پیشینه و سوابق اجرایی محمدباقر قالیباف؛ کاندیدای ریاست جمهوری

قالیباف که دوره خلبانی هواپیمای ایرباس را گذرانده‌است، در سال ۱۳۷۳ فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء شد و ۱۳۷۶ به فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و در سال ۱۳۷۹ به فرماندهی نیروی انتظامی منصوب شد.

خبرگزاری شبستان: همزمان با آغاز ثبت نام از کاندیدا برای یازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری سرویس سیاسی خبرگزاری شبستان در سلسله یادداشت هایی به معرفی کاندیدهای ثبت نام کرده و سوابق اجرایی آنها می پردازد. در یادداشت زیر با مشخصات فردی و سوابق اجرایی محمد باقر قالیباف آشنا می شوید:

محمدباقر قالیباف، متولد اول شهریور 1340 در طرقبه، مشهد ، هم‌اکنون شهردار تهران است. قالیباف نوجوان در سال ٥٨ و در سن ١٨ سالگی وارد جبهه شد و به در سال ١٣٦١به عنوان فرمانده تیپ امام رضا (ع) و یک سال بعد در جایگاه فرمانده لشکر ٥ نصر خراسان انتخاب شد.
او دارای مدرک دکتری در رشته جغرافیای سیاسی از دانشگاه تربیت مدرس و فرمانده سابق نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است که در تاریخ 13 شهریور 1384 پس از آن که در انتخابات ریاست رای کافی نیاورد از سوی شورای شهر تهران به عنوان شهردار این شهر انتخاب شد و در اردیبهشت 1386 به وسیله شورای جدید برای 4 سال دیگر در مقام خود ابقا شد.

او در سن 22 سالگی فرمانده لشکر پنج نصر خراسان در جنگ ایران و عراق بود. او که دوره خلبانی هواپیمای ایرباس را گذرانده‌است، در سال 1373 فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء شد و 1376 به فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد و در سال 1379 به فرماندهی نیروی انتظامی منصوب شد. پروژه‌هایی همچون راه آهن ١٦٥ کیلومتری مشهد سرخس که ایران افغانستان، آذربایجان، قرقیزستان، قزاقستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان، پاکستان و ترکیه را به هم وصل می‌کند، گازرسانی به ٥ استان مرکزی و غربی، ساخت سازه عظیم دریایی خلیج فارس و سد بزرگ کرخه همزمان با مدیریت وی در قرارگاه خاتم الانبیا می باشد.

او گاهی اوقات خلبانی برخی هواپیماهای مسافربری را بر عهده می‌گیرد. او در سال 1383 به حکم رییس جمهور وقت محمد خاتمی رئیس و نماینده رییس جمهور در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز شد؛ او پیش از آن که به مقام شهرداری تهران برسد در نهمین انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد ولی رای کافی نیاورد. وی هم اکنون شهردار تهران است که در زمان تصدی وی پروژه هایی همچون بزرگراه طبقاتی و تونل صدر – نیایش، تونل توحید، پل جوادیه، بوستان بزرگ ولایت، رود دره فرحزاد (بوستان نهج البلاغه)، ایجاد شبکه بی‌آرتی، سرعت بخشیدن به توسعه مترو و ... در تهران شکل گرفته است.

قالیباف در سال 1387 برابر با سال 2008 میلادی از طرف سایت شهرداری‌های جهان به عنوان هشتمین شهردار برتر دنیا معرفی شد. در سال ٢٠١٠ میلادی کلانشهر تهران برای اولین بار در یکی از شاخصهای توسعه شهری مفتخر به کسب رتبه، از یک سازمان معتبر بین‌المللی شد. تهران در آن سال در حوزه حمل و نقل به عنوان یکی از پنج شهر برتر دنیا از نظر حمل و نقل از سوی موسسه سیاست‌های حمل و نقل و توسعه موسوم به ITDP شد. همچنین در سال ٢٠١١ میلادی و در دهمین اجلاس متروپلیس (اتحادیه کلانشهرها و پایتخت‌های جهان)، تهران از بین ١٦٢ کلانشهر دنیا به عنوان شهر برتر جهان در زمینه ارتقای کیفیت زندگی شهروندان مورد تقدیر قرار گرفت.

این جایزه که معتبرترین جایزه بین المللی در زمینه مدیریت شهری در دنیاست به دلیل تلاش برای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان به ویژه در زمینه توسعه حمل و نقل عمومی و بهره‌گیری از روش‌های مناسب نظیر سامانه BRT، دوچرخه‌های عمومی و … به تهران تعلق گرفت.
وی نیز در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچون کاندیداهای دیگر با هدف مشارکت در رقم زدن حماسه سیاسی خود را در معرض انتخاب مردم قرار داده است.
پایان پیام/

 

کد خبر 253589

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha