به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، روزنامه های شرق، کیهان، آرمان، جام جم، اعتماد، ایران و جوان از جمله روزنامه های امروز بودند که درباره مطالب انتخابات و نامزدهای انتخابات یازده مطلب نوشتند. مهمترین مطالب انتخاباتی روزنامه های کشور به شرح زیر است:
روزنامه شرق:
تکذیب حمایت رهبری از نامزدی خاص:
پایگاه اطلاعرسانی مقام رهبری دیروز نوشت یکی از شایعاتی که در فضای انتخابات تأثیرگذار است حمایت رهبری از نامزدی خاص است اما رهبری در ابتدای سال 92 تأکید کردند که رهبر بیش از یک رأی ندارد.
رایزنی خاتمی با عارف تکذیب شد
دفتر محمد خاتمی رایزنی وی با محمدرضا عارف معاون اول دولت اصلاحات و کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری برای کنارهگیری به نفع حسن روحانی را تکذیب کرد.
روزنامه کیهان:
ستادهای استانی عارف آغاز به کار کرد
جعفر توفیقی گفت: ستادهای ما در استانهای خراسان رضوی، شمالی و جنوبی تشکیل شده و در استانهای دیگر نیز پیگیر موضوع هستیم.
وی درباره ائتلاف با حسن روحانی گفت: این بحث هنوز در ستاد مطرح نشده است.
علیاکبر ولایتی: جامعتین فصلالخطاب هستند
علیاکبر ولایتی درباره اینکه آیا به نزدیکی ائتلاف پیشرفت خوشبین است، گفت: ما از قبل به دنبال این بودیم که با افرادی مثل همین گروه پنجنفره یکی شویم و این نشود که به نفع یکی از کاندیداهای کار فیصله پیدا کند.
وی گفت: این مسئله را به عهده جامعتین و جامعه روحانیت میگذاریم و هر شخصی که از نظر این دو شورا اصلح شناخته شد، قبول میکنیم.
روزنامه آرمان:
سبقت غیرمجاز برای رسیدن به پاستور /حذفشده ائتلاف 2+1 کیست؟
استعفای رییس ستاد ائتلاف 2+1 و آغاز فعالیت وی در ستاد انتخاباتی قالیباف حاشیهساز شد.
حسین مظفر، در متن استعفایش آمده است: به نظر اینجانب تصمیم شورا و خاتمهیافتن فعالیت ستاد در شرایط فعلی و تغییر مأموریت ستاد از حالت ائتلافی به سوی حمایت از فرد واجدالشرایط آنهم پس از تأیید صلاحیتها توسط شورای نگهبان و شفافشدن آرایش سیاسی نامزدها و قطعیشدن اطلاع از رقابتها توجیه منطقی داشته و با ملاحظه نتایج دهها نظرسنجی زمینه برای تصمیمگیری و عمل به میثاق اعضای شورا فراهم شده است.
وی ادامه داد: ادامه بلاتکلیفی و به تأخیر انداختن معرفی فرد واجدالشرایط تا بعد از مناظرههای صدا و سیما به امید تغییر در آرای مردمی موجب سرگردانی هواداران و بلاتکلیفی نیروهای اصولگرا و ارزشی و به هدر رفتن سرمایههای انسانی و جذب هواداران به سوی نامزدهای دیگر خواهد شد که به نفع هیچیک از اعضای شورا نخواهد بود.
خبرها حاکی از این است که حدادعادل ممکن است از ائتلاف حذف شده و جلیلی جایگزین وی شود اما این احتمال نیز وجود دارد که ائتلاف چهارنفره شود.
عارف: در انتخابات 88 اخلاق قربانی رقابت شد
عارف گفت: در سال 88 اخلاق قربانی رقابتهای انتخاباتی شد و تا مدتهای زیادی عوارض آن در فضای سیاسی کشور دیده میشد.
وی فعالیت ستاد انتخاباتیاش را حول محور منشور اخلاقی دانست و گفت: ما در ستاد انتخاباتیمان منشور اخلاق انتخاباتی را تهیه و تأکید کردهایم که هدفمان اصلاحطلبانه است و برای محافظت از آرای مردم از تمام ظرفیتها استفاده کرده و در پایان به انتخاب مردم احترام میگذاریم.
سعید جلیلی: ساختار دینی دولت نه تنها مانع ظرفیتهای مردم نمیشود بلکه کمک میکند این ظرفیتها آزاد شوند.
وی گفت: بحث اساسی در نظام جمهوری اسلامی ایران و اسلام نگاه به بانوان است و به نظر من آنچه که اهمیت دارد ظرفیت زنان است.
امیدوار رضایی: جلیلی گزینه احمدینژاد است
امیدوار رضایی با بیان این مطلب سرنوشت فردی مانند احمدینژاد بعد از انتخابات ریاستجمهوری را روشن دانست و گفت: چون دولت در انتخابات آتی ریاستجمهوری برای ورود جلیلی برنامهریزی کرده حمایت وزرای دولت احمدینژاد از جلیلی در مصاحبههای مختلف نشاندهنده این موضوع است که جلیلی احمدینژادی دیگر است.
وی افزود: جلیلی هم مانند احمدینژاد ترویج سادهزیستی را دنبال میکند و نوع پوشش او در اولین نشست تبلیغاتیاش نشاندهنده همین مؤلفه است.
پیراهن یقهبسته روی شلوار پارچهای یادآور روزهایی بود که محمود احمدینژاد با کاپشنی که بعدها به مدل تبدیل میشد در شهرهای مختلف سخنرانی میکرد.
