حجت الاسلام احمد عابدی، رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم با اشاره به فعالیت های این دانشگاه گفت: ترویج و اشاعه فرهنگ قرآن که همان فرهنگ تشیع و اسلام ناب است، مهم ترین رسالت و فعالیت این دانشگاه می باشد.
وی با تاکید بر نگاه ویژه این دانشگاه به مقوله فرهنگ در کنار آموزش و پرورش ادامه داد: مصر به عنوان یکی از کشورهای فعال در حوزه تحقیقات دینی 2 دانشگاه به نام های الازهر و توراسی دارد که هر یک از این مراکز به بررسی و تولید علم در بخش های مختلف زمانی می پردازند.
رییس دانشگاه علوم و معارف قرآنی افزود: الازهر در این حضور تنها به مسائل روز پرداخته و در آن تحقیق می کند و توراسی فقط به اموری می پردازد که در گذشته صورت گرفته و به کارهای بنیادی در این خصوص می پردازد.
وی ادامه داد: ولی ما در دانشگاه علوم و معارف قرآن سعی داریم تا همزمان به هر دوی این موارد یعنی مسائل دینی در گذشته و مسائل دینی در دنیای امروز بپردازیم و به همین علت در این دانشگاه تاکید ویژه ای بر جنبه های پژوهشی است.
وی با اشاره به تفاوت های این دانشگاه با دیگر دانشگاه های کشور خاطرنشان کرد: دانشجویان ما ملزم به ارائه مقاله در هر سه مقطع تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا) هستند و در مقطع دکترا نیز تنها به مسئله پژوهش توجه نمی شود و تحقیق دانشجو در این مرحله با آموزش همراه است.
توجه ویژه به نقد اندیشه های وهابیت در پایان نامه های دکترای دانشگاه علوم و معارف قرآن
حجت الاسلام عابدی تصریح کرد: پایان نامه های دکترای این دانشگاه بیشتر بخش های توجه به نقد اندیشه های وهابیت و هجمه های آنها به اندیشه های تشیع مد نظر قرار می دهد.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت های فرهنگی این دانشگاه گفت: برگزاری المپیادها از جمله المپیاد مسابقات حفظ، قرائت و تحقیق و پژهش در قرآن که یازدهمین دوره آن اردیبهشت ماه امسال برگزار شد از جمله این فعالیت ها است.
وی اضافه کرد: کار فرهنگی دیگر این دانشگاه مشارکت در مسابقات بین المللی قرآن کریم است که در ماه رجب برگزار می شود و این دانشگاه متولی امور پژوهشی این مسابقات است.
مطالعات میان رشته ای بیشتر مورد توجه باشد
رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن در ادامه با تاکید بر لزوم گرایش بیشتر به مطالعات میان رشته ای خاطرنشان کرد: این موضوع اهمیت ویژه ای دارد و اصولا مطالعات میان رشته ای به مطالعاتی گفته می شود که در مرز بین 2 رشته صورت گیرد و البته افراد متخصص در این حوزه هم بسیار کم داریم.
وی با اشاره به برخی از عناوین این رشته ها همچون قرآن و روانشناسی گفت: در دنیا این نوع رشته ها با عنوان علوم مضاف بسیار مورد توجه می باشند.
حجت الاسلام عابدی ادامه داد: دانشگاه علوم و معارف قرآن آموزش های خود را در شش رشته مضاف به دانشجویان علاقه مند ارائه می دهد که البته این اتفاق در کشور سابقه ندارد.
وی با اشاره به عناوین این رشته ها افزود: قرآن و اقتصاد، قرآن و حقوق، قرآن و سیاست، قرآن و قوائد زبان شاختی، قرآن و مدیریت و قرآن و روانشناسی شش عنوان میان رشته ای این دانشگاه هستند.
مطالعات میان رشته ای به دور از اختلافات مذهبی و فرقه ای است
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت ها و ویژگی های چنین رشته هایی تصریح کرد: یک حسن مهم این رشته ها این است که در این مطالعات اختلافات فرقه ای و مذهبی معنا ندارد و چنین دغدغه ای که در برخی دیگر از رشته ها وجود دارد، اینجا مطرح نیست.
رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن ادامه داد: در حال حاضر بیش از سه هزار دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل در سه مقطع هستند که البته در این دانشگاه بیشتر روی تحصیلات تکمیلی سرمایه گذاری می شود.
عدم دقت و تحقیق در متون قرآنی مهم ترین چالش قرآنی امروز ما است
وی در خصوص اینکه مهم ترین چالش قرآنی کشور چیست، گفت: عدم دقت و تحقیق در متون قرآنی مهم ترین چالش امروز ما است، امروز در حوزه ما امکان تحصیل در رشته تخصصی قرآن تا سطح چهار فراهم است و این اتفاق در دانشگاه ها هم تا سطح دکترا افتاده است.
حجت الاسلام عابدی ادامه داد: اما جای تاسف دارد که فارغ التحصیلان مقاطع بالای حوزوی و دانشگاهی در این رشته با متون قرآنی آشنایی چندانی ندارند و برای مثال اگر تفسیر مجمع البیان و یا تفسیر بحر المجید را پیش روی آنها بگذارید، قادر به خواندن آن نیستند.
وی تصریح کرد: باید این موضوع مورد توجه باشد و این افراد به متن خوانی متون مشکل قرآنی بپردازند و این در حالی است که این افراد سطح ظاهری قرآن را می خوانند و نمونه آثار چنین اتفاقی این است که مثلا ما در یکی از بهترین ترجمه هایی که از قرآن داریم، حداقل 25 غلط در یک صفحه پیدا می کنیم.
رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در این خصوص افزود: با وجود این اقدامات تا رسیدن به نقطه هدف و ایده آل مورد نظر فاصله داریم.
پایان پیام/
نظر شما