به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت الله آملی لاریجانی، رییس قوه قضائیه در دیدار رییس قوه قضائیه افغانستان به اشتراکات فرهنگی و دینی جمهوری اسلامی ایران و افغانستان اشاره کرد و گفت: ما با کشور برادر افغانستان مرزهای مشترک داریم و علاوه بر آن اشتراکات دینی و فرهنگی مردم دو کشور به حدی است که مرزها نمی تواند آنها را از هم جدا کند. پیوندهای دو کشور به قدری مستحکم است که قدرتهای استکبار نیز نمی توانند آن را از هم جدا کنند.
وی گفت: ما از روند همکاریهای دو کشور بسیار خوشحالیم و امیدواریم این ظرفیت ها در میان دیگر کشورهای اسلامی نیز به وجود آید.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: جمهوری اسلامی ایران در سه دهه اخیر که پذیرای برادران افغان بوده مهمان نوازی خود را نشان داده است و ما به رغم مشکلاتی که خودمان داشتیم هرگونه کمک ممکن را به برادران افغان انجام دادیم. امیدواریم در مباحث قضایی تفاهم بیشتری میان دو کشور به وجود آید.
وی به سه موافقتنامه معاضدت قضایی، استرداد مجرمان و انتقال محکومان اشاره کرد و گفت: این توافقنامه ها بسیار مهم است که تقریبا در هر دو کشور مراحل تایید خود را طی کرده اند اما برخی مشکلات وجود دارد که باید حل شود و مقدمات اجرایی آنها به وجود آید. ما از انتقال محکومان استقبال می کنیم.
رئیس قوه قضائیه گفت: ایران در موضوع مواد مخدر گرفتار معضل بسیار بزرگی است و با اینکه مواد مخدر در افغانستان کشت می شود ما قربانیان بیشتری در این زمینه می دهیم به ویژه که در سال های اخیر کشت مواد در افغانستان افزایش داشته است. گاهی چند گرم هروئین بخش عمده ای از شهر را آلوده می کند. توقع داریم در بحث قاچاق مواد مخدر برادران افغانستانی کمک کنند و تدبیری بیاندیشند، البته پیش از این همکاری هایی صورت گرفته است.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: ایران در مسیر قاچاق مواد مخدر واقع شده است و هزینه زیادی را در مبارزه با قاچاق آن متحمل می شود با وجود این همچنان گرفتار معضل مواد مخدر هستیم.
وی تصریح کرد: اکنون توقع ما از افغانستان این است که ما را در بحث مبارزه با مواد مخدر یاری کند تا بتوانیم این معضل را حل کنیم و در این راه هر کمکی که از دست ما بر بیاید برای کمک به خانواده های افغان انجام می دهیم.
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: گاهی شنیده می شود که رفتار ما با برادران افغانی فرق می کند در حالیکه اینگونه نیست و در بحث برخورد با قاچاق مواد مخدر نیز هیچ تفاوتی بین محکومان ایرانی و افغانی قائل نمی شویم.
آیت الله آملی لاریجانی در ادامه با بیان اینکه بخش عمده ای از زندانهای ما را محکومان مواد مخدر تشکیل می دهند گفت: 70 تا 80 درصد زندانیهای ما را محکومان مواد مخدر تشکیل می دهد و مطمئن باشید که در بحث برخورد برای ما ایرانی و افغانی تفاوتی ندارد.
وی با بیان اینکه در تمام زمینه ها از حقوق برادران افغانی به هر کیفیت دفاع می کنیم افزود: ما به عنوان ملت مسلمان وظیفه داریم تبعیض قائل نشویم و بنای کشور ما این نیست که تفاوتی قائل شود.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: همچنین گاهی شنیده می شود در زندان های ما وکلای محکومان افغانی را راه نمی دهند در حالیکه این گونه نیست مگر اینکه اتهامات متهم امنیتی باشد.
آملی لاریجانی در ادامه ابراز امیدواری کرد: روابط دو کشور بیش از این توسعه پیدا کند هرچند که اکنون روابط خوبی حاکم است و امیداریم بیش از این بهبود پیدا کند.
وی در ادامه بحث به انتقال محکومان اشاره کرد و افزود: ما از انتقال محکومان نیز استقبال می کنیم ؛ اکنون حدود 70 نفر از زنان افغان در زندانهای ما به سر می برند و در مرحله نخست تلاش می کنیم آنها را به افغانستان منتقل کنیم و تقاضا داریم که تدابیری اندیشیده شود تا آنها دو باره به کشور ایران بر نگردند.
در ادامه عبدالسلام عظیمی، رئیس قوه قضاییه افغانستان نیز با تاکید بر اشتراکات فرهنگی و دینی دو کشور به توسعه همکاری های دوجانبه تاکید کرد و گفت: کشت مواد مخدر در افغانستان وجود دارد بویژه که شرایط افغانستان شرایط امنیتی خاصی است.
وی افزود: هر کشوری قوانین خاص خودش را دارد و ما به آن احترام می گذاریم و ما همسایه های بسیار خوبی هستیم و به هیچ عنوان احساس نمی کنیم در برخورد با محکومان افغانی در جمهوری اسلامی ایران تفاوتی قائل می شوند چرا که هر کشوری قوانین خاص خود را دارد و ما به آن احترام می گذاریم.
بعد از صحبت های رئیس قوه قضائیه افغانستان آیت الله آملی لاریجانی در ادامه افزود: این دیدار آغاز یک روابط حسنه است و گمان می کنم در ابعاد فرهنگی نیز می تواند توسعه پیدا کند بویژه که در بحث حقوقی و قضایی آمادگی داریم تجارب قضایی جمهوری اسلامی ایران را به منظور پیشبرد اهداف دو کشور در اختیار قوه قضائیه افغانستان بگذاریم.
همچنین در این دیدار محمدجواد لاریجانی رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه نیز گفت: در دانشکده علوم قضایی ما این امکان وجود دارد که تعدادی از دانشجویان افغانی را بپذیریم و آموزش بدهیم و یا کمیته های مشترکی برای افزایش دانشجوی قضایی تشکیل بدهیم.
همچنین در این دیدار دکتر نور سفیر افغانستان در ایران به اهداف عمده این دیدار اشاره کرد و گفت: آشنایی با دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران از عمده ترین اهداف این دیدار است.
وی افزود: ما به عدالت قضایی ایران کاملا مطمئن هستیم اما برای ملاقات با زندانیها گاهی با مشکل بر می خوریم بویژه که می خواهیم فهرستی از محکومان خود داشته باشیم تا بدانیم آنها در چه مراحل قضایی هستند.
آیت الله آملی لاریجانی بعد از صحبت های وی گفت: برای دیدار با زندانیهای افغانستانی مشکلی نداریم و عمده مشکل ما این است که گاهی آنها شناسنامه یا اسنادی به همراه ندارند و مشخص نیست که آنها افغانی هستند یا خیر؟
در پایان این دیدار رئیس قوه قضائیه چند جلد کتاب در مباحث ولایت فقیه و همچنین اثری از علامه طباطبایی به رئیس قوه قضائیه افغانستان اهدا کرد.
پایان پیام/
نظر شما