امیدوار رضایی گفت: متأسفانه ائتلافها در کشور ما بر پایه فردگرایی تشکیل میشود و این در حالی است که شاخص اصلی ایجاد این تشکلها باید اسلام، مردم و انقلاب باشد.
روزنامه اعتماد:
سردرگمی اصولگرایان در مواجهه با جلیلی
علی باقری، معاون امور بینالملل دبیر شورای امنیت ملی از مرخصی یکماهه خود از این شورا برای همراهی با سعید جلیلی در فعالیتهای انتخاباتی خبر داد.
وی گفت: در یکی از جلسات مذاکره با 5+1 جلیلی جملهای را مطرح کرده هرگاه ارادهای صورت گرفته حقوق ملت را بپذیرد و آنچه که مورد تقابل است، رفع شود درها و خطوط تلفن باز است.
حسین نجابت: مهدویکنی برای ائتلاف حکمیت نمیکند
حسین نجابت گفت: حمایت حدادعادل از جلیلی صحت ندارد و آیتالله مهدویکنی حکمیتی میان اعضای ائتلاف پیشرفت انجام نمیدهد.
تا 48 ساعت قبل از انتخابات به بازگشت هاشمی امیدواریم
محمدرضا تابش، نماینده مجلس نهم تأکید کرد: تا 48 ساعت قبل از انتخابات امید داریم که آقای هاشمی به عرصه انتخابات بازگردد و اگر بخواهیم شوکی به انتخابات وارد کنیم باید هاشمی به انتخابات برگردانده شود.
وی گفت: برای آنکه اجماع بین اصلاحطلبان صورت بگیرد به پیشزمینههایی نیاز است که باید فراهم شود.
روزنامه جام جم:
سعید جلیلی در تلویزیون: تاکید ویژه جلیلی برای اثبات توانمندی خود حضور در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بود که به واسطه این حضور او با مسائل و مشکلات کشور به خوبی آشنا شده است.
جلیلی بر کلید واژه تبدیل تهدیدها به فرصت ها تاکید خاص داشت و در بخشی از سخنان با ادبیاتی شبیه احمدی نژاد از بدهکاران بزرگ بانکی سخن گفت.
حسن روحانی: با یک جناح نمی شود کشور را اداره کرد
حسن روحانی در جمع آذری های مقیم تهران با بیان اینکه دولت تدبیر و امید یک دولت فراجناحی است گفت: از تمام سلیقه ها برای اداره و مدیریت کشور استفاده خواهم کرد چون با یک جناح نمی شود کشور را اداره کرد.
محمدباقر قالیباف: تا نظام اداری اصلاح نشود تورم حل نمی شود
محمد باقر قالیباف در یزد به بیان ویژگی های آرمانی خود یک مدیر موفق پرداخت و گفت: مردم از یک مدیر می خواهند که دغدغه هایشان را حل کند.
وی گفت: ظرف دو سال با یک زمانبندی مشخص گرانی و تورم و بی ثباتی در عرصه اقتصادی پایان خواهد داد.
علاقه خاص غرضی به عدد 55
سید محمد غرضی گفت: هیچ کس مخالف دولت ضدتورم نیست و شعار من 55+1 میلیون است.
وی همچنین از عبارت 1 مساوی 55 استفاده کرد که معنی ان ارایه خطوط تلفن به اندازه 55 سال در مدت یک سال وزارت غرضی بود.
محسن رضایی: دوره سعی و خطا به پایان رسیده است
رضایی گفت: همه فعالان سیاسی مردم و دوستداران انقلاب باید به دوران سعی و خطا پایان بدهند زیرا نظام رهبر و مردم دیگر تحمل شعار دادن و سعی و خطا را ندارند.
وی گفت: توصیه می کنم همه دست به دست هم بدهند و به جای همه با من باشند همه با هم باشند و وحدت کلمه اول انقلاب را ایجاد کنند.
روزنامه جوان:
قالیباف و جلیلی پیشتاز آخرین نظرسنجی
یافته های نظرسنجی انجام شده توسط یک مرکز معتبر افکارسنجی پس از اعلام نظر شورای نگهبان حاکی از حضور 8/69 درصدی مردم در انتخابات است و اکثر هواداران نامزدهای احراز صلاحیت نشده به کاندیداهای تایید شده نزدیک به آنها رای می دهند. در این میان بیشترین اقبال مردم از کاندیداهای اصولگرا به ویژه جلیلی و قالیباف است.
روزنامه ایران:
لاریجانی: رهبری در بین نامزدها به کسی تمایل ندارند
لاریجانی گفت: از خود رهبری در این رابطه سوال کردند و رهبری فرمودند: نه تنها از کسی حمایت نمی کنم بلکه کسی را منع نکرده و حتی نظر شخصی شان را نیز به کسی تمایل ندارد و هر کس در این رابطه حرفی بزند و بخواهد از رهبری خرج کند کار پسندیده ای نکرده است.
رییس ستاد انتخابات جلیلی:
جلیلی را با احمدی نژاد مقایسه نکنید
علی باقری گفت: جلیلی گفتمان انقلاب را دنبال می کند و در عرصه انتخابات بدل و بدیل ندارد و او را با کسی مقایسه نکنید.
محسن رضایی با امکانات موجود در کشور می توان 500 میلیون نفر را اداره کرد.
محسن رضایی در جمع مردم مراغه گفت: در فدرال اقتصادی که در دولت من اجرا خواهد شد ثروت های ملی و اعتبارات در قالب فدرال اقتصادی به نسبت مساوی تقسیم خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما