به گزارش خبرنگار شبستان، آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری، رییس حوزههای علمیه سراسر کشور در مراسم اختتامیه جشنواره سراسری اعتکاف ضمن بیان این مطلب افزود: اعتکاف فرصتی است که انسان در پیچ و خمهای مادی خود را نبازد و از امتحانات سربلند بیرون بیاید.
وی گفت: فلسفه اعتکاف این است که از انزوا و گوشهگیری پرهیز میدهد، اعتکاف به این منظور مقرر شده است که انسان که در دنیای مادی دچار غفلت شده است به سراغ خدا و معنویت برود و از باتلاق غفلت نجات پیدا کند، در واقع خداوند برای اینکه انسان را از سرچشمه نور بهرهمند کند این عبادت زیبا را مقرر کرده است.
آیت الله حسینی بوشهری درباره پیشینه اعتکاف گفت: این عبادت سبقه تاریخی دارد و انبیای الهی مانند حضرت سلیمان و حضرت موسی و همچنین حضرت مریم اعتکافهایی داشتهاند؛ طبق برخی روایات اهل تسنن حتی در زمان جاهلیت که سخنی از دین نبوده است اعتکاف به عنوان سنت مطرح بوده است.
وی گفت: خداوند اعتکاف را از زمان حضرت ابراهیم و اسماعیل مقرر نمود تا پس از ساخت خانه خدا، معتکفان راکعین و ساجدین در این مکان پاک به عبادت بپردازند.
وی گفت: فرهنگ اسلام بالندگی خاصی دارند و کسی که از روی باور و اعتقاد اعتکاف کند آمرزیدن گناهان گذشتهاش تضمین شده است.
رییس حوزههای علمیه سراسر کشور درباره ویژگی اعتکاف نسبت به سایر عبادات گفت: عبادات متناسب با نیازهای انسان واجب شده و در واقع اعتکاف جامعترین عبادات است.
وی تصریح کرد: اعتکاف آدابی دارد و مهمترین آن اخلاص است که باید در اعتکاف رعایت شود. همچنین توفیق توبه و رعایت حرمت مسجد باید در اعتکاف مدنظر قرار گیرد.
رییس حوزههای علمیه کشور با اشاره به اینکه اعتکاف مسئولیتهای اجتماعی را سلب نمیکند، گفت: معتکفشدن هیچ منافاتی با رسیدن به مسئولیتهای اجتماعی ندارد و امام جواد (ع) فرمودهاند اگر کسی برای انجام حاجتهای فرد مؤمنی برود سوابقاش از حج و اعتکاف بالاتر است.
وی تصریح کرد: مسئولان در کنار عبادتهای فردی باید به مسئولیتهای اجتماعی خود نیز اهمیت دهند تا جامعه اسلامی در پرتو عبادات احساس امنیت کند.
وی در پایان درباره گسترش فرهنگ اعتکاف گفت: کسانی که نفوذ کلانی دارند باید پیشوای دیگران شده و برای تعریف و معرفی اعتکاف بکوشند.
پایان پیام/
نظر شما