رسول اولیا زاده، مدیر خانه عکاسان ایران و داور جشنواره موبایلی همراهان در رشت با بیان اینکه پنج هزار نفر در سراسر کشور عضو خانه عکاسان هستند به خبرنگار شبستان در گیلان، گفت: به نظر من هر کس که دوربین به دست می گیرد و به عکاسی علاقه مند است می تواند عضو خانه عکاسان باشد.
وی اذعان داشت: عکاس، زمانی به توفیق می رسد که در کنار کار عملی عکاسی، به تحقیق و پژوهش در این عرصه نیز بپردازد.
اولیازاده با ابراز امیدواری از اینکه بر شمار عکاسان متخصص و مؤلف در کشور افزوده شود، گفت: در هیچ برهه از زمان کشور ما به این حد مراکز علمی آموزشی عکاسی نداشته و به این اندازه عکاسان متخصص فعالیت نمی کرده اند.
وی با بیان اینکه وقتی گفته می شود عکس های موبایلی، چند جنبه را در نظر می گیریم، اذعان داشت: این عکاس ها، عکاس هایی هستند که تخصص عکاسی در سطح علمی و حرفه ای ندارند.
اولیازاده ادامه داد: توقع ما نیز این است که عکس های موبایلی واقعا با موبایل تهیه شده باشند و عکاس ها برای کسب مقام و دریافت جایزه صداقت شان را پایمال نکنند.
وی برگزاری جشنواره عکس های موبایلی را موثر دانست و اضافه کرد: تلفن همراه همیشه همراه فرد است در حالی که دوربین هیچ وقت نمی تواند چنین حالتی را داشته باشد در نتیجه دوربین تلفن همراه جایگزین دوربین های عکاسی می شوند و عکاسان می توانند عکس های خوبی را به جشنواره ارائه دهند.
اولیازداه ادامه داد: اعتقاد من این است که عکس های موبایلی باید آنقدر پررنگ شوند تا کاربرد مثبت دوربین های موبایل جایگزین کارکرد منفی و استفاده های غیر منطقی از آن شود.
وی تاکید کرد: با نهادینه کردن رویکرد مثبت استفاده از موبایل کسی به سمت مسائل غیر منطقی و منفی آن نرود.
اولیازداه، با اشاره به جشنواره موبایلی که از سوی حوزه هنری گیلان و خانه عکاسان ( 14 اسفند) برگزار شد، گفت: با برگزاری این جشنواره، قدم اول برداشته شده است و سایر قدم ها را باید افراد جامعه به خصوص رسانه های تصویری، مکتوب و خبرگزاری ها بردارند.
وی اضافه کرد: کارکردهای فرهنگی موبایل باید به صورت مستمر توسط رسانه ها مورد تاکید و ترویج قرارگیرد و فقط به برگزاری جشنواره ها محدود نباشد زیرا فقط در این صورت است که رویکرد های مثبت استفاده از موبایل در جامعه نهادینه می شود.
اولیازداه، یک عکاس را زمانی موفق دانست که علاوه بر در نظر گرفتن همه جنبه های علمی و عملی از قبیل نوع نگاه، انتخاب سوژه، آموزش تخصصی و فنون عکاسی بتواند در خصوص عکسی که می گیرد تحقیق و پژوهش انجام دهد و مطالبی را بنویسد.
وی با بیان اینکه عکاسی صرفا گرفتن عکس نیست، افزود: اگر تحقیق، پژوهش و نوشتن در کنار انتخاب درست سوژه و آموزش فنون تخصصی عکاسی قرار گیرد، عکاس می تواند، عکاس موفقی باشد.
وی ادامه داد: متاسفانه در جامعه ما این دو مورد در کنار هم پرورش نیافته اند و باید برنامه ریزی صورت گیرد که یک عکاس علاوه بر گرفتن عکس، کارهای پژوهشی و تحقیقی هم انجام دهد .
اولیازاده خاطر نشان کرد: امروزه گوشی های تلفن همراه با دوربین هایی تجهیز شده اند که تا 8 میگاپیکسل نیز می توانند عکاسی کنند که تقریبا چیزی نزدیک به دوربین های عکاسی است که در دسترس عکاسان می باشد.
وی تصریح کرد: انگیزه ما از برگزاری جشنواره عکاسی با موبایل، سوق دادن جامعه به سمت کارکردها و رویکردهای مثبت موبایل و دور کردن از استفاده های نامناسب آن است.
پایان پیام/
نظر شما