اعتکاف فرصتی طلایی برای تقرب به خداوند

اعتکاف نوعی آمادگی برای تلاش و کوشش اجتماعی در مسیر رضای الهی و فرصتی طلایی برای روی آوردن و تقرب خداست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، در آستانه ایام البیض ماه رجب دل های عاشقان حق به وجد آمده و سالکان طریق سعادت خود را برای بهره برداری از این ایام مبارک و پر برکت آماده می کنند و از فیوضات این ایام توشه ای برای مسیر هدایت و سعادت ذخیره می کنند.


معتکفان در این ایام خلوتی عاشقانه با معشوق به دست آورده اند که باید از این فرصت استثنایی و نسیم الهی بهره ی وافر را کسب نمایند.


نیایش، راز و نیاز و خلوت های مثل ایام اعتکاف به انسان این قدرت را می بخشد تا در مقابل شیاطین داخلی و خارجی ایستادگی کرده و جنبه عقلانی خویش را تقویت کنند.


اعتکاف عملی عبادی است که در شرع مقدس اسلام مستحب و در سنت نبوی (ص) و سیره ی معصومین (ع) دارای جایگاهی رفیع و ارزشمند است که همواره در انجام آن اهتمام ورزیدند.


انسان کامل از دیدگاه اسلام دارای ویژگی های فردی و اجتماعی است. عمل کردن به وظایف اجتماعی به تنهایی انسان را به کمال مطلوب نمی رساند بلکه ورود به عرصه جامعه و فعالیت های اجتماعی هرگاه با پشتوانه ای از ایمان و ویژگی های خاص فردی همراه نباشد مایه سقوط انسان خواهد شد.


اعتکاف فرصتی است که انسان می تواند خود را از دنیا جدا و در خلوت با خدای خویش راز و نیاز کرده و در این فرصت ارزشمند با نگاهی به عملکرد خود، خویش را مورد سوال قرار داده و به جبران لغزش ها و کاستی ها می پردازد.


اعتکاف در واقع نوعی خلوت و درون گرایی است برای ساختن انسان ها و جلوگیری از آفت خدا فراموشی و خود فراموشی.


اگر در جامعه ما این سنت حسنه جایگاه واقعی خود را بیابد و نسبت به آن توجه بیشتر مبذول شود، دارای آثار فراوانی از جمله تهذیب و تزکیه نفس بوده که شخص معتکف برای وصول به مقصود می کوشد که فضایل اخلاقی کسب کرده و رذایل نفسانی را دور کند.


ترویج ساده زیستی و مقابله با تهاجم فرهنگی از دیگر شاخصه های این سنت الهی بوده و یکی از راه های موثری که می تواند سد محکم و استواری در مقابل تهاجم فرهنگی باشد، اعتکاف خواهد بود.


انگیزه مبلغان فرهنگ فاسد، انتشار فساد در جامعه به ویژه در بین قشر جوان و جدا کردن آنان از معنویات و مسائل اخلاقی می باشد و اعتکاف در مقابل آن باعث توجه جوانان به رعایت اصول اخلاقی، تطهیر روح و پیوند آنان با معنویات می شود.


تلاوت قرآن، خواندن زیارت عاشورا، نمازهای مستحبی و ادعیه از آداب 3 روز ایام البیض است و البته باید قدر رفع احتیاج استراحت نمود و بیشتر عبادت کرد.


امید است همگان به ویژه جوانان پاک سرشت، ایام البیض ماه رجب را مغتنم شمرده و با انجام مراسم اعتکاف موجب رشد و تعالی معنوی و الهی خود و جامعه گردند.


پایان پیام/

 

کد خبر 253666

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha