به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مکارم شیرازی شب گذشته(23اردیبهشت) در دیدار رییس و مسئولان مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، با بیان این که نظام اسلامی دارای دو رکن جمهوریت و اسلامیت است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی دارای دو رکن جمهوریت و اسلامیت می باشد که حضور و آرای مردم، تجلی جمهوریت و حاکمیت قوانین بر اساس شریعت اسلام نماد اسلامیت آن می باشد و وقتی ما چنین نظامی را تایید کردیم، باید تلاش و دقت کافی شود که همه قوانین با شریعت اسلام سازگار باشد.
وی با اشاره به تاسیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم گفت: باید تشیکلاتی مانند مرکز تحقیقات اسلامی باشد تا چیزی که با قوانین اسلامی هماهنگ نیست از مجلس شورای اسلامی وشورای نگهبان عبور نکند.
وی افزود: شما یک برنامه مستقلی برای مسائل مستحدثه در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس داشته باشید.
آیت الله مکارم ادامه داد: در این برنامه ها باید بررسی شود که مسائل مستحدثه چه تعریفی دارد، چگونه باید به آنها پاسخ داد، مسائل مستحدثه تحت ضابطه بررسی شد و از نظر کلی و موارد شخصی و موضوعی روی آنها بحث شود. چون بیشترین گرفتاری ها در مسائل مستحدثه است.
وی با اشاره به اینکه همه قوانین ما باید متناسب با شریعت اسلام باشد، گفت: در صورت عدم سازگاری همه قوانین با شریعت اسلام، از جمهوری اسلامی تنها نامی باقی خواهد ماند و "مسمای آن" که اسلام است، وجود نخواهد داشت.
آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشت: ضرورت تاسیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از عنوان جمهوری اسلامی استنباط می شود و جای تردید وجود ندارد ولی نحوه عملکرد باید خیلی روشن و مشخص باشد.
این مرجع تقلید یادآورشد: غربی ها یک سلسله قوانین برای خود دارند و برخی حقوقدانان ما هم در دانشگاه ها و یا در مطالعات شخصی خود، ذهنیت هایی را نسبت به آنان پیدا می کنند و مایل هستند که قوانین آنها در میان نیز اجراء شود.
وی ادامه داد: نوع دیگر کار آن است که با الزام می خواهند قوانین غربی را به ما تحمیل کنند مانند آنچه در مورد حقوق خانواده و امثال اینها بود که بارها به صورت الزام و تهدید و اجبار و غیره مطرح کردند که باید بپذیرید که البته باید در مقابل زیاده خواهی های آنها مقاومت کرد و اجازه ندهیم آنها حاکم برجهان باشند و همه را عبد و عبید خود کنند.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه باید در برابر غربی ها استقلال خود را حفظ کنیم، گفت: قوانین غربی ها را باید در ترازوی فقه قرار دهیم و ببینیم که آیا هماهنگ است یا نه، ولی اینکه بخواهیم ذهنیت خود را بر فقه اسلامی تحمیل کنیم، درست نیست.
وی با اشاره به اینکه غربزدگی نباید در قوانین باشد، گفت: یکی از کارهایی که حوزه می تواند انجام دهد این است که غرب زدگی در قوانین نباشد، در دانشگاه ها، ممکن است افکار قوی حاکم باشد ولی در حوزه باید به گونه ای باشد که اصالت قوانین اسلامی در تمام مراکز حفظ شود.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه ما خط قرمز هایی در فقه داریم که باید مراقب باشیم، گفت: استنباط ما از مدارک و ادله شرعیه است نه اجتهاد به معنای وضع قانون.
وی ادامه داد: الان تضاد بین برخی قوانین و فتاوای مراجع وجود دارد، اگر این فاصله بین فتاوای مرجعیت و قوانین بیفتد کم کم جمهوری اسلامی اسلامیت خود را از دست می دهد.
وی تاسیس و فعالیت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس را کاری بسیار خوب، مهم ولازم ولی در عین حال بسیار حساس، ظریف و آسیب پذیر دانست و خطاب به رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: باید مراقب آسیب ها هم باشید که دچار آسیبی نشوید چون مسئولیت بسیار سنگین و مهم است.
پایان پیام/
نظر شما