دکتر علی داوودی، مدیرکل انتقال خون استان گیلان با بیان اینکه گیلان از حیث مصرف خون دومین استان کشور است، به خبرنگار شبستان گفت: امید به زندگی در این استان نسبت به سایر استانهای کشور بالاست.
وی با بیان اینکه گیلان یکی از مسن ترین استانهای کشور است، تصریح کرد: پیری منجر به بروز انواع بیماریهای قلب و عروق، انواع سرطانها و دیگر بیماریها میشود، در نتیجه مصرف خون استان نیز افزایش مییابد.
داوودی از وجود970 بیمار دیالیزی در استان خبر داد و افزود: بیمارستانها بصورت تمام وقت به این بیماران خدمات ارائه میدهند.
وی با بیان اینکه در گیلان سالانه حدود 80 هزار نفر خون اهدا میکنند، افزود: یک واحد خون جان چهار بیمار را نجات میدهد.
مدیرکل انتقال خون گیلان با بیان اینکه سال گذشته در مجموع 87 هزار و 881 نفر برای اهدا خون به پایگاههای انتقال خون استان مراجعه کردند، اضافه کرد: از این تعداد 76 هزار و 200 نفر مجاز به اهدا خون شده و بقیه به دلایل مختلف پزشکی نتوانستند در این کار خیر مشارکت کنند.
وی ادامه داد: 54 درصد از خونهای اهدایی در استان را اهداکنندگان مستمر، 23 درصد افراد باسابقه و بقیه را بار اولیها اهدا کردند.
داوودی با بیان اینکه 95 درصد از خونهای اهدایی را آقایان و پنج درصد را خانمها اهدا کردند، تصریح کرد: خونهای اهدایی مردم نیکوکار استان برای بیماران تالاسمی، هموفیلی، دیالیزی، تصادفیها و غیره مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیرکل انتقال خون گیلان از تولید 35 هزار واحد پلاسمای خون در استان خبر داد و گفت: گیلان جزو سه استان نخست کشور در این عرصه است.
وی با اشاره به وظایف این سازمان، بیان کرد: ترغیب و گردآوری داوطلبان اهدای خون و اجرای برنامههای آموزشی برای آگاهی مردم به امر اهدای خون از وظایف پایگاه انتقال خون است.
داوودی اذعان کرد: تعیین شرایط استاندارد برای جمعآوری، نگهداری خون و محصولات خونی، وسایل مورد مصرف، صدور کارت و شرایط پزشکی مجاز برای اهدای خون از دیگر وظایف پایگاههای انتقال خون است.
به گفته وی، گیلان دارای دو پایگاه اتوبوس سیار خونگیری و هشت پایگاه ثابت در رشت، لاهیجان، لنگرود، رودسر، انزلی، فومن، تالش و آستارا است.
پایان پیام/
نظر شما