به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه عصر گذشته(4خرداد) در نشست علمی بررسی ویژگی های رییس جمهوری شایسته در نظام جمهوری اسلامی که در سالن اجتماعات موسسه صراط مبین برگزار شد، گفت: اصل 115 قانون اساسی ایران شرایطی را شمارش کرده و بر اساس آن نزدیک به هشت شرط برای ریاست جمهوری در نظر گرفته شده است.
حجت الاسلام حسین جوان آراسته افزود: در نظر گرفته شدن این هشت شرط برای ریاست جمهوری در قانون اساسی با توجه به جایگاه رییس جمهور و وظایف و اختیارات این مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است.
وی ابراز داشت: در نظام های حقوقی دیگر شرایط سختگیرانه برای روسای جمهور در نظر گرفته نشده است در حالیکه در ایران جایگاه رییس جمهور عالی ترین مقام رسمی کشور پس از رهبری است که مسئولیت اجرای قانون اساسی و امور مجریه را برعهده دارد.
وی با اشاره به اختیارات رییس جمهوری در جمهوری اسلامی ایران گفت: جایگاه این پست ما را به سمتی می کشاند که ویژگی های سختگیرانه ریاست جمهوری را توجیه می کند.
حجت الاسلام جوان آراسته گفت: قانونگذار در قانون اساسی شرایطی را برای ریاست جمهوری در نظر گرفته است که تعبیر رجال مذهبی و سیاسی دلالت بر جنس مرد می کرده است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: به هر مذکری در عرف ادبیات رایج رجل مذهبی یا سیاسی گفته نمی شود اما کسانی که می گویند رجال دلالت بر شخصیت می کند یک نمونه هم در ادبیات سیاسی ما وجود ندارند که زنی دارای وجاهت سیاستمداری بوده و رجل سیاسی باشد.
وی اظهار داشت: استفاده قانونگذار از واژه رجل به این دلیل بوده است که تصریح مستقیم بر واژه مرد بودن ممکن بود مشکلاتی را برای ما ایجاد کند و اساسا در فرهنگ اسلامی با توجه به شان و حرمتی که برای زن قائل هستند ارتباطات گسترده را برای زنان در قالب هایی چون ریاست جمهوری نمی پذیرند.
وی ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی دیگر شرط رجال را مذهبی و سیاسی بودن ذکر کرده است و این امر نشان می دهد که رییس جمهور باید از چهره های شاخص مذهبی و سیاسی باشد و باید کسی باشد که در کارنامه خود سابقه روشنی از ورود به مسایل سیاسی و مذهبی را داشته باشد.
حجت الاسلام جوان آراسته افزود: هر شخصی که اطلاعات سیاسی داشته یا پایبندی به مسایل شرعی دارد رجل نیست و شورای نگهبان نیز باید تایید کند که شخص در امور مذهبی و سیاسی شهره باشد.
وی با اشاره به مدیر و مدبر بودن رییس جمهوری گفت: امور اجرایی کشور متنوع و گسترده است و با این حجم انبوه از مسایل پیش رو، رییس جمهوری باید از توان مدیریتی بالا و حسن تدبیر برخوردار باشد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بیان داشت: رییس جمهوری طبق تاکید قانون اساسی باید از تقوای لازم نیز برخوردار باشد و در بخشی از سوگند او در مجلس شرط امانت داری برای او گنجانده شده است.
پایان پیام/
نظر شما