به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیت الله سید عزالدین حسینی زنجانی از علمای بزرگ زنجان که سالها در مشهد سکنی گزیده بود صبح امروز همزمان با روز شهادت امام علی النقی (ع) بر اثر کهولت سن و عارضه ریوی در سن 92 سالگی دار فانی را وداع گفت.
پیکر مطهر این عالم ربانی پنج شنبه، 26 اردیبهشت رأس ساعت هشت و 30 دقیقه در مسجد حوض لقمان (میدان شهدا) مشهد تشییع و برای تدفین به مرقد مطهر امام رضا(ع) برده میشود.
بنابر این گزارش، مرجع عالیقدر حضرت آیتاللهالعظمی سید عزالدین حسینی زنجانی، مجتهد زنجانی در سال 1300 هجری شمسی در خاندان علم و فقاهت، در شهر زنجان دیده به جهان گشود. تحت نظارت و سرپرستی والد بزرگوار خود مقدمات و سطح و کمی از خارج را در زنجان فرا گرفته و در این حوزه از دروس والد معظم خود و دروس مرحوم آیت الله شیخ حسین دین محمدی(قدس سره)،از شاگردان آخوند خراسانی، استفاده بردند.
معظم له سپس به شهر مقدس قم عزیمت کردند و در شهر علم و فقاهت قم، در فقه و اصول از محضر درس آیات عظام آیت الله العظمی سید محمد حجت کوه کمر آیت الله العظمی سید حسین طباطبایی بروجردی، آیت الله العظمی سید صدرالدین صدر،آیت الله العظمی سید احمد خوانساری و آیت الله العظمی میرزا رضی زنوزی تبریزی تلمذ کردند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی به درخواست حضرت امام خمینی(ره) به زنجان برگشته و رهبری و هدایت مردم زنجان را در انقلاب اسلامی عهده دار شده و به حکم بنیانگذار جمهوری به امامت جمعه شهر زنجان منصوب شدند و مدت دو سال در دوره تثبیت جمهوری اسلامی ایران در استان زنجان نقش موثر داشتند و سپس به مشهد مقدس برگشته و فعالیتهای علمی خود را در جوار بارگاه ملکوتی ثامن الحجج حضرت علی بن موسی الرضا(ع) از سر گرفتند.
نماز جمعه زنجان در سالهای متمادی به وسیله اجداد او اقامه میشد و جد اعلای زنجانی، سید محمد مجتهد سردانی از مجتهدین بنام زنجان در عصر خود بود.
پدر او میرزا محمود حسینی زنجانی از علمای برجسته ایران بود. جد بزرگ وی، آیتالله العظمی سید محمد مجتهد سردانی (ره) فقیه متبع و مورد احترام مردم زنجان در عصر قاجار بودند که در طرد و دفع بابیت از زنجان نقش بسیار مهمی داشتهاند. آیتالله العظمی سید محمود حسینی زنجانی در زنجان، تهران و قم حوزه درسی داشته و جمعی از بزرگان از دروس وی استفاده کردهاند.
گفتنی است، آیت الله حسینی زنجانی در مسجد امام صادق(ع) مشهد واقع در خیابان دانشگاه مشهد به عنوان امام جماعت به اقامه نماز می پرداختند و رساله عملیه خود را با عنوان "رساله جامع الاحکام" در سال 1354 در مشهد منتشر کردند.
پایان پیام/
نظر شما