و گفت: شخص منتخب به فرهنگ و هنر بیشتر لطف کنند و اگر بشود کارهای زیربنایی برای فرهنگ و هنر انجام دهد زیرا فرهنگ است که یک ملت را معرفی می کند، توصیه می کنم این را حتماً به گوش مسئولان برسانید.
این هنرمند پیشکسوت اذعان کرد: مسئولان امر فرهنگ هر چقدر به تئاتر کمک کنند فرهنگ را اشاعه داده اند، برای اینکه تئاتر دیرینه ترین هنری است که از 6 و 5 هزار سال پیش از یونان باستان تا حال وجود داشته و همیشه پربار و پراثر و تاثیر گذار بوده است.
اکبرلو: رییس جهور آینده وزیر فرهنگ را از میان اهالی فرهنگ انتخاب کند
منوچهر اکبرلو، مدرس دانشگاه، روزنامه نگار، منتقد، پژوهشگر، نمایش نامه نویس درباره انتظارات جامعه تئاتری از رییس جمهور آینده به شبستان می گوید: ما که هیچ انتظاری نداریم، طبعاً یک توقع معقول این است که کسانی را مسئول حوزه فرهنگ بکنند که با این مساله آشنایی دارند، یعنی ممکن است یک مدیری باشد که خیلی هم موفق است ولی در حوزه سیاسی، اقتصادی یا حوزه خدماتی فعالیت داشته باشد و فعالیت خوبی هم داشته باشد ولی به هیچ وجه به این معنا نیست که در حوزه فرهنگ می تواند موفق باشد، باید کسی باشد که حوزه فرهنگ را بشناسد همانطور که توقع می رود کسانی که در حوزه ورزش و اقتصاد هستند آدمهای آن عرصه باشند، این توقع خیلی معقولی است که فرهنگ را تئاتر را و هنر را بشناسند، چون شیوه مدیریت در بین هنرمندان و موسسات هنری و کلاً مقوله فرهنگ خیلی متفاوت از حوزه دیگر است.
این منتقد هنری با بیان اینکه هنوز تئاتر را باور نکرده اند، گفت: مدیران ما هنوز باور نکرده اند تئاتر ارزش هایی دارد که می تواند تاثیر بگذارد و فرهنگ سازی کند.
اکبرلو اذعان کرد: به نظر می رسد مدیران فرهنگی ما هنوز نه در حرف بلکه در عمل به تئاتر اعتقاد ندارد، بنابراین به عنوان یک امر حاشیه ای، فوق برنامه و امری برای پرکردن اوقات فراغت مردم به آن نگاه می کنند و این مشکل مدیران امروز است.
پارسایی: باید ساز و کارهای امنیت شغلی و روحی هنرمند در دستور کار دولت آینده قرار بگیرد
حسین پارسایی، کارگردان، بازیگر تئار و نمایش نامه نویس مهمترین دغدغه جامعه تئاتری از رییس جمهور آینده را امنیت شغلی و روحی عنوان کرد و گفت: انچه موجب استمرار حضور بچه های تئاتر در صحنه نمایش می شود، نخست امنیت شغلی است یعنی اینکه تئاتر را به عنوان شغل بشناسند و سپس امنیت روحی است برای اینکه بتوانند اندیشه های خود را در صحنه تئاتر متجلی کنند.
این هنرمند فراهم کردن امنیت شغلی و روحی را هم خواست حاکمیت و هم خواست هنرمند دانست و یادآور شد: البته این مهم هنوز نهادینه نشده و در دستور کار قرار نگرفته است و لذا اگر رییس جمهور آینده یا وزیر فرهنگی که ایشان انتخاب می کند این موضوع را نه تنها در حوزه تئاتر بلکه در بسیاری از حوزه ها محقق کند به طور طبیعی بسیاری از فراز و فرودهایی که گاه ممکن است باعث افت خیز کیفیت آثار یا دوری یا نزدیکی هنرمند بشود از بین خواهد رفت به نظر من این جایگاه شایسته ای است که باید برای هنر تئاتر و هنرمند تئاتر قایل شوند خوب ساز و کارش تا الان فراهم نشده است که انشاءالله بشود.
حسین پارسایی با تأکید بر این که دولت آینده باید سازوکارهای مناسبی برای توسعه تئاتر تنظیم کند، گفت: در واقع عرضه و تقاضا باید همسو باشد، که اینگونه نیست، ما بیش از 100 هزار متقاضی و علاقه مند داریم در حالی که امکانات برای 10 هراز طراحی شده است، به نظر می رسد در این زمینه باید گشایشی ایجاد شود و با گشاده رویی به سراغ اهل هنر و هنرمند رفت.
این گزارش ادامه دارد/
نظر شما