خبرگزاری شبستان: نگاهی اجمالی بر زندگی که بیندازیم می بینیم نه تنها آن چه که از انسان بروز و ظهور میکند آموختههای او در طول زندگی است، بلکه چنان چه آموختههای فرد از او سلب گردد انسان هیچ نخواهد داشت. آموزش در زندگی فردی و اجتماعی انسان نقش بسیار حیاتی دارد و موجبات رشد فردی و نیز تحکیم پایههای زندگی جمعی را فراهم میسازد؛ پس چه بهتر است که این آموزش ها در سایه تعالیم دینی باشد و چه بسا شایسته تر که سایه مسجد بر سر این تعلیم و تربیت گسترده باشد.
با گذری کوتاه بر تاریخ می توان به وضوح به این امر پی برد که از همان آغاز اسلام، از مسجد علاوه بر وظایف دینی و الهی، استفادههای دیگری نیز شده است. از منبر و محل موعظه، مسائل دینی و وظایف حکومتی اعلام میشد...در داخل چهار دیواری آن قضاوت اجرا میشد... روی کف مسجد وعاظ و معلمین در حالی که اطراف آنها را کودکان و بزرگسالان احاطه میکردند نشسته و به تعلیم و آموزش مشغول میشدند. از پیامبر(ص) نقل میکنند:«کسی که به منظور یاد دادن یا یاد گرفتن وارد مسجد میشود، مانند مجاهدی است که در راه خدا نبرد میکند.» این فرمایش رسول اکرم بیانگر نقش و جایگاه بی بدیل مسجد به عنوان مرکز آموزش است و همان امری است که در روزگار کنونی، مسئولین و مربیان کانون تخصصی آموزش «رضوان» در جوار مسجد حضرت امیر(ع) در به کار بستن آن به نحوی شایسته اهتمام می ورزند. دمی که با مسئول این کانون به صحبت می نشینیم پی می بریم این کانون، شاخص ترین کانون فعال از جهت میزان استقبال مخاطبین، تنوع فعالیت ها و نحوه اجرا و برپایی کلاس ها در منطقه 9 شهرداری تهران به شمار می آید و با ارائه آموزش های تخصصی و عمومی توانسته است توجه جمع بی شماری از خانواده های تهرانی را به خود معطوف سازد.
حامد تاملی، مسئول کانون تخصصی رضوان خود از جوانان موفقی است که در دو سال گذشته از سوی سازمان ملی جوانان به عنوان جوان برتر تهرانی در سطح تهران معرفی شد. او می گوید: من معتقدم برای جهت دهی معقولانه به سبک زندگی یک جوان در گام نخست باید نیاز سنجی کرد، دغدغه جوان معاصر را شناخت، احساس خلاها را کشف و سپس برنامه جامعی را لحاظ کرد. از این حیث، ما تمام همت و کوششمان را در کانون رضوان به کار بستیم و توانستیم با ارائه راهکارهای صحیح و برنامه ریزی های مناسب و جوان پسندانه، نسل های جوان و نوجوان را به حضور در مساجد ترغیب کنیم.
مسجد از نظر تاملی نقطه قوتی برای شکل گیری و تداوم فعالیت های کانون است. این که در فرهنگ ایرانیان، مسجد مرجع، ماوا و محل حضور است و می شود از همین احساس درونی و اعتماد عمیق مردم به مساجد استفاده کرد. او می گوید: ما بی واسطه متعلق به مسجدیم و همین تعلق خاطر به این مکان است که تاثیرات مثبتی را بر روی روند فعالیت های ما به دنبال داشته است.
تمرکز بر آموزش سبک زندگی اسلامی به خانواده ها
مدیر کانون رضوان می گوید: در این کانون، تمرکز بر روی آموزش است؛ این آموزش ها می تواند در قالب کلاس هایی در حوزه خانواده باشد اعم از کمک آموزشی، مشاوره خانواده و مسائلی که به نوعی با سبک زندگی یک خانواده در ارتباط است. و یا در قالب کلاس های زبان، پیش دبستانی، آمفی تئاتر، کامپیوتر، آمادگی جسمانی و ....
وی ادامه می دهد: فرد بر اساس سبک زندگی یعنی چیزی که میخورد و میپوشد، جایی که زندگی میکند و کسانی که حشر و نشر دارد و... آرام آرام به رفتارهایی عادت میکند و از درون شکل میگیرد. این موضوع باعث میشود که نظام ارزشی خاصی نیز برایش درونی شود؛ آموزش این دست از مسائل زندگی در این کانون ما از اولویت بسیار بالایی برخوردار است تا الگویی منطبق با الگوی سبک زندگی اسلامی و دینی به خانواده ها آموزش داده شود.
فعالیت های عمومی در این کانون نیز بیشتر حول ارائه آموزش های لازم در راستای نیاز جوانان و نوجوانان و بعضاً کودکان است. کلاس های قرآنی مانند روخوانی، روان خوانی، تفسیر، قرائت، حفظ، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه نیز از کلاس های مستمر کانون رضوان است که به دلیل تعلق کانون به مسجد، به صورت رایگان برگزار می شود.
ارائه برنامه و تشکیل کلاس ها و دوره های متنوع برای تمامی اعضای یک خانواده از مهم ترین اهدافی است که کانون رضوان دنبال می کند؛ چرا که به گفته مدیر این کانون،انسان از بدو تولد و بخصوص در سال های اولیه زندگی نیاز به آموزش های ضروری برای نهادینه شدن برخی از مسائل را دارد. کانون رضوان همچنین توانسته است با تشکیل کلاس های آموزشی مانند خیاطی، قالیبافی، سرمه دوزی و ... برای بانوان گامی موثر در راستای اقتصاد خانواده بردارد؛ کلاس های هنری مختلف چون خطاطی، معرق، طراحی، مجسمه سازی، و .... نیز برای تمامی سنین در کانون برپا می شود و علاقمندان علاوه بر تابستان می توانند در طول سال نیز در این کلاس ها شرکت کنند.
آموزشهای اعتقادی، آموزشهای فرهنگی و هنری، عکاسی، آموزشهای فنی و حرفهای شامل بافندگی، گلدوزی، قالیبافی، گلیمبافی، جاجیمبافی، منبتکاری، آموزش رایانه و ... از دیگر مباحث آموزش کانون تخصصی رضوان است که در گروه های مختلف سنی هر ساله هنرجو می پذیرد.
تاملی در پایان از استقبال اهالی منطقه از کانون ابراز خرسندی می کند و می گوید: ما در اوایل تاسیس این کانون، برای گسترش فعالیت ها و استقبال اهالی منطقه از کلاس ها و برنامه ها نیاز بسیاری به برقراری ارتباط با مدارس داشتیم؛ چند سال گذشته با آموزش و پرورش نیز مذاکراتی داشتیم تا بتوانیم به مدارس در بخش های فرهنگی کمک کنیم؛ اما در حال حاضر گستردگی و تنوع فعالیت های کانون به اندازه ای رسیده است که دانش آموزان خود از ما و کانون استقبال می کنند؛ چرا که فعالیت های کانون تخصصی رضوان در راستای سلایق و علایق نسل های امروزی است.
پایان پیام/
نظر شما