تربیت تکنسین از نیازهای اصلی جامعه است

رییس آموزش فنی و حرفه‌ای با بیان اینکه جامعه ما نیاز به تربیت کاردان و تکنسین دارد گفت: طبق استاندارد جهانی باید به ازای هر پنج کاردان یک کارشناس وجود داشته باشد.

به گزارش خبرنگار شبستان، کوروش پرند، معاون وزیر کار و رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در نشست تفاهم‌نامه همکاری بین این سازمان و ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری گفت: نظام مهارتی به دو دسته رسمی و غیررسمی تقسیم می‌شود.

 

وی با بیان اینکه آموزش‌های غیررسمی کوتاه‌مدت و با توجه به نیاز جامعه ارایه می‌شود، اظهار کرد: آموزش‌های رسمی بلندمدت است و منجر به دریافت مدرک می‌شود که در این بخش دانشگاه جامع و دانشگاه فنی و حرفه‌ای ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند.

 

معاون وزیر کار و رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای ادامه داد: سازمان فنی و حرفه‌ای دارای 31 اداره کل و 700 مرکز ثابت است که در حوزه‌های فرهنگ، خدمات و کشاورزی آموزش‌هایی را ارایه می‌دهد.

 

پرند با بیان اینکه 12 هزار و 500 آموزشگاه فعال خصوصی زیر نظر سازمان فنی و حرفه‌ای وجود دارد، اظهار کرد: سازمان فنی و حرفه‌ای ارتباط مستقیمی با دانشگاه‌های کشور دارد که حدود 64 مرکز علمی کاربردی با تعداد 11 هزار دانشجو در حوزه کاردانی وابسته به این سازمان مشغول به فعالیت و تحصیل هستند.

 

وی با بیان اینکه تربیت تکنسین و کاردان از نیازهای اصلی جامعه است، تصریح کرد: 65 درصد دانشجویان در مقطع کارشناسی و کمتر از 25 درصد در مقطع کاردانی مشغول به تحصیل هستند که به ازای هر سه کاردان یک کارشناس وجود دارد در حالی که طبق استاندارد جهانی باید به ازای هر پنج کاردان یک کارشناس وجود داشته باشد.

 

پرند افزود: تاکنون پنج هزار استاندارد آموزشی و سرفصل‌های مبتنی بر دانش، نگرش و مهارت تدوین شده است و برخی از مدارک رشته‌هایی که سازمان فنی و حرفه‌ای ارایه می‌دهد، بین‌المللی است.

 

به گفته رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، در ماه گذشته تعداد 60 نفر به عنوان مربی تربیت شده‌اند و به‌زود‌ی طی همایشی از تعداد 30 نفر از سرمربیان تربیت‌شده عراقی و 20 نفر سرمربی افغانی تجلیل می‌شود.

 

معاون وزیر کار با بیان اینکه استفاده از دوره‌های تکمیلی میان سطحی تحصیلی از دیگر برنامه‌های سازمان است، اظهار کرد: با استفاده از دوره‌های تکمیلی مهارتی ارتباطی میان دوره‌های آموزشی رسمی و غیررسمی به وجود می‌آید.

 

وی تدوین سرفصل‌های آموزشی، آموزش‌های تفصیلی کوتاه‌مدت، فرهنگ‌سازی و تغییر نگرش در زیست‌فناوری را از برنامه‌های این تفاهم‌نامه دانست.

 

همچنین، عباس صاحب‌قدم لطفی، دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در این نشست گفت: باید مهارت بیوتکنولوژی را ترویج دهیم و در همه زمینه‌ها نیروی تکنسین و کاردان تربیت کنیم که کمبود تکنسین در زیست‌فناوری بیشتر به چشم می‌آید.

 

وی ادامه داد: تکنسین‌ها و کاردان‌ها حقوقی بالاتر از مقاطع دیگر از جمله دکتری دریافت می‌کنند و باید تربیت تکنسین را با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای انجام دهیم.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 256844

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha