به گزارش خبرگزاری شبستان، حبیب الله آسوده، مسئول دبیرخانه همایش اقتصاد خانواده در فرهنگ رضوی، مهمترین اهدف این همایش را «شناخت و تبیین جایگاه حمایتهای اجتماعی در توانمندسازی خانواده»، «شناخت و تبیین راهبردهای مددکاری اسلامی»، «اقتصاد و صلهی رحم در توانمندسازی خانواده» و «بهرهگیری از مبانی نظری و کاربردی اندیشههای برتر در جهت گسترش مبانی اسلامی توانمندسازی خانواده» اعلام کرد.
وی افزود این همایش 4 محور و بیش از 40 موضوع را در بر میگیرد. از جمله محورهای این همایش میتوان به: «مددکاری و توانمندسازی خانواده»، «اقتصاد و توانمندسازی خانواده»، «صلهی رحم و توانمندسازی خانواده» و «اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی» اشاره نمود.
مسئول دبیرخانه همایش اقتصاد خانواده در فرهنگ رضوی به محور نخست این همایش مددکاری و توانمندسازی خانواده اشاره و خاطر نشان کرد: در این محور موضوعاتی مانند، مفاهیم، مبانی و اصول مددکاری اسلامی، ویژگیها و ارزشهای حرفهای مددکار و مددکاری اسلامی، ضرورت ترویج و توسعهی فرهنگ مددکاری اسلامی در جامعه، جایگاه توانمندسازی در مددکاری اسلامی، وظایف جامعه اسلامی در حمایت از فرآیندهای مددکاری اسلامی، ویژگیهای سازمان مددکار محور در فرهنگ اسلامی، نقش و جایگاه مددکاری اسلامی در سلامت و سعادت خانواده و جامعه، مهارتهای مددکاری اسلامی در هنگام بحران و مشکل نیازمندان، توانمندسازی زنان سرپرست خانوار (ناشی از فوت سرپرست) و زنان مطلقه، توانمندسازی ایتام، حمایت از سالمندان، توانمندسازی نوجوانان و جوانان، توانمندسازی دانشجویان، انواع مددکاری در فرهنگ اسلامی، آسیبشناسی فرآیند مددکاری از دیدگاه اسلامی، مصادیق و نمونههای مددکاری در سیرهی ائمهی اطهار (ع) و به ویژه امام رضا (ع) بیان شده است.
مسئول دبیرخانه همایش، محور دوم را «اقتصاد و توانمندسازی خانواده» عنوان کرد و افزود: مفاهیم، مبانی، اصول و ضرورت توانمندسازی اقتصادی خانواده در فرهنگ اسلامی، علل شکلگیری و ابعاد مختلف ناتوانی اقتصادی خانواده در فرهنگ اسلامی، شاخصهای توانمندی یا ناتوانی اقتصادی در فرهنگ اسلامی، نقش و وظیفهی حکومت اسلامی در فرآیند توانمندسازی اقتصادی افراد جامعه، نقش عالمان دینی، مبلغان و ائمهی جمعه و جماعات درفرآیند توانمندسازی اقتصادی افراد جامعه از جمله موضوعات محور دوم این همایش هستند.
وی ادامه داد: از دیگر موضوعات مطرح شده در این محور میتوان به مصادیق و نمونههای توانمندسازی اقتصادی در سیره ائمهی اطهار (ع) و به ویژه امام رضا (ع) ،نقش و وظیفه نهادهای فرهنگی و تبلیغی و رسانهها به ویژه صداوسیما درفرآیند توانمندسازی اقتصادی افراد جامعه، ویژگیهای یک سازمان توانافزا و توانمندساز اقتصادی در فرهنگ اسلامی، بررسی تجارب سایرکشورها در زمینه توانمندسازی اقتصادی و نقش خیرین، مؤسسات خیریه و کارآفرین اقتصادی در توانمندسازی اقتصادی نیازمندان جامعه، اشاره داشت.
بر اساس گزارش واحد اطلاع رسانی بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع)، آسوده خاطر نشان کرد: مهارتهای توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانواده (ناشی از فوت سرپرست) و زنان مطلقه، مهارتهای توانمندسازی اقتصادی دانشجویان، مهارتهای توانمندسازی اقتصادی جوانان بازمانده از تحصیل، نقش اقوام و خویشان در توانمندسازی اقتصادی نیازمندان مربوطه و نقش تکنولوژیهای نوین در توانمندسازی اقتصادی خانواده از دیگر موضوعات محور دوم میباشد.
قائم مقام کمیته امداد خراسان رضوی، محور سوم همایش را صلهی رحم و توانمندسازی خانواده خواند و افزود: در این محور موضوعاتی مانند: مفهوم، تعریف، مبانی و مصادیق صلهی رحم در فرهنگ اسلامی، تحلیل روشهای صلهی رحم در عصر حاضر ،آثار و برکات صلهی رحم در توانمندسازی خانواده در فرهنگ رضوی، پیامدهای ترک صلهی رحم در توانمندسازی خانواده (آسیبشناسی) و صلهی رحم و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار (ناشی از فوت همسر) و زنان مطلقه عنوان شده است.
مسئول دبیرخانه همایش به موضوع پرداخت و گفت: از دیگر موضوعات مطرح شده در این محور میتوان به صلهی رحم و توانمندسازی اقوام نیازمند، صلهی رحم و حمایت از سالمندان و بیماران نیازمند ،خانهی سالمندان و صلهی رحم، نقش خانواده در انجام صلهی رحم و صلهی رحم و آسیبهای اجتماعی اشاره نمود.
آسوده در ادامه خاطر نشان کرد: صلهی رحم و تحکیم خانواده، نقش مناسبتهای اسلامی و ایرانی در ترویج فرهنگ صلهی رحم ، موانع انجام صلهی رحم و صلهی ارحام در ادیان و مذاهب از دیگر موضوعات در این بخش هستند.
قائم مقام کمیته امداد خراسان رضوی، افزود: موضوعاتی مانند، نقش توانمندسازی اقتصادی افراد در افزایش تولید ملی کشور، نقش توانمندسازی اقتصادی افراد جامعه در راهبرد اقتصاد مقاومتی، سواد اقتصادی و توانمندسازی اقتصادی در مدل راهبرد اقتصاد مقاومتی و صلهی رحم و سبک زندگی اسلامی در محور چهارم این همایش مطرح شده است.
آسوده، از نحوهی ثبت نام در این همایش گفت و ادامه داد: پژوهشگران جهت ارسال مقالات باید پس از ثبت نام در پایگاه اینترنتی همایش به نشانی www.madadcnf.ir، شیوهنامهی تدوین مقاله را دریافت و اثر یا آثار خویش را در زمانبندی اعلام شده ارسال کنند.
مسئول دبیرخانه همایش، با بیان اینکه مقالات باید بر اساس شیوهنامه مقالهنویسی ارائه شود، اظهار کرد: آخرین مهلت ارسال مقالات20 مرداد ،اعلام نتایج 15 شهریور و برگزاری همایش همزمان با دهه کرامت و 21 شهریور ماه سال جاری ، خواهد بود.
لازم به یادآوری است متقاضیان و علاقهمندان به حضور در این همایش میتوانند به پایگاه اینترنتی همایش به نشانی www.madadcnf.ir مراجعه فرمایند.
پایان پیام/
نظر شما