به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین حمید محمدی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 25 اردیبهشتماه در آئین اختتامیه جشنواره ملی شیوههای نوین آموزش قرآن در مجتمع یاوران مهدی(عج) با اشاره به اهمیت قرائت قرآن، اظهار کرد: وقتی قرآن نازل شد در قالب کلمه متجلی شد و تجلی این کلمه در دو شکل سمعی و بصری در این عالم ظهور یافت.
وی بیان کرد: شکل سمعی قرآن با" اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ " در مصامع علوم پیامبر اصابت کرد و شکل بصری هم "الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ"نگار گری بر روی کاغذ را رقم زد.
وی افزود: انسانها به دو حظ سمعی و بصری نیازفطری دارند برای تامین حظ سمعی آن وجود لفظی قرآن که با لحن خوش و ویژه در این عالم ظهور پیدا کرد و برای بهره مندی ازحظ بصری کتابت شیوا و دلنشین قرآن ظهور پیدا کرد و به همین دلیل دو علم قرائت و کتابت برای راهبری جریان خوش خوانی قرآن و خوشنویسی قرآن هم پدیدار شد و جریان آموزش قرآن و نفوذ دادن قرآن در قلوب مومنین با استفاده از این دو ابزار اساسی و این دو علم بزرگ و شریف در حقیقت به پیش آمد. با لحن و نگارش زیبا باعث رغبت انسانها به دریافت کلام الهی خواهد شد.
محمدی اظهار کرد: دلیل این ارجحیت قرائت بر کتابت از آن وجه است که قرائت همراه با نزول قرآن است ودر این مسیر تحولی قرآن با معارف ناب خود عقل ها را تحت تأثیر خود قرار داده است؛ و با هنر های زیبای سمعی و بصری خود قلب ها را تسخیر کرد و دو نیاز اساسی انسان به خرد ورزی با اتفان و نیاز زیباشناختی با هنرهای جذاب و دلنشین قرآنی ارضا شد.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مسیر حضور و نزول قرآن براساس نیازهای فطری بشر ساری و جاری شده است با اشاره به اهداف برگزاری جشنواره شیوههای نوین آموزش قرآن، عنوان کرد: خوشبختانه در این جشنواره افرادی که پرچم داری هنر ورزی و هنر مداری ارائه قرآن کریم را در قالب های جذاب سمعی و بصری دارا می باشند ،حضور دارند و هر کدام مدعی روشی نوین و راهکاری جدید برای انتقال عالیترین مخلوق خدا در این عالم هستند .
محمدی اعلام کرد: خداوند برترین انسانها را قرائتکنندگان قرآن میداند و قرائتکننده، آموزشدهنده و آموزش بیننده قرآن همگی در این مسیر قرار دارند زیرا مسیر قرائت، حفظ، تدبر و تفسیر از برترین اعمالی است که یک انسان و موجود برتر میتواند در دنیا به آن همت گمارد.
دبیر کل جشنواره های بین المللی قرآنی آیات گفت: جشنواره های بین المللی قرآنی آیات هدف بزرگی را نشان کرده است، این جشنواره ها دور سوم خودش را با بیش از سی موضوع کلیدی به زودی آغاز می کند و محور اصلی اکثر جشنواره ها هنر های قرآنی است.
محمدی در خصوص علت نام گذاری این جشنواره عنوان کرد: اگر نام جشنواره را شیوه های نوین آموزشی قرار دادیم، خواستیم بهره ای از جمال خداوند که در حقیقت سمع و بصر است به همه قرآن دوستان و قرآن پژوهان رسد ؛ بی جهت نیست که در صدر اسلام صدای دلنشین رسول الله بسیاری از کفار را بدون توجه به معنا مومن می کرد و این هنر قرآن است.
حمید محمدی بیان کرد: اگر ابعاد زیباشناسی قرآن بیان شود ابعاد معرفتی آن نیز می نواتد تحلیل و بررسی و فهمیده شود. مسیر جشنواره های قرآنی آیات دقیقا همین مسیر است و برقراری ارتباط میان جامعه قرآنی و هنری از مهمترین رسالتهای این عصر است و ما باید کاری کنیم که گفتمان جامعه هنری به گفتمان قرآنی تبدیل شود زیرا ارتقای سطح حضور قرآن در جامعه با ابزار هنر یکی از کلیدیترین راهها برای توسعه فرهنگ قرآنی در بین مردم است واین همان هدف اساسی است که جشنواره های قرآنی آیات دنبال می کند.
وی ادامه داد: هیچ کس نمی تواند روش خود را به دیگری تحمیل کند؛ ما باید به دنبال روشهای نوین آموزش قرآن به نسل جدید باشیم زیرا بنابر روایات اصیل اسلامی فرزندان ما انسانهای نسل دیگری هستند و با نسل قبل از خود تفاوت دارند پس باید شیوههای تربیتی و آموزشی قرآن نیز متناسب با زمان انجام شود ؛ لذا استفاده از تکنیک های جدید می تواند راهبری این آیات را برعهده گیرد.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد توجه به شأن و اقتضائات دهه آینده را از مهمترین کلیدهای موفقیت در آموزش قرآن دانست و افزود: باید ضمن ثبات در اصول بر نوینسازی فنون و تکنیکها تأکید نموده و کاری کنیم تا تمام دنیا در مقابل منطق و زیبایی و عظمت قرآن زانوی تلمذ بزنند و سخن گفتن را از قرآن بیاموزند.
وی در پایان با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون توسعه تمدن مطلوب قرآنی عنوان کرد: مقام معظم رهبری بر تمدنسازی مطلوب قرآنی نه تنها در ایران بلکه در میان تمام ملل مسلمان تأکید بسیار دارند و باید پیش از اشاعه این شعار محورهای اصلی و راههای رسیدن به این تمدن مطلوب را شناسایی و ترویج کنیم.
پایان پیام/
نظر شما