خبرگزاری شبستان: بهمن دری، معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد در مراسم پایانی چهارمین جایزه ادبی پروین اعتصامی، با انتقاد از وضعیت ادبیات داستانی پس از پیروزی انقلاب، از تغییرات جدی در برگزاری جایزه های ادبی در آینده نزدیک خبر داد.
وی گفت: "پس از پیروزی انقلاب، حوزه شعر توانست با رویدادهای انقلاب همپا شود و دین خود را نسبت به آن ادا کند، اما ادبیات داستانی نتوانست با شعر انقلاب همراه شود. در همین راستا، معاونت امور فرهنگی تغییراتی جدی در جوایز ادبی و هم چنین تقویت ادبیات داستانی را در دستور کار دارد تا بتوان، دو سال بعد و در پنجمین جایزه ادبی پروین، بتوانیم بهترین های حوزه شعر و ادب فارسی را به طور مطلق مشخص کنیم."
در همین زمینه و برای آگاهی از تغییرات پیش رو در جایزه های ادبی، در گفت و گویی کوتاه با بهمن دری در حاشیه جایزه ادبی پروین اعتصامی، از تغییرات مورد نظر معاونت امور فرهنگی پرسیدیم که دری، این تغییرات را در هیئت های داوری، نوع چینش داوران، شاخص ها، موضوعات و... دانست و همه جوایز ادبی را مشمول این تغییرات عنوان کرد.
وی درباره لزوم این تغییرات نیز گفت: بالاخره پس از گذشت 28 دوره از کتاب سال، 3 دوره جایزه جلال، 4 دوره جایزه پروین اعتصامی و چندین دوره کتاب فصل، نقاط ضعف و قوتی در کار آن ها مشاهده می شود که به دنبال بهبود آن هستیم.
دری در پاسخ به این پرسش که "آیا در نوع نگرش و رویکرد وزارت ارشاد به جایزه های ادبی تغییری به وجود آمده است"، تأکید کرد: تغییرات پیش روی جایزه های ادبی در کلیات و شیوه اجراست، نه در نوع نگرش وزارت ارشاد.
معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد در پایان، درباره لوازم اجرایی تغییرات مورد نظر نیز گفت: برگزاری برخی از جوایز ادبی از جمله همین جایزه پروین اعتصامی، به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است و بنابراین برای تغییرات، تصویب در شورا مورد نیاز است.
پایان پیام/
نظر شما