به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، در روزهای گذشته تعدادی از نمایندگان مجلس نهم شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی این خبرگزاری از دولت یازدهم خواستند تا نگاه ویژه ای به امور مساجد سراسر کشور داشته باشد.
بنابراین گزارش گفته های نمایندگان به شرح زیر است:
توجه دولت آینده به مساجد کشور
عبدالرضا مصری، سخنگوی هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه دولت آینده به مساجد کشور به خبرنگار پارلمانی شبستان گفت: تمامی برنامه های کشور باید با هم دیده شوند و اینکه بگوییم یک تکه ای را مورد توجه قرار دهیم و تکه ای دیگر را بی توجه کنیم کار درستی نیست زیرا اگر توسعه یکپارچگی نداشته باشد بی معناست.
وی بیان کرد: هیچ کس در کشور نیست که نخواهد جایگاه مساجد را ارتقا دهد اما ارتقا جایگاه مساجد صرفاً اجر، سیمان، گل و خشت نیست یعنی ما باید بیشتر به محتوایی که درون مساجد ارایه می شود توجه کنیم.
وی اضافه کرد: ممکن است امسال پولی را برای ساخت مساجد بگذاریم که این کار خوبی است اما قطعا سال آینده باید به بودجه ای که قرار است طبق آن به محتوای ارایه شده در مساجد کمک شود کمک کنیم.
مصری با تاکید بر اینکه در کشور کمبود مسجد نداریم، یادآور شد: ما در بسیاری از روستاها حتی یک مسجد نیز نداریم یعنی مردم جایی را ندارند که در ان مراسم دینی شان را انجام دهند.
وی با بیان اینکه البته شرایط کنونی کشور در بحث توجه به فرهنگ و به ویژه مساجد با 30 سال قبل قابل مقایسه نیست، گفت: قبل از انقلاب از هر 500 روستای ما یکی از آنها نیز مسجد نداشت خوشبختانه در حال حاضر بسیاری از روستاها و محله های ما دارای مسجد و خانه عالم هستند.
سخنگوی هیئت رییسه مجلس با تاکید بر توجه دولت آینده به جایگاه مساجد و همچنین توجه به مساجد خاطرنشان کرد: انقلاب ما انقلاب معنوی و مسجدی بوده است پس باید به مساجد نیز به عنوان مکانهایی که انقلاب ما از آنها صادر شده است توجه کنیم.
دولت آینده توجه کند توجه به مساجد نیازمند حمایتهای مادی و بودجه ای است
حجت الاسلام میرقسمت موسوی، نماینده گرمی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اولویت های دولت یازدهم برای رسیدگی به مساجد کشور به خبرنگار پارلمانی شبستان گفت: اگر دولت آینده براساس اهداف اسلام و نظام و اصولگرایی شکل بگیرد قطعاً توجه به مسائل فرهنگی و ارزشهای اسلامی و به ویژه مساجد در محور توجه قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه توجه به مساجد توجه به یکی از زیربنایی ترین امور فرهنگی در کشور است، گفت: مساجد از اوایل انقلاب کانون خیزش دینی بوده اند و بسیج مردم نیز از مساجد شروع شد و تبیین عقاید مردم از همین مساجد شروع و ادامه پیدا کرد.
وی بیان کرد: قطعاً مساجد فرصت خیزش فرهنگ اسلامی را در هر دوره ای برای کشور فراهم کرده و یا می کنند و برای انجام این خیزش نیاز به توجه مادی و معنوی دارند.
نماینده گرمی با بیان اینکه مساجد سنگر نظام مطرح هستند و در همه موارد می توانند موثر باشند، گفت: توجه به مساجد یعنی توجه به همه ارزشها و عقاید، توجه به مساجد یعنی توجه به فرهنگ دینی یعنی مقابله با تهاجم فرهنگی کشور.
وی تصریح کرد: طبیعتاً وقتی مساجد فرهنگ زایشی داشته باشند اثرات انها در جامعه نه تنها رواج بحث های دینی اخلاقی و انسانی است بلکه نتیجه ان نیز آرامش جامعه و خانواده هاست.
وی تاکید کرد: دولت آینده باید توجه کند که مساجد به عنوان محوری ترین مساله فرهنگی کشور نیاز به حمایت های مادی و بودجه ای دارند.
دولت آینده به زیرساختهای مساجد توجه ویژه کند
حجتالاسلام نصرالله پژمانفر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مهمترین اولویتهای فرهنگی دولت یازدهم به خبرنگار پارلمانی شبستان گفت: مساجد از پایگاههای مهم مردمی و انقلاب ما بودهاند و باید باشند و فکر میکنم اگر به مساجد ما بیتوجهی شود ما جایگاه بزرگی را که خیلی هم از لحاظ اقتصادی وابسته به مردم نیست را نیز از دست میدهیم.
وی اظهار کرد: وظیفه حاکمیت این است که نسبت به تأمین زیرساختهایی که امروز مردم قدرت ندارند به آنها ورود پیدا کنند، دولت خدمات ویژهای را در ارتباط با آنها ارایه دهد و از جمله این زیرساختها توجه به همین مساجد در بخش فرهنگی است.
حجتالاسلام پژمانفر با تأکید بر ارزیابی عملکرد و خروجی مساجد در کشور یادآور شد: ما باید به این نکته توجه کنیم که چرا مساجد نتوانستهاند به عنوان کانونیترین مراکز فعالیت دینی در کشور حضور مردم را در صحنه داشته باشند چه آسیبهایی به جامعه میزند و باید بر این مسئله یعنی حضور مساجد در انجام این فعالیتها توجه ویژه کنیم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با ابراز امیدواری از اینکه دولت آینده بتواند مشکلاتی را که در بحث توجه به مساجد در کشور حاکم شدهاند مرتفع سازد، گفت: قطعا تقویت مساجد یعنی تقویت خانواده، مسایل اجتماعی، اخلاقی و تقویت الگوهای سبک زندگی و قطعا ما باید جایگاه مساجد را همانند قبل که مردم تمامی نیازهای خود را به وسیله مساجد تأمین میکردند برگردانیم.
