مجید اخوان، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به اقدامات این سازمان در مرمت بناهای مذهبی استان به خبرنگار شبستان گفت: مسجد اسپیه مزگت قدیمی ترین مسجد استان است که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
وی قدمت این مسجد را حداقل 800 سال اعلام و بیان کرد: این بنا قبل از اسلام آتشکده بوده که بعد از ورود اسلام به ایران به مسجد تبدیل شده است.
اخوان با اشاره به ضرورت مرمت بناهای تاریخی، تصریح کرد: سال گذشته 5 میلیارد ریال اعتبار جهت مرمت و بازسازی 16مسجد و مکان مذهبی استان که در فهرست آثار ملی قراردارند، اختصاص داده شد.
وی ادامه داد: از این تعداد، 10 مسجد و 6 بقعه و آرامگاه مورد بازسازی قرار گرفتند.
معاون میراث فرهنگی گیلان با اشاره به ویژگی مساجد تاریخی استان، تصریح کرد: استفاده از سازههای چوبی با معماری خاص در ایوان و سقف و وجود نقاشیهای مذهبی مانند ظهر عاشورا، مراسمها و روایات مذهبی در دیوارههای این مکانهای مذهبی از ویژگیهای برجسته این اماکن است.
وی شاخصترین مسجد تاریخی استان را مسجد اکبریه متعلق به قرن هفتم اعلام کرد و بیان داشت: بنای این مسجد در سال 54 به شماره 1227، در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
اخوان با بیان اینکه این مسجد در بافت تاریخی لاهیجان قرار گرفته است، افزود: مرمت و بازسازی مسجد اکبریه لاهیجان با اعتبار 600 میلیون ریال در سال گذشته به پایان رسید.
وی با اشاره به مرمت اضطراری مسجد حاج صمد خان در سال جاری اظهار کرد: مرمت پوشش سفالی سقف، تعمیر دیوارها و رطوبت زدایی و احیای بخشهای دخل و تصرف شده از جمله اقدامات میراث فرهنگی در راستای حفظ این مسجد است.
معاون میراث فرهنگی گیلان تصریح کرد:، مرمت مسجد تاریخی مستوفی رشت، بادی الله رشت، حاج سمیع رشت، کشه سر ماسوله، جامع ماسوله، اکبریه لاهیجان، بقعه نصیرعلی کیا رودسر، بقعه اشکیت املش، تکیه حسینیه ماسوله، بقعه پیرعلی لاهیجان، بقعه نهزم شفت و همچنین سر در بقعه خواهر امام رشت در سال گذشته در دستور کار معاونت میراث فرهنگی اداره کل قرار گرفت.
پایان پیام/
نظر شما