حجت الاسلام محمد ساجدی، مشاور معاون پژوهش حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم تصریح کرد: اعتکاف یکی از عبادت های فردی است که با شرایط و ویژگی های خاصی انجام می شود.
وی ادامه داد: از عمومی ترین شرایط آن توقف سه روزه در مسجد و روزه داری در ایام اعتکاف است که البته این اعمال فلسفه خاص خود را دارد.
مشاور معاون پژوهش حوزه علمیه قم گفت: شخص معتکف در این ایام سعی دارد تا با کناره گیری از زندگی عادی درمحیط خلوتی در یک مکان مقدس به امور معنوی بپردازد و این مهم ترین فلسفه اعتکاف است.
اعتکاف فرصتی برای شستشوی معنوی روح و جان آدمی
وی افزود: اعتکاف یک نوع شستشوی معنوی و روحانی است و معتکف از این طریق به تمدید قوای معنوی خود پرداخته و با روحی پاک تر که توشه ای معنوی و برگرفته از این ایام است به جامعه بازمی گردد.
حجت الاسلام ساجدی با تاکید بر ویژگی های فراوان اعتکاف و تاثیر آن در خودسازی انسان ها خاطرنشان کرد: این موضوع امر مقدسی است که باید وقتی در شرایط آن قرار گرفتی، تمام تلاش ها در جهت بیشرین استفاده از این فرصت صورت گیرد.
فرصت اعتکاف را با ارتباط های غیرضروری از دست ندهیم
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص احتمال اجازه نداشتن معتکفین برای به همراه داشتن تلفن همراه تصریح کرد: در نگاه اولیه به همراه داشتن این وسیله و در ادامه برقراری ارتباطات غیر ضروری مخل ارتباط معنوی معتکف و در مواردی حتی اطرافیان می شود.
وی ادامه داد: البته در این خصوص خود معتکف باید به نوعی قدر این فرصت را به خوبی دانسته و به غیر ضرورت از این وسیله ارتباطی استفاده نکند.
ممانعت از به همراه داشتن تلفن همراه در اعتکاف خیلی مطلوب نیست// باید از مسائل روز اطلاع داشت
مشاور معاون پژوهش حوزه علمیه قم افزود: اما به نظر شخصی بنده که یک نگاه اجتماعی است و نه فقهی، اینکه معتکف اجازه همراه داشتن تلفن همراه را نداشته باشد، خیلی مطلوب نیست.
وی در ادامه با اشاره به برخی از دلایل این گفته خویش خاطرنشان کرد: مخصوصا در شرایط حساس زمانه و زمان حاضر هر فردی مکلف به اطلاع از مباحث موجود در جامعه چه در بخش اجتماعی و چه در بخش سیاسی است و داشتن این اطلاعات از سطح داخلی و حتی بین الملل ضرورت دارد.
حجت الاسلام ساجدی ادامه داد: مخصوصا اینکه امروز کشور در آستانه حماسه ای سیاسی است و مردم برای اقدامی سیاسی و ملی آماده می شوند و نمی توان در این وضعیت با گرفتن تلفن های همراه که یکی از وسایل ارتباطی سریع می باشد، معتکفان را از چنین مسائلی بی اطلاع نگاه داشت.
وی تصریح کرد: البته همه این تاکیدات به شرطی قابل اجراست که فرد معتکف رفتار و ارتباطات خود را در مدت سه روز اعتکاف کنترل کرده و به غیر از موارد ضروری فرصت خودسازی را توسط چنین ابزارهای ارتباطی از دست ندهد.
پایان پیام/
نظر شما