انسیه زاهدی گفت: هدف اصلی ما متحول کردن اقتصاد بخش خصوصی و ارتباط دانشگاه با صنعت است.
وی افزود: ارتباط دانشگاهها با صنعت معمولاً حالت تشریفاتی دارد و در واقع به نظر می رسد اداره ای باشد که تنها به ارایه نامه برای دانشجویان و برنامه های روی کاغذ اکتفا می کنند در صورتی که در برنامه ریزی آموزشی نیازسنجی باید مبنای ارتباط دانشگاه با صنعت باشد و در پی تربیت نیروهایی باشیم که برای صنعت کارایی داشته باشند.
معاون پژوهشی دانشگاه فنی و حرفه ای اصلاح برنامه ها در این زمینه را مهم دانست و گفت: باید بدانیم محصول تولید شده چقدر کارایی دارد؛ چقدر اثربخش است و با توجه به نتایجی که به دست می آید در پی اصلاح برنامه ها باشیم و روشهای جدیدی در اختراعات و ابداعات به ثبت برسانیم.
وی افزود: در برنامه ریزی هایی که با وزارت علوم انجام داده ایم دانشگاه فنی و حرفه ای جزء دانشگاههای پیشرو در زمینه ارتباط دانشگاه با صنعت بوده است.
زاهدی با اشاره به اینکه در استان خراسان رضوی شمالی و جنوبی توانسته اند میزان نیاز بازار و بخش خصوصی را متعادل کند گفت: در حال حاضر در این استانها عرضه و تقاضا در سیکل عادی خود قرار دارد و برای دانشجویان بازار کار به حدی فراهم است که هیچ دانشجویی نه در دوران کارآموزی و نه پس از فارغ التحصیلی بیکار نمی ماند.
وی علت این کار را ارایه توانمندیهای دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای به بخش صنعت دانست و گفت: در راستای فعالیت های دانشجویان نمایشگاهها و معرفی هایی به بخش خصوصی انجام شد که باعث رونق گرفتن کار دانشجویان شد.
وی از افتتاح 31 مرکز رشد در کشور خبر داد و گفت: مجوز 31 مرکز رشد در کشور صادر شده و خوشبختانه دانشگاه فنی و حرفه ای توانسته است بازدهی خوبی را داشته باشد علت این مساله این است که دانشجویان ما درس کارآفرینی را جزء مسائل درسی شان دارند و با توانمندیهایی که پیدا می کنند می توانند کسب و کار فعالی را طرح ریزی کنند.
زاهدی کارآفرینی و فن آفرینی را از برنامه های مراکز رشد دانست و گفت: علاوه بر ان با توجه به اینکه در تحریم هستیم مهندسی معکوس موضوعی است که می تواند بسیاری از احتیاجات صنعت که قابل وارد کردن است خارج از کشور نیست را فراهم کند.
زاهدی بومی سازی لیزر را از فعالیت های مفید دانشگاه فنی و حرفه ای دانست و گفت: این موضوع همراه با cadcam باعث شده تا برنامه ریزی دقیقی برای موضوع تولید پوشاک انجام شده و با توجه به گستردگی آموزشکده های فنی و حرفه ای در سطح کشور یک کالا با کیفیت و دقت یکسان در سراسر کشور تولید شود و این موضوع به حدی قابل ارتقا است که می توانیم با پوشاک ترک مقابله کنیم.
وی افزود: طرح Cadcam در CNC ها نیز که استفاده صنعتی داشته و در تولید قطعات خاصی به خصوص در مبحث خودرو کاربرد دارد می تواند مشکل توزیع را حل کند.
معاون پژوهشی دانشگاه فنی و حرفه ای تولید هواپیما و هلی کوپتر فوق سبک را از دیگر دستاوردهای دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای دانست و گفت: تولید پهباد و نانوآسفالت از دیگر افتخاراتی است که دانشجویان این دانشگاه به دست آورده اند.
وی در پایان با اشاره به حضور تولیدات این دانشگاه در فن بازارها گفت: در هفته پژوهش 27 طرح تایید شده از این دانشگاه در فن بازار وزارت علوم شرکت داشت و برخی از آنها به فروش نیز رسیده اند در نمایشگاههای وزارت صنعت نیز حضور این دانشگاه موفق بوده و جزو برترین ها شناخته شده است.
پایان پیام/
نظر شما