به گزارش خبرگزاری شبستان ،اسدالله عباسی در جمع روسا و دبیران کانونهای کارآفرین کشور در یزد گفت: خامفروشی در هر حوزهای که باشد باعث ضرر به کشور است در حالیکه میتوان به کمک تعاونیها و بخش خصوصی از این خامفروشی جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه نگاههای متفاوتی به کارآفرینی میشود، افزود : باید با توجه به پتانسیلها و ظرفیتهایی که در هر نقطه وجود دارد، فرهنگ کارآفرینی را در جامعه رواج داد.
وزیر تعاون با اشاره به اینکه بسترسازی برای کارآفرینی و تولید در جامعه باید به نوعی باشد تا منابع کشور را برای رشد و توسعه به کار بگیرد افزود :موضوع کارآفرینی از برنامه سوم توسعه با پیگیری سه وزارتخانه دیده شده بود که در برنامه پنجم توسعه جدیتر دنبال میشود.
وی تشکیل تعاونیهای دانشبنیان در سطح کشور را بسیار مهم دانست و گفت :تعاونیهای دانشبنیان میتواند اشتغال را برای فارغالتحصیلان دانشگاهی ایجاد کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان را در زمینه تشکیل تعاونیهای دانشبنیان موفق دانست و تصریح کرد: تعاونیها نقطه بنبستشکن تحریمها هستند و میتوانند تولیدها را به ارزش نهایی تولید و حداکثر ارزش افزوده تبدیل کنند.
وی ایجاد حداکثری ارزش افزوده را به معنای ممنوعیت خامفروشی خواند و اضافه کرد: در هر حوزهای که خامفروشی میشود، برای کشورهای هدف تا 30 برابر ارزش افزوده ایجاد میکند و دوباره به کشور برمیگردد که این موضوع در حوزه صادرات نفتی بسیار گسترده است.
عباسی در زمینه خامفروشی محصولات کشاورزی اظهار داشت: زعفران کشور پس از صادرات با 14 نوع فرآوری و ارزش افزوده پنج برابری به کشور برمیگردد.
وزیر تعاون با تاکید بر اینکه کارآفرینان باید جلوی خامفروشی را بگیرند، عنوان کرد: کارآفرینان در هر زمینهای که خامفروشی میشود برای تولیدات نهایی و فرآوری محصولات در راستای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال تلاش کنند.
وی عنوان کرد: محصولات کشاورزی گلخانهای که تولیدات آن در برخی نقاط بیشتر مطرح است، باید در همان محل نیز فرآوری و برای عرضه به بازارهای صادراتی آماده شوند.
عباسی با بیان اینکه خام فروشی در صادرات باید متوقف شود، گفت: این مهم از سوی تعاونیها محقق خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی رمز موفقیت اقتصادی کشور را در دست بخش خصوصی و تعاونیها برشمرد و ادامه داد: سال گذشته بیش از هزار و 700 واحد تعاونی به صندوق توسعه ملی معرفی شدند که 12 هزار میلیارد تسهیلات برای این تعاونیها مصوب شد.
وی جمع آوری سرمایههای خرد کشور را کمک موثری به بخش تولید معرفی کرد و بیان داشت: باید سرمایههای مردمی را به سمت تولید و چرخه اقتصاد هدایت کرد و راه را برای توسعه کشور باز کرد.
عباسی با انتقاد از اینکه برخیها سرمایه و پول خود را در استانهای دیگر به بانک میسپارند، اضافه کرد: واحدهای تولیدی و صنعتی استان به سرمایه در گردش نیاز دارند اما اگر این پول در استان نباشد بانکها برای تامین منابع مالی مشکل دارند.
وی تصریح کرد: تکلیف شده که بانکها باید از کارآفرینان و واحدهای تولیدی حمایت کنند در حالیکه بانکها در استان هم برای تامین منابع مالی خود با مشکل روبهرو هستند.
وزیر تعاون بر تعامل کانونهای کارآفرینی و مدیران دستگاههای اجرایی تاکید کرد و بیان داشت: شاخصهای توسعه با کارآفرینی ارتباط مستقیم دارد که باید از این فرصتها و ظرفیتها استفاده کرد
پایان پیام/
نظر شما