به گزارش خبرگزاری شبستان، سید عباس عراقچی، سخنگوی وزارت امورخارجه در نشست خبری با اشاره به اینکه سیاست فشار بر ایران هرگز جواب نداده است و نخواهد داد، گفت: این گونه رفتارها نشان دهنده نبود واقع بینی و درک درست مدعیان فشار بر کشورمان است.
سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره احتمال افزایش فشارها بر ایران با توجه به برگزاری مذاکره دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با کاترین اشتون که فردا در استانبول ترکیه برگزار می شود افزود: در دو ماه گذشته دو دور مذاکره جدی، محتوایی و دقیق با کشورهای1+5 در قزاقستان انجام شد که دو طرف پیشنهادهای دقیقی مطرح کردند.
وی اضافه کرد: کشورهای1+5 پیشنهادهای قبلی خود را به طور اصلاح شده در آلماتی یک مطرح کردند که نافی حقوق ایران نبود و ما نیز برخورد مثبتی با آن داشتیم.
عراقچی گفت: این پیشنهادها را در راستای مذاکرات مسکو ارزیابی کردیم و پاسخ و پیشنهادهای خود را در آلماتی دو به طرف مقابل ارائه کردیم تا به روند جدیدی در مذاکرات برای پیشرفت برسیم.
سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: معتقدیم هرگونه پیشرفت در مذاکرات هسته ای باید مبتنی بر گام های متقابل و هم سنخ باشد و «آلماتی دو» وزن کافی را برای برقراری روند جدید سازنده، متوازن و متعادل داشت و انتظار داریم با برخورد متعادل طرف مقابل نیز مواجه شویم.
عراقچی گفت: اعضای1+5 در اجلاس آلماتی دو از اختیار لازم برخوردار نبودند و قرار شد در پایتخت های خود پیشنهادها و مسائل این مذاکره را مطرح و ظرف یک هفته نتایج آن را اعلام کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به طولانی شدن ارائه پاسخ کشورهای1+5 ابراز امیدواری کرد؛ پاسخی که خانم اشتون فردا در دیدار با آقای جلیلی می دهد سازنده باشد.
استقبال ایران از احیای کمیته چهارگانه برای حل مسئله سوریه
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: پیشنهاد مصر برای احیای کمیته چهار گانه مصر ، ایران ، ترکیه و عربستان برای پیشبرد اهداف متقابل مسئله سوریه مورد استقبال ایران است و آمادگی لازم را در این زمینه داریم.
وی افزود: از این که راه حل مذاکره برای رفع بحران سوریه در دستور کار کشورهای مختلف قرار گرفته است خرسندیم.
وی گفت: اکنون در عرصه های مختلف، گرایش به رفع بحران از طریق راه حل سیاسی و گفتگوی سراسری میان معارضان، دولت سوریه و کشورهای مؤثر رو به افزایش است و از این جهت جای خوشحالی است.
عراقچی در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره درخواست آمانو رییس سازمان آژانس هسته ای برای اعزام کارشناس به ایران با هدف اطمینان بخشی درباره نیروگاه بوشهر گفت: این درخواست بعد از وقوع زلزله در بوشهر بوده است و همکاری ما با آژانس در چارچوب توافقات انجام می شود و هر گونه همکاری را در این زمینه انجام خواهیم داد.
وی گفت: در زمینه ایمنی نیروگاه بوشهر در چارچوب توافقنامه ها و پادمان آژانس در حیطه وظایف آمانو آمادگی لازم را داریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: نیروگاه بوشهر بعد از زلزله آزمایش خوبی از خود نشان داد و مشخص شد همه پروتکل های ایمنی و استانداردها به کار گرفته شده است و در عمل آزمایش خود را به خوبی نشان داد و ما را از نظر ایمنی مطمئن کرد.
عراقچی در باره ورود غیرقانونی افغان ها به کشورمان گفت: ایران و افغانستان دو کشور دوست و همسایه با اشتراکات فراوان هستند و روابط مان مبتنی بر برادری و دوستی است اما بر اثر بروز برخی مشکلات نگرانی هایی برای ما به وجود آمده است.
وی با اشاره به حضور میلیون ها افغان در شرایط جنگ و تحریم در ایران افزود: اکنون اتباع افغان برای کار و درآمد به کشورمان می آیند و دولت و مردم ایران حداکثر رأفت و برادری را به آنان نشان داده اند اما در زمینه برخورد با اشرار و قاچاقچیان کوتاه نمی آییم.
عراقچی با بیان اینکه حدود یک هزار کیلومتر مرز مشترک با افغانستان داریم گفت: در کنترل های مرزی گاهی اتفاقاتی رخ می دهد که در برخی مواقع جای تأسف بوده و خواهد بود.
وی با بیان اینکه 20 اردیبهشت تلفاتی برای تعدادی از اتباع افغان در مرز پیش آمد گفت: مرزبانان در حال بررسی ابعاد و زوایای این اتفاق هستند و از این که ادعا می شود این افراد بیگناه بوده و برای کار در ایران ورود غیرقانونی داشته اند ابراز تأسف می کنیم اما از دولت افغانستان می خواهیم اقدامات وسیع تری در کنترل مرزهای خود و پیش گیری از ورود اشرار و قاچاقچیان به کشورمان داشته باشد.
وی افزود : ایران در زمینه ارایه روادید به اتباع افغان در چارچوب مقررات و توافقات دو جانبه مشکلی ندارد و از دولت افغانستان می خواهیم با اطلاع رسانی بیشتر به اتباع خود از تکرار این گونه حوادث پیش گیری کند.
عراقچی گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری بیشتر با دولت افغانستان برای کنترل مرزهای مشترک است.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره برگزاری مانور نظامی در خلیج فارس در روزهای آینده و حضور بیگانگان در منطقه گفت: خلیج فارس منطقه بسیار مهمی برای ایران، کشورهای منطقه و جهان به علت وجود منابع انرژی و انتقال آن به سراسر جهان است.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه حضور خارجی ها را در منطقه خلیج فارس مفید ندانسته و آن را به ضرر منطقه می داند.
عراقچی افزود: امیدواریم نیروهای خارجی و کشورهایی که در این مانور مشارکت دارند از هر گونه اقدام تحریک کننده و تنش زا در منطقه خودداری کنند و ایران نیز از نزدیک هر گونه تحرک را رصد می کند.
پایان پیام/
نظر شما