سردرگمی در کاخ سفید

باراک اوباما، رئیس‌جمهور میانمار را به سبب پیشبرد کشورش به سوی اصلاحات سیاسی و اقتصادی مورد تقدیر قرار داده اما درباره خشونت موجود برضد مسلمانان در این کشور ابراز نگرانی کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی تین سین، ژنرال پیشین اولین رئیس‌جمهور میانمار است که روز دوشنبه (30 اردیبهشت) برای اولین بار پس از 47 سال در کاخ سفید حضور یافت.

وی که پیش از این یکی از اعضای حزبِ اداره کننده میانمار بود، روز شنبه وارد واشنگتن شد. این سفر شش ماه پس از دیدار تاریخی اوباما از میانمار یا همان برمه‌ی پیشین صورت گرفت.

سین در سال 2011 به طور رسمی اداره کشور را در دست گرفت. نام وی اواخر سپتامبر از فهرست افراد ممنوع الورود به امریکا حذف شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، باراک اوباما گفت روابط امریکا و میانمار به سبب «رهبری رئیس‌جمهور سین برای پیشبرد میانمار در مسیر اصلاحات سیاسی و اقتصادی» بهبود یافته است.

با وجود این، وی «نگرانی عمیق خود را از خشونت موجود درباره جوامع مسلمان در میانمار» ابراز کرد.

رئیس‌جمهور امریکا گفت: «بی‌خانمانی مردم و خشونتی که نسبت به آنان اعمال می‌شود باید پایان یابد.»

این در حالی است که فعالان حقوق بشری به شدت دولت اوباما را برای دعوت از تین سین مورد انتقاد قرار داده‌اند؛ آنان می‌گویند این دعوت نابه هنگام بوده است و از فشار موجود بر دولت میانمار برای پرداختن به نقض حقوق بشر در این کشور می‌کاهد.

برپایه وب سایت burmamuslims.org این خشونت که در اصل از مسلمانان ساکن در غرب میانمار آغاز شد به دیگر بخش‌های کشور نیز گسترش یافت، جایی که مسلمانانی که تابعیت این کشور را به دست آورده‌اند اکنون مورد حمله قرار می‌گیرند.

خشونت فرقه‌ای بین بودائی‌های آراکان و مسلمانان روهینگا و بدرفتاری‌های مرتبط با نیروهای امنیتی دولتی علیه این اقلیت مسلمان در ایالت راخین اوایل ماه ژوئن 2012 آغاز شد.

دولت عمدتا بودایی میانمار از به رسمیت شناختن مسلمانان روهینگا خودداری و ادعا می‌کند، اقلیت روهینگاهای مسلمان، بومی این کشور نیستند و از مهاجران غیرقانونی به شمار می‌آیند.

با این سیاست، حدود 800 هزار روهینگایی ساکن غرب میانمار از حق شهروندی محروم شده‌اند و بیشتر مصائب آنان در این سیاست تبعیض‌آمیز ریشه دارد؛ سیاستی که آنان را در معرض اقدامات خشونت آمیز، شکنجه، اخراج از دیار خود و آوارگی و بی‌خانمانی قرار داده است.

دولت میانمار در حالی تاکنون به رغم فشارهای بین‌المللی، از اعطای حق شهروندی به روهینگاها سرباز زده است که گفته می‌شود مسلمانان روهینگا اصالتا فارس، ترک، بنگال یا پشتون هستند که اوایل قرن هشتم به میانمار مهاجرت کرده‌اند.

گزارش‌ها نشان می‌دهند بیش از 300 مسلمان در حملات اخیر افراط‌گرایان بودایی در میانمار کشته شده‌اند.

سازمان عفو بین الملل و دیده بان حقوق بشر روز شنبه (27 اکتبر، 6 آبان) در بیانیه‌های جداگانه از میانمار خواستند برای حفظ جمعیت مسلمان روهینگا، اقدام کند.

دیده‌بان حقوق بشر همچنین با انتشار تصاویر ماهواره‌ای از ویرانی گسترده در منطقه روهینگا در شهر ساحلی کیائوک پیو در میانمار، اعلام کرد، قربانیان در این منطقه عمدتا مسلمانان روهینگا بوده‌اند که هدف حملات غیرمسلمانان قرار گرفتند.

این سازمان بین‌المللی که مقر آن در نیویورک است، همچنین در این بیانیه از ویرانی 14 هکتار زمین شامل 633 ساختمان و 178 خانه قایقی و نیز کرجی‌های شناور خبر داد.

دولت میانمار نیز اذعان کرده است، در اثر خشونت‌ و ناآرامی های منطقه، بیش از 2 هزار و 800 خانه به آتش کشیده شده‌اند.

کد خبر 255734

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha