به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، مسعود اقلامی، مدیر کل تعاون، کارو رفاه اجتماعی استان همدان، عصر گذشته (23 اردیبهشت) در کارگروه اشتغال گفت: یکی از مهمترین موضوعات حال حاضر کشور، مسئله اشتغال است که برنامه هایی برای این امر مهم پیش بینی شده است.
وی با اشاره به افزایش ایجاد اشتغال نسبت به تعهد اعلام شده در سال 91 در این استان، اضافه کرد: تعهد استان همدان برای ایجاد اشتغال سال گذشته 63 هزارشغل بود که بنا بر اعلام دستگاه های اجرایی 73 هزار و 369 شغل در استان ایجاد شد.
وی با تأکید بر تحقق 116 درصدی ایجاد شغل در همدان، تصریح کرد: سال گذشته 12 جلسه کارگروه اشتغال برگزار شد که 106 مصوبه با 2 هزار و 520 نفر ساعت کار انجام شد.
مدیر کل تعاون، کارو رفاه اجتماعی استان همدان با اعلام کاهش 2.7 درصدی نرخ بیکاری در استان گفت: در سال 90، نرخ بیکاری استان همدان با توجه به فصول مختلف، 12.4 دهم درصد بود که این میزان در کشور با کاهش یک درصدی 12.3 دهم درصد بود.
اقلامی اضافه کرد: 10هزار و 500 میلیارد ریال سهمیه استان همدان در بخش تسهیلات زودبازده بوده است که از این میزان 12 هزار و 570میلیارد ریال عقد قرار داد شده و مابقی آن در حال تعیین تکلیف هستند.
بهجت عباسی، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان، در ادامه این جلسه گفت: گستردگی و تنوع تولیدات صنایع دستی بانوان این استان نیازمند ایجاد زمینه های فروش و صادرات است.
وی با بیان اینکه در بازارچه های خود اشتغالی بیشترین تمرکز را باید در خوشه های صنایع دستی و کانون های تولید روستایی گذاشت، تصریح کرد: توسعه بیشتر با تقویت این مراکز محقق می شود.
وی اظهار داشت: نبود بازارچههای فروش تولیدات زنان سرپرست خانوار، مهمترین مشکل مشاغل خانگی است بنابراین باید بر اساس مصوبه کارگروه اشتغال در سال گذشته در ورودی و خروجی استان همدان بازارچههای خوداشتغالی و فروش محصولات مشاغل خانگی ایجاد شود.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: با راه اندازی این بازارچهها در همه شهرستانهای استان همدان کسب درآمد زنان سرپرست خانوار تسهیل می شود.
عباسی در تشریح قابلیت های زنان صنعتگر صنایع دستی استان، افزود: از مجموع 18 هزار و 827 کارگاه 9 هزار و 413 کارگاه مربوط به حوزه بانوان است.
وی با بیان اینکه از مجموع 31 هزار و 203 نفر شاغل در کارگاه های صنایع دستی استان 15 هزار و 601 نفر آنان زن هستند، به فعالیت گسترده بانوان در تولید صنایع دستی از قبیل مروار بافی، زیر انداز و چرم اشاره کرد.
وی با اشاره به تحقق 74 درصدی اشتغال بانوان همدانی، اظهار داشت: از تعداد اشتغال ایجاد شده در زمینه صنایع دستی یک هزار و 235 نفر در بخش زنان و یک هزار و 271 مورد در بخش مردان شاغل شدهاند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به اشتغالزایی صنایع دستی همدان، گفت: در سال 91، از 2 هزار و 500 شغل تعهد شده، 2 هزار و 506 شغل ایجاد شده است.
عباسی با اشاره به تحقق صد درصدی ایجاد اشتغال در همدان، اضافه کرد: از تعداد اشتغال ایجاد شده در زمینه صنایع دستی یک هزار و 235 نفر در بخش زنان و یک هزار و 271 مورد در بخش مردان طی سال گذشته شاغل شدهاند.
وی تصریح کرد: رشتههایی که منجر به اشتغالزایی در حوزه صنایعدستی شدهاند شامل منبت، معرق، مصتنوعات چوبی، سفال، مرواربافی، چرم و سراجی، سرمهدوزی، گلیم، ساز سنتی و .. است.
وی بیشترین میزان ایجاد اشتغال را در رشته منبت، معرق و مصنوعات چوبی دانست و اظهار داشت: در رشته سفال 202 مورد، مرواربافی 25 مورد، چرم و سراجی 169 مورد، سرمهدوزی 532 شغل، گلیم 178 شغل، ساز سنتی 76 مورد و در سایر اقلام 137 شغل ایجاد شده است.
پایان پیام/
نظر شما