هدف ایران رسیدن به مدیریت جهان است

محمود احمدی‌نژاد گفت: اگر دست به دست هم بدهیم و خود را در مدیریت جهان ببینیم می‌توانیم به مدیریتی انسانی و عادلانه در جهان برسیم.<BR> <BR>

به گزارش خبرنگار شبستان، محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهور ایران در مراسم رونمایی از دستاوردهای ستاد انرژی‌های نو ضمن بیان این مطلب گفت: ما توان این را داریم که به جایگاه جهانی برسیم اما باید خود را باور کنیم تا به قله‌های بلند دست پیدا کنیم.

وی افزود: استعمارگران خود را در تراز مدیریت جهانی باور کرده‌اند و طراحی‌هایشان بر مبنای مدیریت جهانی انجام دادند و این موضوع باعث شده تا در سطح جهانی به قدرت برسند، ما نیز باید خود را در طراز جهانی ببینیم.

رییس‌جمهور کشورمان با اشاره به اینکه توقع بیش از 100 کشور دنیا از ایران الگوسازی است، گفت: تاکنون بیش از 100 سیاستمدار دنیا در گفت‌وگو با من این توقع را مطرح کرده‌اند که ایران برای آنها الگوسازی کند.

وی افزود: کشورهای دنیا معتقدند تنها ملتی که پتانسیل ایستادگی در مقابل ظلم و ارایه مدیریت صالح به جهانیان را دارد، ملت ایران است.

وی با اشاره به اینکه مقایسه ایران در سطح منطقه‌ای کار صحیحی نیست، افزود: در منطقه کشوری مطرح‌تر از ایران نداریم و در حال حاضر هیچ کشوری نمی‌تواند با ایران مقابله کند.

محمود احمدی‌نژاد در مراسم امروز با اشاره به سبقه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران گفت: بادگیرهای استان یزد، معماری‌های ایرانی که بر مبنای استفاده از انرژی‌های محیطی بنا شده است و حمام شیخ بهایی اصفهان از نمونه‌های استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران است.

وی کشف نفت را مسئله‌ای برای فراموشی انرژی‌های تجدیدپذیر دانست و گفت: ایرانی‌ها در فلات گسترده ایران همیشه از انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده می‌کردند اما پس از کشف نفت این موضوع تقریبا فراموش شد اما ما باید به گذشته خود برگردیم و در کنار به‌روزبودن و استفاده از فناوری‌های روز دنیا از تجربیات همگان برای رشد کشور استفاده کنیم.

وی یکی از مهم‌ترین اقدامات لازم در این زمینه را اصلاح ساختارهای آموزشی دانست و گفت: در گذشته دانشگاه‌ها پاسخگوی نیاز جامعه بودند اما پس از تشکیل دانشگاه‌های جدید در کمتر از 100 سال گذشته نظام آموزشی به سمت مصرفی‌بودن رفته و یک نظام مصرفی نمی‌تواند در تولید موفق باشد.

احمدی‌نژاد پرداخت بودجه به نظام آموزشی را منوط به تحقق تعهدات دانست و گفت: باید نظام آموزشی به گونه‌ای طراحی شود که به بودجه‌های نفت و دولت متکی نباشد و با استفاده از همکاری دانشگاه و صنعت بتواند هزینه‌های خود را تأمین کند.

وی افزود: دولت باید از تعداد محدودی دانشجو به صورت بورس حمایت کرده و بقیه هزینه‌های آموزشی دانشگاه‌ها باید از محل همکاری دانشگاه و صنعت تشکیل شود.

رییس‌جمهور گفت: هر کس در هر موقعیتی فعالیت می‌کند باید در جهت رفع نیازهای جامعه حرکت کند و منابع باید به سمت نیازها هدایت شوند.

وی اصلاح بعدی را در چهارچوب اقتصادی خواستار شد و گفت: هیچ صنعتی نمی‌تواند با تغذیه دولت سر پا نگه داشته شود و به تعبیر دیگر نمی‌تواند رقابت کند.

وی قیمت پایین برق تولیدشده با سوخت فسیلی را علت اصلی عدم استقبال از برق تولید‌شده با انرژی تجدیدپذیر دانست و گفت: تا زمانی که این قیمت پایین نگه داشته شود و قیمت واقعی محصول عنوان نشود انرژی‌های فسیلی و انرژی‌های تجدیدپذیر در رقابت نخواهند بود، در حال حاضر هر کیلووات برق 183 تومان هزینه دارد اما تنها با قیمت 43 تومان در اختیار مشتری قرار می‌گیرد.

وی ارایه برنامه هدفمندی یارانه‌ها را تحول عظیمی در ساختار اقتصادی کشور دانست و گفت: ارایه یارانه باید به نحوی انجام شود تا ارزش واقعی انرژی‌های تجدیدپذیر نمایان گردد.

رییس‌جمهور با ابراز نارضایتی از اینکه در کشورمان دو انرژی گاز و برق به صورت موازی ارایه می‌شود، گفت: در حال حاضر باید به جای توسعه شبکه‌ها به سمتی حرکت کنیم که مردم با استفاده از انرژی گاز که در همه کشور توزیع شده است و با استفاده از پیل‌های سوختی انرژی برق مورد نیازشان را تولید کنند.

وی افزود: در حال حاضر هزینه زیادی به خاطر افت انرژی در شبکه پرداخت می‌شود زیرا کل راندمان تولید برق نیروگاهی 37 درصد است که تا محل مصرف 5/15 درصد افت دارد.

وی گفت: اگر هدفمندی یارانه‌ها کامل اجرا شده بود تقاضا برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر زیاد شده و سرمایه‌گذاری در این بخش توجیه‌پذیر می‌شد و استفاده از ثروت‌های خدادادی مانند باد و خورشید که قابل صادرات نیستند، نفت را ذخیره و تبدیل به ثروت می‌کردیم.

محمود احمدی‌نژاد از تغییر جایگاه ستاد انرژی‌های تجدیدپذیر در ساختار وزارت نیرو خبر داد و گفت: باید از این ستاد حمایت بیشتری شود تا بتواند با انرژی‌ای که بر مبنای مصرف مقابله کنند.

پایان پیام/

 

کد خبر 255079

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha