دکتر حمید ضیاییپرور، جامعهشناس و مدرس دانشگاه گفت: ذائقه مخاطبان ایرانی با فیلمهای خارجی همراه شده و تغییر آن مشکل است. امروزه شاهدیم که اکثر کشورها از جمله فرانسه با این معضل برخورد جدی داشته و مستقل عمل میکنند، ما نیز باید مدلی ایرانی را در این زمینه ارائه دهیم.
وی با تاکید بر اینکه مخاطب ایرانی مخاطب هوشمندی است، بیان داشت: فیلمهایی که در سینما ارائه میشود باید مبتنی بر واقعیت بوده و فیلمساز لایههای مختلف اجتماع را درک کرده باشد، در این صورت شاهد درخشش چنین فیلمهایی در جشنوارهها از جمله جشنواره فیلم پلیس خواهیم بود.
این جامعهشناس با بیان اینکه استفاده از انواع هنر در جلوگیری از آسیبهای اجتماعی مهمترین و موثرترین روش است و پلیس به خوبی میتواند از آن بهرهمند شود، گفت: امروزه دنیا به این موضوع توجه زیادی دارد و رابطه تنگاتنگی میان پلیس و سینما ایجاد شده است؛ اما در ایران این مساله کمتر مورد توجه است و امیدوارم برگزاری جشنوارهها به رشد آن کمک کند.
ضیاییپرور در پاسخ به این سوال که تصاویری که از پلیس در فیلمهای ایرانی ارائه میشود چه اندازه منطبق با واقعیت است، گفت: اگر بخواهیم شاخص صفر تا صد را در نظر بگیریم، تنها 30 درصد آن واقعی است و 70 درصد با واقعیت منطبق نیست.
وی ادامه داد: در فیلمها پلیس یا بسیار زیرک و هوشمند حاضر میشود یا بسیار ضعیف که هیچ کدام صحیح نیست و باید با روشهای موثر و ابزار دقیق، تصویر درستی از پلیس داشته باشیم.
براساس گزارش ستاد خبری چهارمین جشنواره فیلم پلیس، این جامعهشناس با تاکید بر این که در آسیبهای اجتماعی پیشگیری نقش مهمی دارد، گفت: اگر در ابتدا پیشگیری صورت پذیرد هم هزینه کمتری پرداخت میشود و هم افراد جامه آسیب کمتری میبینند. در این خصوص نیز پلیس میتواند نقش راهنما، سیاستگذار و هماهنگکننده داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما