به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام عبدالرضا سروستانی، معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی خوزستان، امروز(24 اردیبهشت) در نشست خبری با اصحاب رسانه، گفت: ما در فصل نیایش به سر می بریم و در ماه های رجب، شعبان و رمضان فعالیت های فرهنگی بسیار خوبی در سطح جامعه با حضور اقشار مختلف مردم در مساجد، حسینه ها و هیئت های مذهبی برگزار می شود.
وی افزود: یکی از برنامه های بسیار مهم و مبارکی که در نظام اسلامی شکل گرفته اعتکاف است که علی رغم توطئه ها و دسیسه های دشمنان در خصوص فاصله گرفتن جوانان این مرز و و بوم از روی آوردن آنها به سمت مسائل دینی و معنوی با استقبال بسیار خوب جوانان مواجه بوده است.
وی با بیان اینکه اعتکاف چند سالی است که در نظام جمهوری اسلامی برگزار و هرسال نسبت به سال قبل از آن با شکوه و عظمت بهتری اجرا می شود، تصریح کرد: نقطه قوت این مراسم حضور 75 درصدی جوانان در این امر معنوی است.
حجت الاسلام سروستانی، با اشاره به اینکه اعتکاف از 13 رجب همزمان با سالروز امیر مؤمنان به مدت 3 روز در مساجد و براساس مبانی دینی و فقهی برگزار می شود، اضافه کرد: امسال بر اساس سیاست هایی که پیش بینی شده تاکنون بیش از 377 مسجد برای برگزاری این امر اعلام آمادگی کردند.
وی با بیان اینکه کار ثبت نام معتکفین از 15 اردیبهشت آغاز شده، عنوان کرد: امسال ثبت نام به صورت اینترنتی انجام می شود و علاقه مندان به شرکت در اعتکاف باید با مراجعه به سایت www.masajed-khz.ir نسبت به ثبت نام اقدام کنند و پس از ثبت نام در سایت نیاز به تأییدیه مسجد می باشد.
وی با بیان اینکه برای برگزاری هر چه بهتر این مراسم معنوی نشست هایی را با دستگاه های اجرایی داشتیم، ادامه داد: ایم برنامه معنوی کاملاً با پشتیبانی مردم انجام می شود و هزینه چندانی برای دولت ندارد و مبلغی بین 25 تا 30 هزار تومن برای سحری و افطار از معتکفین اخذ می شود که البته این مبلغ در مساجد مختلف است و گاهی خیرین بانی این امر می شوند.
معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی خوزستان، اذعان داشت: در این سه روز برنامه هایی از جمله سخنرانی، جشن میلاد امام علی(ع)، سوگواری وفات حضرت زینب(س)، محافل انس با قرآن، مسابقات فرهنگی، قرائت ادعیه، درس های اخلاقی، برپایی نماز جماعت صبح، ظهر و عصر و نغرب و عشا و... برگزار می شود.
وی با اشاره به چگونگی ثبت نام افراد در موارد عدم دسترسی به سامانه اینترنتی یا آشنا نبودن با فضای مجازی، بیان کرد: در مرحله اول حجم مساجد را در سامانه معین کردیم و معتکف میتواند اقدام به ثبت نام کند، چنانچه به هر دلیلی از جمله عدم آشنایی با فضای اینترنت یا در اختیار نداشتن امکان ثبت نام مجازی ثبت نام صورت نگرفت، فرم هایی تهیه شده و در اختیار مساجد قرار داده ایم که اطلاعات در آن وارد و توسط کارشناس وارد سامانه اینترنتی می شود.
همچنین عباسی، مدیر اجرایی مراسم اعتکاف خوزستان، با بیان اینکه معمولاً 60 درصد معتکفین را خواهران و 40 درصد را برادران تشکیل می دهند، یاد آور شد: تعداد معتکفین در سال گذشته 25 هزار نفر جمعیت شهری و 9 هزار نفر جمعیت روستایی بود که از این تعداد 24 درصد بار اول، 25 درصد بار دوم، 28 درصد بار سوم و 5/22 درصد بیشتر از سه بار در مراسم اعتکاف شرکت کرده بودند.
وی خاطر نشان کرد: به لحاظ سنی نیز 22 درصد 15 تا 22 سال، 27/26 درصد 20 تا 25 سال، 31/25 درصد 25 تا 30 سال، 25/15 درصد 30 تا 40 سال و 84/10 درصد بالاتر از 40 سال بودند و از این تعداد 50 درصد مجرد، 25 درصد متأهل بدون فرزند و 25 درصد متأهل فرزند دار بودند.
پایان پیام/
نظر شما