مجمع ناشران انقلاب اسلامی باید به دوحوزه پر مطالعه کشور توجه کند

رییس انتشارات سوره مهر 80 درصد مطالعه کشور را در تاریخ و ادبیات خواند گفت: مجمع ناشران انقلاب اسلامی باید به این دو حوزه پر مطالعه توجه کند.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمد حمزه زاده، رییس انتشارات سوره مهر در آیین افتتاح مجمع ناشران انقلاب اسلامی که عصر دوشنبه 16 اسفند در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد، گفت: افتتاح مجمع ناشران انقلاب اسلامی نقطه عطفی در تاریخ نشر کتاب در کشور است.

 

وی افتتاح مجمع ناشران را آرزوی دست اندرکاران نظام دانست و گفت: تاسیس حوزه هنری حاصل دغدغه های مسئولان نظام  بوده است،  در ده سال گذشته که من و همکاران در انتشارات سوره مهر انجام وظیفه می کنیم برای تشکیل مجمع ناشران انقلاب اسلامی اقداماتی انجام داده ایم.

 

وی با اشاره به اینکه نشر کار گروهی نیازمند همگرایی است، خاطر نشان کرد: نمی شود وقتی به شکل جزیره ای در نشر عمل می شود انتظار توفیق داشت، کار تشکیلاتی یک ترفند و تاکتیک نیست، مجمعی که راه می افتد قبل از اینکه حاصل ایده چند ناشر بزرگ کشور باشد، خواست عمومی ناشران کشور بوده است. در سی و دو سال گذشته کاستی های زیادی در حوزه نشر داشتیم ، به نوعی کار مجمع ناشران را دیر شروع کردیم اما زمانی را که به دست آوردیم امیدوارم حاصلش پختگی باشد.

 

حمزه زاده خاطرنشان کرد: امروز کار گروهی کردن و شبکه ای کارکردن یک گفتمان رایج در کارهای فرهنگی است، خیلی لازم نیست استدلال آورده شو، مطالعه غایت هر انتشاراتی است، اگر این نباشد چرخه نشر کامل نیست.

 

رییس انتشارات سوره مهر دو وظیفه را برای ناشران انقلاب ضروری دانست و گفت: به عنوان ناشر وظیفه داریم  دلایل مطالعه و خواندن کتاب و همچنین دلیل نخواندن کتاب را بدانیم.

 

وی با اشاره به فعالیت های شبه نشر در حوزه مطالعه گفت: توجه داشته باشیم که در حوزه مطالعه که غایت کار ناشران است، گاهی فعالیتهای شبه نشر داریم،  مطالعات آموزشی  جزو کارهای شبه نشر است، اگر آموزش و پرورش ما متکی به کتاب باشد تا مدتها در بخش کتاب آموزشی باور عمومی مردم این نیست که کتاب نمی خوانند.وضعیت مطالعه در کشور مطلوب نیست باید از فعالیت های شبه نشر برای این کار استفاده کنیم.

 

رییس انتشارات سوره مهر محدوده فعالیت مجمع ناشران انقلاب اسلامی را وسیع خواند و گفت: فعالیت های این مجمع مربوط به حوزه و دوره خاصی نیست در همه حوزه ها از دین و اندیشه تا غیره را باید  لحاظ کرد.

 

وی افزود: 80 درصد مطالعه کشور در حوزه تاریخ و ادبیات صورت می گیرد و 20 درصد در بقیه حوزه هاست،  اگر بخواهیم چشم انداز را ترسیم کنیم، باید این مهم را لحاظ کنیم ، این نشان توجه مخاطبان به این دو حوزه است، در حوزه تاریخ 2 حوزه دیر هضم داریم، یکی انقلاب اسلامی و دیگری دفاع مقدس که مخاطب می خواهد. در حوزه ادبیات، داستان و شعر می ماند که در حوزه شعر به تایید مقام معظم رهبری در اوج هستیم و بهترین شاعران عصر در دوره ما زندگی می کنند، الان کتابهای شعر کتابهای پرتیراژی هستند، این بدین معنی است که مجمع ناشران در آینده کاری باید به این دو  نقطه مطالعه در کشور یعنی تاریخ و ادبیات توجه کنند.

 

حمزه زاده با اشاره به گزارش فعالیت های مجمع ناشران گفت: مجمع ناشران انقلاب اسلامی محصول فعالیت ناشران بزرگ است که دو سال مطالعه بر روی نشر کشور داشته است و حاصل یکسری اشکالات و مزیت هاست،  براساس آن تحلیلها یکسری راهکارها هم درآمده و پیشنهاد داده شده،که اگر ناشران جبهه انقلاب اسلامی بخواهند فعالیتشان ادامه دار باشد باید تشکلی داشته باشند که این مطالبه برآورده شود.

 

وی افزود: گروه ناشران بیش از 100 جلسه نشست داشته اند و در همین جلسات فهرست ها درآمد و برنامه ها احصاء شد و سرانجام هیئت مدیره مجمع ناشران سازمان کلی، اساسنامه و آیین نامه ها را ایجاد کرده اند، من هم همه فعالیت هایی را که ناشران در این سالها انجام داده اند را  به عنوان گزارش عملکرد مجمع ناشران ارایه می دهم. هیئت مدیره ای که به نمایندگی از ناشران وظیفه داشته جلساتی با مسئولان فرهنگی داشته باشد، چشم اندازی برای نشر ایجاد کرده است.

 

رییس انتشارات سوره مهر، مرجع تعاملات ناشران عضو با دستگاه های زیربط، شبکه توزیع برتر، و پایگاه ترویجی در کشور و منطقه، مرجع سیاستگذاری تالیف در کشور و منطقه، مهمترین جامعه شناخته شده ناشران ایران و ناشران همسو با اهداف انقلاب اسلامی را چشم انداز ترسیم شده مجمع ناشران بری آینده کشور برشمرد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 25672

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha