به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، علی نصیریان، هنرمند و پیشکسوت عرصه تئاتر و سینمای ایران، روز گذشته (31اردیبهشت) در افتتاحیه نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی ایران در شیراز با اشاره به اینکه نمایش در ایران همیشه تکیه به مردم داشته و دارد، گفت: فعالیتهای هنرجویان هنرستان نمایش تهران در نیمه اول دهه 30 خورشیدی زمینه ساز آغاز کار نمایشنامهنویسی امروزی در ایران محسوب میشود.
وی شناخت نمایش را اولین مسئله در نمایشنامه نویسی دانست و افزود: نمایشنامه نویسی یکی از سختترین انواع نوشتن متون به حساب می آید و در نمایشنامه نویسی، نویسنده در یک چهارچوب محدود قرار دارد و باید بتواند آنچه در ذهن دارد را در قالب شخصیتها، کنشهای درونی و فضای نمایش، به مخاطب انتقال دهد اما در رماننویسی این محدودیت وجود ندارد یا دست نویسنده باز تر است.
این پیشکسوت عرصه نمایش کشور نمایشنامه را دارای پیچیدگیهای خاص خود دانست و تاکید کرد: نمیتوان در خانه نشست، نمایش ندید، یا در حد تفنن به تماشای نمایش رفت و نمایشنامه نویس شد، نمایشنامهنویس باید از دل تئاتر بیرون بیاید، باید با تئاتر ارتباط ارگانیک برقرار کرده باشد.
خاطر نشان می شود، در این مراسم دکتر حمید شاه آبادی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی، علی نصیریان، هنرمند تئاتر و سینما و استاد هنرهای نمایشی و مهدی فقیه، بازیگر پیشکسوت شیرازی نیز حضور داشتند.
پایان پیام/
نظر شما