پاسخگویی به نیاز انسان ها محور همه علوم است

رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین گفت: تمام علوم در راستای پاسخگویی به نیازهای انسان فراهم شده است و محور تمام علوم انسان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، عبدالعلی آل بویه، رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین، پیش از ظهر امروز (30 اردیبهشت) در نخستین همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان که در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: وقتی که انسان به جهان پیرامون خود می نگرد، مشاهده می کند که تمام نعمت هایی که خداوند به طور طبیعی در اختیار وی قرار داده و یا ابزار و امکاناتی که با دانش خود کسب کرده است، در خدمت انسان قرار دارد.
 

وی ادامه داد: دانش، معرفت و تمامی آنچه که در پیرامون انسان قرار دارد، از حیث و لحاظی ناظر بر نیازهای روحی و جسمی انسان است، چنانچه دانش فلسفه در راستای پاسخگویی به نیاز علت وجودی و چرایی انسان شکل گرفته است.
 

رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین افزود: اگر مشاهده می کنیم که دانش پزشکی ایجاد شده، بالیده و در اثر کوشش های اندیشمندان در طول تاریخ به پختگی رسیده، تنها برای این است که در خدمت انسان قرار گیرد تا انسان آسیب های جسمی و روحی خود را با این دانش برطرف کند.
 

وی اضافه کرد: دانش معماری و شهرسازی نیز نظیر دیگر علوم و دانش ها، برای پاسخگویی به بخشی از نیازهای انسان فراهم شده است و محور تمام علوم انسان است.
 

آل بویه عنوان کرد: یک تفاوت اصلی میان انسان در اندیشه های مکاتب مادی و الهی به ویژه اسلام وجود دارد و آن این است که خداوند متعال انسان را آفریده تا به نقطه کمال برسد، علت وجودی انسان این است که استعدادهای نهفته در وی آشکار و شکوفا شود و بر این نگاه تکیه دارد که انسان در این جهان مهمان و رهگذر است و باید مسیر کمال را طی کند و در این صورت است که دستاوردهای دست انسان متفاوت خواهد شد.
 

در ادامه رئیس دانشکده شهرسازی و معماری دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین تصریح کرد: استقبال کم نظیر دانشجویان، اساتید و محققان از این همایش نشان از انگیزه و علاقه متخصصان و مهندسان متعهد جامعه به ارتقا علمی و عملی در رشته های شهرسازی و معماری دارد و امیدواریم دستاوردهای این همایش ها چراغ راهی برای پویندگان این علم باشد.
 

حسن ذوالفقارزاده افزود: نگاه مختصر به شهرسازی و معماری ایران در دوره های گذشته و توجه به آثار بی بدیلی که ساخته شده است به ما هشدار می دهد که هنوز از جایگاه خوبی در این رشته برخوردار نیستیم و از نظر کیفی و ماهیتی با معماری و شهرسازی ایده آل و مطلوب فاصله زیادی داریم.
 

وی تأکید کرد: ما تاکنون نتوانسته ایم الگوها و طرح های هماهنگ و متناسب با ارزش های ایرانی ارائه کنیم و طراحی های ما اعم از میادین، محلات، مجتمع های مسکونی نظیر مسکن مهر با چالش های گوناگونی مواجه است و بیشتر با الگوهای غربی هماهنگی دارد.
 

رئیس دانشکده شهرسازی و معماری دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین توضیح داد: امیدوار هستیم تا ارگان های گوناگون در این عرصه تلاش کنند تا با توجه به توانایی های تحصیلکردگان این رشته ها، اتاق فکری برای این منظور تشکیل دهند تا نه تنها جبران مآفات شود بلکه به سمت توسعه پایدار و احیا زیستگاه ها حرکت کرده و شتاب بیشتری در راه و شهرسازی و معماری ساختمان ارائه دهیم.
 

در ادامه دبیر نخستین همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان قزوین عنوان کرد: تعداد کل مقالاتی که توسط دبیرخانه این همایش دریافت شده است، یک هزار و 55 مقاله بود که از این میان تعداد 554 مورد برگزیده شد و تعداد 113 مقاله برتر نیز در نشریه الکترونیک به چاپ رسید.
 

رحیم هاشم پور اضافه کرد: دبیرخانه این همایش به صورت دائمی خواهد بود و از دو هفته آینده استارت همایش دوم نیز زده خواهد شد.
 

پایان پیام/

کد خبر 255471

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha