اسلام اسیر باورهای غلط جامعه غربی است

مدیر «برنامه اسلام در غرب» در دانشگاه هاروارد اظهار داشت: غرب اصرار دارد با اسلام مقابله کند و مسلمانان را همچون دشمن بینگارد، به این ترتیب که اسلام را خطری برای هویت ملی و ارزش های مردمی بشناساند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «ژول پرس»، ژاکلین سزاری، مدیر «برنامه اسلام در غرب» در دانشگاه هاروارد و مسئول تحقیق عمومی مرکز مذاهب، دانشگاه برکلی و امور جهانی دانشگاه جرج توان آمریکا و محقق مرکز مطالعات علمی ملی فرانسه، برآورد کرد که ترس از اسلام مهمترین جنبه بازشناختی پدیده های معاصر مذهبی در غرب است، بوجود آمدن چنین هراسی ناشی از تفاوت ارزش های اسلامی با ارزش های غرب است.
وی در این باره ادامه داد: اسلام بدون وارد کردن هیچ گونه ضربه ای در عرصه تصمیمات سیاسی و اجتماعی غرب قربانی این باور غلط شده است که با فرهنگ غرب سازگاری ندارد.
از همین رو است که به خصوص طی پانزده سال گذشته در دموکراسی غرب مسلمانان همچون دشمنان خارجی به شمار می روند و گاهی آنها را تهدید داخلی می نامند، از این رو امروز در اروپا و آمریکا، جامعه مسلمان از منظر مردم غرب دشمن شناخته می شوند.
شکاف ایجاد شده میان اسلام و غرب تنها به واسطه فعالیت های هدف گرای آکادمیک ایجاد شده است و خود سیاستمداران و فرهنگیان غرب و بعد از آن رسانه ها قلبا آن را باور ندارند.
اما در نهایت راه حل از اینجا به دست می آید که یک درک صحیح و درست از واقعیت اجتماعی و فرهنگی اسلام دریافت شود، و از سویی باید به این حقیقت آگاه شد که مسلمانان غرب به ارزش های فرهنگی مردم این منطقه احترام می گذرانند و بهترین نوع رفتار شهروندی را نشان می دهند.
ژاکلین اظهار داشت که در کتابش با عنوان « چرا غرب از اسلام می ترسد: جستجوی اسلام در غرب لیبرال و دموکرات» که در ژوئن 2013 منتشر می شود، توضیح می دهد که غرب اصرار دارد با اسلام مقابله کند و مسلمانان را همچون دشمن بینگارد، به این ترتیب که اسلام را خطری برای هویت ملی و ارزش های مردمی بشناساند.
با این وجود باید دانست که ترس غربی ها از اسلام براساس شواهد دقیق و مستدل نیست و یا هیچ ارتباطی به رفتار مسلمانان در اروپا و آمریکا ندارد، در این کشورها عادت های سیاسی شهروندان مسلمان متفاوت از سایر شهروندان نیست.
تحقیقات من نشان می دهد که مسلمانان در انجمن های ملی و دموکرات کشورهایشان بیشتر مورد اعتماد قرار می گیرند تا در کشورهایی که به ان مهاجرت کرده اند. از این رو است که افکار سیاسی و اجتماعی مسلمانان در جامعه غرب فقط در مساجد ابراز می شود و از آن استقبال می شود.
باید یاد آور شد که در اروپا مردم مسلمان کمتر اجازه کار کردن را دارند و با وجود مشکلات اقتصادی به شدت رنج می برند.
بسیاری از آنها در حومه های شهرهای بزرگ زندگی می کنند و در سخت ترین شرایط با انواع جرایم خیابانی دست و پنجه نرم می کنند.
ژاکلین سزاری در پایان گزارش داد که در امریکا تلاش هایی در حوزه تعلیم و تذبیت و سیاست انجام شده است تا مسلمانان به عنوان بخشی از تاریخ مهاجرت در امریکا به رسمیت شناخته شود؛ در همین راستا ائتلاف های مسئول مذاهب همه امت ها در ارتقای نقاط مشترک میان اسلام و سایر مذاهب مسئولیت های بزرگی را عهده دارد شده اند.
پایان پیام/

 

 


کد خبر 257446

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha