درد بیماران ما درمان نیست بلکه بی پولی است

در بررسی بندهای هزینه ای لایحه بودجه 92 و در فصل هدفمندسازی یارانه ها پیشنهادی مصوب شد که طبق ان 5 هزار میلیارد تومان از درآمدهای حاصل از هدفمندسازی یارانه ها به بخش بهداشت و درمان اختصاص می یابد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز شنبه بعدازظهر 4 خرداد و در بررسی بندهای هزینه ای لایحه بودجه 92 نمایندگان فصل هدفمندسازی یارانه های این لایحه را و همچنین نحوه هزینه کرد درآمدهای حاصل از هدفمندسازی یارانه ها را بررسی کردند.

در پیشنهاد کمیسیون تلفیق مصوب شده بود که مبلغ 41 هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه نقدی، 9 هزار میلیارد تومان برای بخش های تولید سلامت و دولت اختصاص یابد که امروز غلامرضا کاتب سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه در پیشنهادی خواستار جایگزین شدن اعداد دیگری در رابطه با این موضوع شد.

کاتب که پیشنهادش بیشتر در حمایت از بخش بهداشت و درمان بود در این رابطه گفت: ان چیزی که در کمیسیون تلفیق تصویب شده است این است که بخش بهداشت و درمان مغفول مانده است با توجه به اینکه محور توسعه در هر جامعه ای انسان است و اگر می خواهیم به سلامت جامعه بیاندیشیم باید در ابتدا به سلامت انسانها فکر کنیم پس لزوم توجه به بحث بهداشت و درمان امری انکارناپذیر است.

وی با اشاره به اصل 29 قانون اساسی در مورد تامین خدمات بهداشتی و درمانی در جامعه یادآور شد: امروز اگر فردی پایش به بیمارستان کشیده شود قبل از اینکه دغدغه درمان را داشته باشد دغدغه پول برای درمان دارد متاسفانه بیماران ما از بی پولی رنج می برند.

وی خواستار اختصاص 5 هزار میلیارد تومان به بخش بهداشت و درمان در بحث مربوط به هزینه های قانون هدفمندسازی یارانه ها شد.

هادی قوامی نماینده اسفراین در مخالفت با این پیشنهاد کاتب گفت: اگر بخواهیم سهم بخش های مختلف را براساس قانون بدهیم باید 30 درصد از درآمد حاصل از هدفمندسازی یارانه ها را به تولید، 20 درصد به دولت و 50 درصد به خانوارها اختصاص دهیم.

وی با تاکید بر اینکه نباید بر روی قبر خالی گریه کنیم یادآور شد: پولی وجود ندارد که ما بخواهیم به بخش بهداشت و درمان اختصاص دهیم چرا ما می خواهیم با این پیشنهاد فقط توقعات را زیاد کنیم.

قوامی با تاکید بر اینکه هزینه کرد این درآمد یک سراب است یادآور شد: عددی را که می خواهیم برای بهداشت و درمان در بخش هدفمندسازی بگذاریم محقق نمی شود فقط ما را گرفتار می کند.

محمدرضا پورابراهیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در موافقت با پیشنهاد کاتب گفت: هر گونه تغییری در عددی که ما در هدفمندسازی یارانه ها در لایحه بودجه مصوب کردیم یعنی تغییر در پرداخت یارانه نقدی.

وی بیان کرد: دولت سال گذشته بالاتر از مبلغی که باید به خانوارها اختصاص داده است و مردم با این پول خو گرفته اند بنابراین نباید ان را تغییر دهیم بلکه از سایر منابع برداریم و به بخش بهداشت و درمان اختصاص دهیم.

ممبینی معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در مخالفت با این پیشنهاد گفت: در سال 91 ما 42 هزار میلیارد تومان عملکرد داشتیم که ده هزار میلیارد تومان از این 42 هزار میلیارد تومان از درآمد عمومی کشور و یارانه نان و قیمت تمام شده برق به مردم بوده است و 32 هزار میلیارد تومان حاصل افزایش قیمت حامل های انرزی بوده است و در واقع 42 هزار میلیاردتومانی که به خانوارها پرداخت شده است از منابع عمومی بوده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر کمیسیون تلفیق به این جمع بندی رسیده است که درآمد حاصل از هدفمندسازی را 50 هزار میلیارد تومان پیش بینی کند که 38 هزار میلیارد تومان ان از حاملهای انرژی و یازده هزار و 200 میلیارد تومان ان نیز از درآمد عمومی حاصل می شود.

وی یادآور شد: از این منبع فقط 38 هزار میلیارد تومان ان وجود دارد و اگر می خواهیم بقیه آن محقق شود باید قیمت حاملهای انرژی را 40 درصد افزایش دهیم که جامعه و بازار نیز توان کشش این افزایش قیمت را ندارد.

وی تاکید کرد: هیچ دولتی نمی تواند تا این مقدار افزایش قیمت ها را داشته باشد زیرا این کار کار سنگینی است.

وی با تاکید بر اینکه امکان پرداخت چنین پولی به بخش بهداشت و درمان و تولید نیست گفت: اگر می خواهیم این پول را به بخش بهداشت و درمان پرداخت کنیم باید حاملهای انرژی 40 درصد گران تر قیمت فعلی کنیم.

جعفر قادری سخنگوی کمیسیون تلفیق نیز در مخالفت با پیشنهاد کاتب گفت: پیشنهاد کاتب یعنی اینکه ما 5 هزار میلیارد تومانی که قرار است به بخش درمان اختصاص دهیم از هزینه های عمرانی برداریم و سهم هزینه های عمرانی را از 37 هزار میلیارد تومان به 32 هزار میلیارد تومان برسانیم.

وی بیان کرد: اگر این پیشنهاد مصوب شد فردا کسی نگوید چرا هزینه های عمرانی کم شده است.

همچنین حسینعلی شهریاری رییس کمسیون بهداشت و درمان مجلس در تذکر شفاهی گفت: من تعجب می کنم برخی همکاران وقتی اسم بیمارها می آید اینگونه از هزینه ها دفاع می کند آیا تا به حال بیمار سرطانی را دیده اید که پشت در بیمارستان ها مانده است و نمی داند پول درمانش را از کجا بیاورد.

وی با تاکید بر اینکه مردم پشت در بیمارستان دارند می میرند گفت: یعنی شما می گویید مردم بمیرند ولی بنزین گران نشود آیا اولویت اول جامعه سلامت نیست.

وی تصریح کرد: آیا تاوان اینکه دولت قانون را اجرایی نکرده است مردم باید پس بدهند.

همچنین رضا رحمانی رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز با انتقاد از این پیشنهاد مصوب گفت: طبق قانون هدفمندسازی یارانه ها باید 30 درصد از درآمدهای حاصل از این قانون به بخش تولید اختصاص یابد درست است بهداشت و درمان مهم است اما این چه تصمیمی است که شما گرفته اید آیا به نظر با این تصمیم حماسه اقتصادی رقم می خورد.

وی بیان کرد: انتظار داریم تمام اعضای کمیسیون به حمایت از تولید حساس باشد این چه مصوبه ای است که زیر ده درصد از درآمد حاصل از هدفمندی یارانه ها به بخش تولید اختصاص می یابد.

پایان پیام/
 

کد خبر 256999

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha