مرحوم آیت الله بهجت به اوج معرفت الله رسیده بود

استاد اخلاق حوزه علمیه قم گفت: مرحوم آیت الله بهجت خاتمه کاروان علمایی بود که علم و معرفت را جمع کرده و به اوج معرفت الله رسیده بود.

به گزارش خبر گزاری شبستان از قم، آیت الله عبدالله فاطمی نیا شب گذشته(26 اردیبهشت) در چهارمین مراسم بزرگداشت آیت الله العظمی محمد تقی بهجت فومنی که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با بیان این که صحبت کردن در مورد آیت الله بهجت کار ساده ای نیست اظهار داشت: ما عالمان و بزرگان زیادی داشتیم که بر سر سفره اهل بیت(ع) پرورش یافته و به مقامات الهی ولایی دست یافتند.


آیت الله بهجت در علوم رسمی حوزه از کبار علما بود
وی با اشاره به این که علم مرحوم آیت الله بهجت آنچنان که باید و شاید در ذهن مردم عامه منعکس نشده و بیشتر زهد و اخلاق و عرفان ایشان بر سر زبان ها است بیان داشت: مردم باید این را بدانند که آیت الله بهجت در علوم رسمی حوزه از کبار علما بود، اصلا بدون علم نمی توان به آن مقام الهی رسید.


آیت الله فاطمی نیا خاطرنشان کرد: آیت الله بهجت به وسیله ادب به مسائل معرفتی به آن جایگاه رسید و در واقع همه بزرگان و علما در نتیجه عمل و صفای روحانیت به جایگاه والای انسانی دست پیدا کردند.


ریاضات شرعیه ریاضاتی است که شرع پای آن را امضا کرده باشد
وی با تاکید بر این که ریاضات شرعیه موجب به دست آوردن معرفت های الهی و درجات عالیه انسانی می شود تصریح کرد: ریاضات شرعیه ریاضاتی است که شرع پای آن را امضا کرده باشد.


استاد اخلاق حوزه علمیه عنوان داشت: مرحوم آیت الله بهجت خاتمه کاروان علمایی بود که علم و معرفت را جمع کرده بودند.


وی یادآور شد: در طول تاریخ عده ای به بزرگانی مانند سیدبن طاووس، شهید ثانی و علامه مجلسی نسبت های صوفی بودن را می دادند، تنها دلیل آنها این بود که بین علم و معرفت را جمع کرده بودند.


آیت الله فاطمی نیا بیان داشت: مرحوم آیت الله بهجت به اوج معرفت الله رسیده بود و می فرمود هرچه هست در عبودیت و بندگی است.


بیان کرامات باید با هدف کاشفیت باشد

وی با اشاره به این که ما اصلا غیر از عبودیت چیز دیگری نداریم تصرریح کرد: اگر کسی بخواهد با گفتن کرامات مردم را سرگرم کند درست نیست، بیان کرامات باید با هدف کاشفیت باشد.


آیت الله فاطمی نیا اظهار داشت: ممکن است کسی بی سواد باشد ولی اهل کرامت باشد، ممکن است عالم باشد ولی به دروغ بگوید اهل کشف است که او می داند و خدای خودش، ولی کسی که منکر کرامت باشد بی سواد است.


وی یادآور شد: من در مشهد خدمت آیت الله بهجت بودم، دیدم هیچ اعتنایی به دنیا نداشتند و استادان ایشان هم این نکته را بارها نقل فرموده اند.


آیت الله فاطمی نیا با اشاره به این که جوانان اهل معرفت گاهی می گویند استاد از کجا پیدا کنیم، گفت: فرد هنوز اخلاقش در منزل درست نشده است، به اهل خانه نیش و کنایه می زند، بعد می آید می گوید "طی این مرحله بی همرهی خضر مکن" و می خواهد زبدة العارفین و مظهرالکاملین شود، شوخی نکن آقا! تا زمانی که اخلاقت در خانه درست نشده به دنبال استاد نگرد.


پرده ها برای آیت الله بهجت کنار بود
وی با بیان این که من شاهد برخی کرامت های آیت الله بهجت بودم افزود: پرده ها برای ایشان کنار بود اما یکی از مسائلی که به شدت ایشان را ناراحت می کرد این بود که کراماتش فاش شود، جانش به لبش می رسید اگر این اتفاق می افتاد.


آیت الله فاطمی نیا خاطرنشان کرد: آیت الله بهجت هرچه معرفت الله را بیشتر پیدا می کرد به معرفت حضرت صدیقه طاهره (س) بیشتر می رسید و ارادتش به ساحت قدسی این بانوی بزرگوار بیشتر می شد.


وی تاکید کرد: حضرت فاطمه زهرا(س) نشان دهنده این است که چه کسی در را مستقیم و چه کسی بی راهه می رود.


خاطر نشان می شود، این مراسم با حضور آیات عظام سبحانی، جوادی آملی، مصباح یزدی، علوی گرگانی، امینی، نوری همدانی، ممدوحی، گرامی و محفوظی، اعضای جامعه مدرسین، نمایندگان دیگر بیوتات مراجع، نمایندگان مردم قم در مجلس شورای اسلامی، علما و اقشار مختلف مردم برگزار شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 254512

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha