به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، آیت الله سیدمحمد شاهچراغی، در نشست مسئولان ستاد اعتکاف شهرستان سمنان با بیان اینکه متولیان اعتکاف در ثواب معتکفین شریک هستند، گفت: احیای مجدد اعتکاف در بین مسلمانان از برکات نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
وی با اشاره به توسعه انجام اعتکاف در کشور، گفت: هم اکنون در روستاها نیز اعتکاف انجام می شود و ماه رجب ماه خودسازی است و تمرین خودسازی اعتکاف است.
آیت الله شاهچراغی، حذف شعائر اسلامی را از توطئه های دشمنان خواند و گفت: از اعتکاف باید برای حفظ و تقویت شعایر اسلامی استفاده کرد.
نماینده ولی فقیه در استان سمنان گفت: معتکفین با استفاده از اسلحه دعا و مناجات در دوران اعتکاف برای حل مشکلات کشور و نیز رفع توطئه های دشمنان دعا کنند.
امام جمعه سمنان خیرین را نیز به مشارکت در امر اعتکاف فراخواند و گفت: باید با اختصاص بودجه های فرهنگی به اعتکاف در احیای هرچه بیشتر اعتکاف کمک شود.
وی با اشاره به اینکه اعتکاف بهترین اثر را بر روی جسم و روح انسان می گذارد، اظهار داشت: اعتکاف عبادتی والا و باارزش است که آثار شگرفی در انسانها دارد.
امام جمعه موقت سمنان و رئیس ستاد اعتکاف سمنان نیز در این نشست گفت: در سمنان برنامه ریزی برای اعتکاف یک هزار نفر صورت گرفته است.
حجت الاسلام محمدباقر عبدوس افزود: اعتکاف در سه مسجد جامع، امام و الزهرای سمنان برگزار می شود که مسجد جامع به برادران و دو مسجد دیگر به خواهران اختصاص دارد.
وی اظهار داشت: فلسفه خلقت انسان رسیدن به عبودیت است و دست یافتن به این مقام، با در جا زدن و ایستایی حاصل نمیشود و باید تلاش شود تا به مقام «عند الله» برسیم.
عبدوس با بیان اینکه امروز همه کشمکشها، درگیریها و مسائلی که در جامعه پیش میآید به علت حب به دنیاست، اضافه کرد: اعتکاف در این میانه یکی از عبادتهای ارزشمندی است که انسان را پاک و منزه میسازد و فرد را در مقام عبودیت به پیش میبرد.
امام جمعه موقت سمنان افزود: هنگامی که یک جوان در هوای گرم شهری کویری چون سمنان از همه تعلقات دنیوی دست برمیدارد و در مراسم معنوی اعتکاف شرکت میکند و در مسجدی مشغول روزه، عبادت، ذکر گفتن و قرآن خواندن میشود، حالات خاصی به او دست میدهد که با هیچ چیز قابل مقایسه یا معاوضه نیست.
آیین معنوی اعتکاف از سیزدهم تا پانزدهم رجب که به ایام البیض معروف است انجام می شود.
پایان پیام/
نظر شما