وی تأکید کرد: جایگاه مساجد جایگاه پراثری در جامعه بوده است به گونهای که مردم اختلافاتشان را در مساجد حل میکردند و اگر میخواهیم مأموریتهای ذاتی مسجد به خوبی انجام شود پس باید به زیرساختهای مساجد توجه ویژه کنیم.
دولت آینده باید به آبادسازی مساجد توجه ویژه کند
لاله افتخاری، رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی با تاکید بر توجه دولت آینده به مساجد به خبرنگار پارلمانی شبستان گفت: مسئولان باید در آبادسازی مساجد توجه ویژه کنند و در هر زمان و هر دوره ای زمینه اقامه نماز را فراهم کند.
وی بیان کرد: دولت و هر کسی که مسئولیت دولتی دارد و همچنین در نظام وظیفه دارد در مورد مساجد و نماز اقدامات لازم را انجام دهد و اگر می خواهند که اقامه نمازی در کشور صورت گیرد باید پایگاهها و زمینه های آن را فراهم کند.
افتخاری با بیان اینکه پایگاه و زمینه نماز در مساجد فراهم می شود، گفت: دولت ها باید برنامه ریزی کاملی هم از نظر بودجه و هم از نظر مواد قانونی برای حمایت از مساجد داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه باید اقدامات مناسب برای حمایت از مساجد صورت گیرد، یادآور شد: خوشبختانه طی سالهای گذشته حمایت هایی برای امامان جماعت مساجد و یا خادمین مساجد و ساخت مساجد جدید صورت گرفت و حتی در بودجه امسال نیز معافیت هایی برای مصارف مساجد در بخش های اب، گاز و برق صورت گرفته است ولی قطعاً این حمایت ها باید ادامه داشته باشد و قوی تر شود.
رییس فراکسیون قران و عترت مجلس شورای اسلامی با تاکید بر نقش مردم در مساجد گفت: ما نباید نقش مردم را در مساجد کمرنگ و نادیده بگیریم و در کنار این باید توجه داشته باشیم که ممکن است مردم دیگر از عهده برخی مخارج برنیایند و به همین دلیل مساجد نیاز به مدیریت کلان دارد و در این زمینه ها دولت باید وارد شود و فعالیت خود را ادامه دهد.
افتخاری با تاکید بر اینکه توجه به مساجد یعنی توجه به امنیت، فرهنگ، همگرایی برای رفع مشکلات مردم گفت: در صدر اسلام مساجد محور و کانون برای همه فعالیت های نظام اسلامی بوده اند یعنی هم مکانی برای سوادآموزی، هم بسیج نیروها و هم رفع مشکلات مردم بوده اند.
وی تاکید کرد: همه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی هر مسلمانی در مساجد شکل می گیرد و قطعاً انسجام جامعه اسلامی در گرو همین موضوعاتی است که در مساجد شکل می گیرند پس دولت آینده باید به این موضوع به عنوان اولویت فرهنگی خود توجه ویژه کند.
دولت آینده توجه داشته باشد تقویت حضور مردم در مساجد یعنی حل معضلات
حجتالاسلام احمد سالک، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز و نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم توجه دولت آینده به بخش مساجد به خبرنگار شبستان گفت: قطعا مساجد به عنوان زیرساختهای فرهنگی در کشور مطرح هستند و هر دولتی نیز باید به جایگاه مساجد به عنوان ویژه توجه کند.
وی اظهار کرد: دولت آینده باید به مباحث فرهنگی و زیرساختهای فرهنگی توجه و تلاش گستردهای را برای حمایت از آنها انجام دهد.
وی با انتقاد از تضعیف جایگاه مساجد در کشور و عدم توجه کافی دولتها به مساجد اظهار کرد: ما از لحاظ قانونی در مباحث فرهنگی و توجه به زیرساختهای فرهنگ مشکلی نداریم زیرا سند چشمانداز 20 ساله و مواد 2، 3، 5 و 6 قانون برنامه پنجم توسعه تکالیف را در بحث توجه به فرهنگ تعیین کرده است.
سالک تصریح کرد: مسئولان گسترش فرهنگ یعنی شخص رییسجمهور را ما متولی فرهنگ در کشور میدانیم، گرچه وی متولی مسایل اقتصادی و سیاسی نیز هست اما باید به گسترش فرهنگ بر مبنای مبانی اسلامی توجه فراوان داشته باشد.
نماینده اصفهان در خانه ملت تأکید کرد: ما در بخش فرهنگ مشکل متالوژی داریم و باید کف خیابان را ببینیم یعنی رییسجمهور آینده باید کادرسازی کند و بحث اجرا را تقویت کند زیرا ما در بحث مبانی و قانون مشکل نداریم و مشکل ما بحث اجرا و نظارت کامل بر اجرای قانون است که امیدواریم دولت آینده این موضوع را حل کند.
وی تأکید کرد: دولتها باید توجه داشته باشند که توجه و تقویت حضور مردم در مساجد یعنی حل معضلات اجتماعی و فرهنگی در کشور، یعنی کمشدن بسیاری از هزینههایی که باید برای درمان معضلات فرهنگی و اجتماعی در کشور داشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما